Gempar!! Akaun Twitter Milik Timbalan Perdana Menteri Digodam??

Tinggalkan komen

Gempar!! Akaun Twitter Milik Timbalan Perdana Menteri Digodam??

Apa kes pula kumpulan hacker Anonymous ni dok hack akaun Twitter milik Timbalan Perdana Menteri??

Itulah yang menjadi kehairanan eXception…

Adakah mereka ini takut dengan bahang Perhimpunan Agung UMNO yang berlangsung di PWTC??

Oh tidak sama sekali…

Sebenarnya mereka cuma menggodam akaun Twitter milik Timbalan Perdana Menteri Israel sahaja…

Tidak ada kena mengena langsung dengan akaun Twitter milik Timbalan Perdana Menteri Malaysia…

eXception amat menyokong tindakan kumpulan penggodam Anonymous ini kerana tindakan mereka adalah atas dasar mengutuk tindakan kejam Israel terhadap rakyat Palestin.

Jadi tidakkah tindakan Anonymous ini mengujakan kumpulan hacker Malaysia untuk menggodam akaun Twitter milik Anwar Ibrahim??

Mahukah kumpulan hacker Malaysia melambakkan mesej ‘I support all efforts to protect the security of the state of Israel’ di dalam Twitter Anwar??

Ini satu cabaran buat kumpulan hacker Malaysia…

Jangan asyik dok hacking laman web kerajaan dan blog orang lain…

Apa Kejadahnya Seksyen 114A Ni!!?

Tinggalkan komen

Apa Kejadahnya Seksyen 114A Ni!!?

Berkuatkuasa 1 Jun 2012, Pindaan kepada Seksyen 114 (a) Akta Keterangan 1950 yang kini dikenali Akta Keterangan (Pindaan) 2012, akan diguna pakai untuk mendakwa individu yang dianggap bertanggungjawab menyebarkan fitnah atau dakyah yang boleh mengganggu gugat kebajikan atau privasi orang lain. Antara Pindaan kepada Seksyen 114 (a) Akta Keterangan termasuk ketetapan adalah seperti berikut:

Jika nama anda, gambar atau nama samaran dilihat di mana-mana penerbitan yang menggambarkan diri anda sebagai penulis, anda dianggap telah menerbitkan kandungan itu.

Jika paparan kenyataan diperoleh dari akaun Internet atau telefon anda, anda disifatkan sebagai penulis melainkan jika dibuktikan sebaliknya.

Jika anda mempunyai kawalan atau jagaan mana-mana komputer yang menerbitkan mana-mana bahan, anda dianggap sebagai penulis melainkan ia dibuktikan sebaliknya.

Pergi jahanam la sama akta syok sendiri ni!!

eXception memang tak setuju sama sekali undang-undang berat senget sebelah ini dilaksanakan…

Apa kejadahnya!!

Kalau yang dok tabur fitnah tu Kim Jung Woo atau King Jason atau Jeneral Yakuza Ogawa

Diorang post pulak benda fitnah tu kat wall Facebook orang lain…

Pastu orang tu pulak yang kena taik diorang…

Mana adil macam ni!! Yang tukang tabur fitnah dok goyang kaki… Yang kena taik pulak kena dakwa??

Tak boleh jadi macam ni!!

Nota: eXception takkan menyertai Internet Blackout… eXception akan terus menulis… Lantak korang la kalo nak bergelap satu rumah sekalipun!!

Alert!! Blogger Pro BN… Serangan Hacker Bermula!!

