Ada Apa Dengan Social Media Awards 2012?

Tinggalkan komen

Ada Apa Dengan Social Media Awards 2012?

Ada apa dengan Social Media Awards 2012??

Social Media Awards 2012 merupakan satu penghargaan buat pengamal media sosial. Banyak penyertaan di hantar untuk menyertai anugerah yang julung-julung kali di adakan…

eXception juga tidak ketinggalan mencuba nasib untuk menyertai salah satu kategori yang tersenarai iaitu, Best Political Blog. Sekadar mencuba nasib… Menang kalah belakang kira… He he he he…

Selain eXception, ramai lagi kalangan rakan seperjuangan turut menyertainya… Tengoklah sendiri…

Dalam banyak-banyak pencalonan dalam kategori ni… ada satu blog yang mendapat vote paling tinggi… salute! salute! Tak lain tak bukan… blog milik Ayahanda Tun Dr Mahathir!!

Korang berminat nak vote? Mudah sahaja… Korang kena daftar dulu sebelum vote… Daftar kat sini la… Sign Up Now

Lepas daftar, korang boleh la masuk page ni: Best Political Blog Nominies. Jangan lupa vote untuk eXception sekali ya?? He he he he he…

P/S: Kepada rakan-rakan blogger yang sudah mencalonkan blog mereka, eXception dah vote untuk korang!! Peace!! Bagi yang belum menaclonkan blog mereka, peluang masih terbuka… Oh yeah!!

Advertisements

Ada Apa Dengan Social Media Awards 2012?

1 Komen

Ada Apa Dengan Social Media Awards 2012?

Ada apa dengan Social Media Awards 2012??

Social Media Awards 2012 merupakan satu penghargaan buat pengamal media sosial. Banyak penyertaan di hantar untuk menyertai anugerah yang julung-julung kali di adakan…

eXception juga tidak ketinggalan mencuba nasib untuk menyertai salah satu kategori yang tersenarai iaitu, Best Political Blog. Sekadar mencuba nasib… Menang kalah belakang kira… He he he he…

Selain eXception, ramai lagi kalangan rakan seperjuangan turut menyertainya… Tengoklah sendiri…

Dalam banyak-banyak pencalonan dalam kategori ni… ada satu blog yang mendapat vote paling tinggi… salute! salute! Tak lain tak bukan… blog milik Ayahanda Tun Dr Mahathir!!

Korang berminat nak vote? Mudah sahaja… Korang kena daftar dulu sebelum vote… Daftar kat sini la… Sign Up Now

Lepas daftar, korang boleh la masuk page ni: Best Political Blog Nominies. Jangan lupa vote untuk eXception sekali ya?? He he he he he…

P/S: Kepada rakan-rakan blogger yang sudah mencalonkan blog mereka, eXception dah vote untuk korang!! Peace!! Bagi yang belum menaclonkan blog mereka, peluang masih terbuka… Oh yeah!!

Panas!! Ummi Amalkan Ilmu Hitam??

Tinggalkan komen

Panas!! Benarkah Ummi Amalkan Ilmu Hitam??

Khabar angin yang bertiup kencang kebelakangan ni yang mengkhabarkan bahawa Ummi mengamalkan ilmu hitam. Pada mulanya eXception enggan juga percaya. Akan tetapi banyak akhbar-akhbar arus perdana memaparkan berita ini, eXception merasa kurang enak jika dibiarkan… eXception perlu mendedahkan perkara ini…


Gambar sekadar hiasan. Tiada kena mengena dengan artikel ini.



KUALA KANGSAR, 17 JAN 2012: Pelakon, Ummi Nazeera memberitahu telah dua kali dikejarkan ke hospital, gara-gara mengalami kemalangan sewaktu melakukan beberapa babak aksi dalam filem Penanggal.

Bukan mudah untuk menjayakan babak- babak aksi tersebut untuk kelihatan ‘real’ di mata penonton dan pengarah, Ummi Nazzera berkata apa yang dilalui merupakan antara cabaran buat dirinya sepanjang bergelar pelakon.

“Pada mulanya saya dikejarkan ke hospital selepas terkena duri pokok yang beracun di tangan. Kemudian saya ke hospital lagi disebabkan terkena jangkitan mata yang sangat teruk kerana terlalu lama memakai kanta lekap untuk menjayakan watak Penanggal.

“Saya hanya dinasihatkan doktor untuk berehat seketika sebelum mula penggambaran. Banyak sebenarnya cabaran daripada segi aksi yang saya lakukan dalam filem ini. Saya boleh katakan ini filem yang paling teruk