Tinggalkan komen

Awas!! Serangan Hacker Bermula!! Kukuhkan Pertahanan Blog Anda!!

eXception mendapat tahu, blog rakan seperjuangan, Pena Minang telah diceroboh masuk dan blognya telah dipadamkan…

Agak kecewa apabila panduan yang eXception berikan dulu untuk mengelakkan blog diceroboh tidak sampai kepada semua blogger…

Di sini eXception ingin menyeru semua rakan-rakan blogger, agar dapat kongsikan artikel ini kepada rakan-rakan blogger yang lain…

Sila kongsikan artikel ini: Blogging Tips & Tricks 1: Elakkan Blog Anda Dari Diceroboh

Kemudian, pastikan korang semua sentiasa buat backup blog korang…

Caranya amat mudah…

1) Masuk Dashboard blog anda…

2) Klik pada Settings

3) Klik pada Others

4) Kemudian klik Export Blog

5) Kemudian download blog…

6) Kerapkan buat backup sehari sekali…

Blogging Tips & Tricks 1: Elakkan Blog Anda Dari Diceroboh

Tinggalkan komen

Blogging Tips & Tricks Part 1: Secure Your Blog From Hacker

Seperti eXception janjikan… eXception akan kongsikan tips & tricks bagaimana untuk menjadikan blog korang kebal dan kalis dari serangan penggodam… Tips ini khusus untuk blog Blogspot sahaja… WordPress punya blog… eXception tak leh nak tolong… He he he he he…

Oklah… Untuk Bahagian 1 ni, eXception nak kongsikan tutorial berkenaan fungsi 2 step verification yang merupakan satu ciri-ciri keselamatan blog anda bagi mengelakkan orang yang tidak berkenaan menceroboh masuk blog anda…

Fungsi 2 step verification seperti kata laluan kedua untuk blog anda, tetapi kata laluan ini adalah berbentuk kod yang disetkan oleh Google Blogger sendiri kemudian dihantar ke telefon bimbit korang melalui SMS… Maka hanya kod tersebut sahaja akan dibenarkan masuk ke akaun blog korang, selain kod itu… letak la apa kod sekalipun memang takkan lepas masuk ke akaun blog korang…

Bagaimana nak setup benda ni? Mudah sahaja… Mula-mula korang log masuk ke akaun blog terlebih dahulu, masuk ke Dashboard… Kemudian klik My Account (rujuk imej di bawah)

Korang perlu login sekali lagi untuk masuk ke bahagian akaun, ini untuk tujuan pengesahan identiti… Setelah berjaya masuk, sila periksa samaada 2-step verification blog korang On ataupun Off… Sekiranya On, bermakna korang perlu skip tutorial ini kerana korang dah activate 2-step verification… Jika Off, maka korang klik la pada Edit di sebelah Off tu…

Kemudian klik pada Start setup

Kemudian ikut langkah-langkah berikut… Berpandukan gambarajah di bawah ini…

Langkah 1: Pilih ‘Malaysia’ sebagai negara penyedia perkhidmatan telekomunikasi, sekiranya anda dari negara lain, pilih negara anda…

Langkah 2: Masukkan nombor telefon bimbit anda… Boleh juga masukkan nombor telefon rumah… Tapi hanya terhad kepada Voice Call sahaja… Jika anda masukkan nombor telefon bimbit, anda akan menerima pesanan ringkas (SMS) yang mengandungi Verification Code setiap kali anda log masuk ke dalam akaun blogspot anda…

Langkah 3: Pilih samaada anda ingin menerima SMS Text Message atau Voice Call ke telefon bimbit anda.

Langkah 4: Klik pada butang Send Code.

Apabila keluar status Code sent, bermakna satu pesanan ringkas akan dihantar ke telefon bimbit anda yang mengandungi Verification Code.

Masukkan Verification Code yang ada dapat dari pesanan ringkas, sebagai contoh: 12345

Kemudian klik butang Verify (rujuk gambarajah di bawah)…

Kemudian klik butang Next

Tunggu sehinga paparan di bawah keluar…

Uncheck kotak yang bertanda merah. Ini untuk faktor keselamatan sekiranya anda menggunakan komputer di kafe siber. Ini kerana Verification Code blog anda akan disimpan di dalam Cookies iaitu simpanan sementara pelayar web selama 30 hari. Banyak kes blog hacking juga adalah akibat kelalaian pengguna yang lupa untuk clear cache di dalam pelayar, kerana cache adalah ruang memori yang menyimpan maklumat anda di dalam internet.

Kemudian klik butang Next. Paparan seperti di bawah akan keluar…

Untuk mengaktifkan 2-step verification anda pelu klik butang ‘TURN ON 2-STEP VERIFICATION’

Apabila paparan di bawah keluar, bermakna anda telah berjaya mengaktifkan 2-step verification

Maka setiap kali anda log masuk ke blog anda, anda akan diminta untuk memasukkan Verification Code sebelum boleh masuk ke dalam Dashboard blog anda. Apabila anda log masuk dengan menggunakan kata laluan yang sah, maka satu pesanan ringkas (SMS) yang mengandungi Verification Code dihantar ke telefon bimbit anda. Masukkan nombor yang anda terima dan anda sudah boleh masuk ke dalam Dashboard blog anda.

Anda tak perlu risau lagi sekiranya kata laluan blog anda diketahui oleh hacker dan mereka cuba menceroboh masuk. Kerana 2-step verification ibarat pintu kedua yang kuncinya hanya diterima melalui pesanan ringkas pada telefon bimbit anda… 2-step verification amat sukar dipecahkan kerana hanya kombinasi kod yang unik sahaja membolehkan mereka memasuki akaun blog anda.

Anda juga boleh tahu apabila blog anda sedang diceroboh apabila secara tiba-tiba anda menerima pesanan ringkas yang mengandungi Verification Code, sedangkan anda tidak log masuk ke dalam blog pada masa itu.

Epic Fail! Cabaran Kepada Hacker Tamat Hari Ini!

1 Komen

Hacker Gagal Godam Blog Dalam Masa 7 Hari

Cabaran 7 hari yang eXception berikan kepada hacker-hacker taik hanjing untuk hack blog ini, telahpun tamat tepat jam 12 tengah malam tadi… Jelas menggambarkan bahawa mereka borak sahaja lebih… Habuk pun takde… Kesian…

Lihatlah komen-komen yang mereka berikan… Tak lebih sekadar masuk bakul angkat sendiri… eXception hanya guna hosting Blogspot sahaja itupun masih gagal untuk menggodam blog ini… Aparaaa!!

Jadi… Bagaimana hacker-hacker sekelian?? Masih perlukan lagi 7 hari untuk hack blog ni?? Atau nak extend sampai 1 bulan?? Kalo dah gagal tu mengaku sahaja… Tak payah nak gebang lebih-lebih…

Perangai hacker dengan perangai totok PAS lebih kurang jer… Mereka merasakan tindakan mereka itu BETUL untuk MEMBETULKAN KEADAAN… Tapi malangnya… mereka tak lebih sekadar memperjuangkan slogan MATLAMAT MENGHALALKAN CARA… Mereka seboleh-boleh menganggap hacking itu HALAL… Mereka anggap menceroboh laman web orang lain itu HALAL… Mereka beri bermacam-macam alasan, sebagai contoh rumah yang tidak berkunci… Adakah mereka mempunyai HAK untuk menceroboh masuk mana-mana premis tanpa disedari dan tanpa izin Tuan Rumah walaupun alasan mereka, rumah itu tidak berkunci? Apabila eXception mempersoalkan apa HAK mereka menceroboh masuk laman web orang lain, mereka pusing cerita yang lain pulak… Serupa sahaja dengan totok-totok PAS… Selalu dok pusing-pusing…

Kepada hacker-hacker sekelian… Tak perlulah korang dok pusing cerita… Mengaku sahaja KEGAGALAN korang…. JUST ADMIT IT… YOU ALL TOTALLY LOOSER!!

Rujuk Artikel Ini: DragonForce – Kumpulan Hacker Takde Otak

Nota: Next… eXception akan berikan tutorial untuk secure blog korang dari hacker… Very easy… Nantikan ya??

Awas Serangan Siber 24 Oktober 2011

Tinggalkan komen

Anonymous Anak Babi Belaan Yahudi Akan Melakukan Vandalisma 24 Oktober 2011

Sekumpulan anak babi yang menggelarkan diri mereka sebagai Anonymous yang dipercayai anak babi peliharaan Pakatan Rakyat dan ditaja oleh Yahudi dan CIA akan melakukan serangan siber 24 Oktober nanti.

Seperti yang kita maklum perangai seekor babi yang suka menceroboh dan memusnahkan tanaman, begitulah serupanya sikap anak-anak babi yang menggelarkan diri mereka sebagai Anonymous…

eXception percaya bahawa anak-anak babi ini adalah anak-anak babi tempatan yang dipelihara oleh *B.A.B.I… Ini kerana *B.A.B.I kelihatan terdesak dengan penyebaran klip video skandal seks dengan China Doll dan kes liwat bekas pembantu peribadinya. Oleh itu *B.A.B.I dipercayai mengupah anak-anak babi Anonymous ini untuk menyerang laman web kerajaan Malaysia dan mana-mana laman web yang menyokong 1 Malaysia…

Di sini eXception ingin membuat cabaran terbuka kepada anak-anak babi yang menggelar diri mereka Anonymous ini… Agar dapat menggodam blog eXception ini… eXception nak tengok sejauh mana kehandalan korang…

eXception ingin berpesan, jika ilmu yang kita perolehi disalah guna, jangan salahkan orang lain sekiranya suatu hari nanti ilmu tersebut memakan diri sendiri…

Hackers set Oct 24 for fresh attacks

Nota: *B.A.B.I (Lu pikir la sendiri…)

DragonForce – Kumpulan Hacker Takde Otak

66 Komen

DragonForce – Korang Hacker Takde Otak!!

Siapakah kumpulan yang digelar DragonForce ini? Dikatakan DragonForce ini merupakan sekumpulan hacker atau penggodam atau lebih elok juga dipanggil pandikutty, sebab tindakan mereka telah menyusahkan orang ramai yang ingin mengakses laman web kerajaan malah menyusahkan personel IT jabatan kerajaan untuk membaiki semula laman web yang telah diserang…

DragonForce dikatakan pecahan dari kumpulan RileksCrew… Walau apapun… Tindakan takde otak dan tindakan takde maruah oleh sekumpulan anak muda yang hanya berfikir menggunakan kepala lutut boleh menyebabkan kerugian jutaan ringgit kepada kerajaan… Tidakkan anak-anak haram ini terfikir bahawa jutaan wang yang rugi itu adalah wang rakyat…

Apa yang mereka marah sangat dengan Kerajaan? Adakah disebabkan kununnya SKMM menyekat laman web perkongsian fail?? WTF!! eXception rasa SKMM tak pernah menyekat sebarang laman web, kecuali jika laman web tersebut boleh memberi ancaman penyebaran virus serta ancaman penggodam dan pencuri identiti… Buka sahaja laman web Rapidshare, Hotfile, Ziddu… Malah nak torrent pun takde masalah… Jadi apa masalah korang haa DragonForce?? Jika disebabkan beberapa laman web seperti Megaupload, Fileserve, Duckload, Depositfile dan lain-lain disekat, macam la korang takde alternatif lain? Malah korang juga boleh bypass DNS server… Tujuan SKMM ialah untuk menyekat muat turun fail tidak sah, bermakna korang telah mencuri harta intelek orang lain… Kerajaan menyekat korang dari mencuri harta intelek orang lain, tapi korang pulak marah… BODOH!!

Rentikanlah kerja dok hacking laman web orang lain, mungkin korang rasa undang-undang kat Malaysia ni tak seketat di US sana? Mungkin korang nak kerajaan bertindak seperti FBI yang mana setiap hacker diburu dan disumbatkan ke dalam penjara?? Ke mana sahaja nak pergi pun ada sahaja ‘mata’ yang memerhatikan pergerakan korang… Korang nak macam tu?

Maka tak salah eXception katakan di sini korang memang BODOH!! Ada otak tak nak guna… Allah bagi korang akal fikiran, bagi kemahiran dalam satu bidang… Tapi korang tak gunakan kearah kebaikan… Korang ni ibarat ‘Tikus Membaiki Labu’… Tak guna satu sen pun!!

Pautan:

Info : RileksCrew vs DragonForce
Dragon Force (Malaysia)

Older Entries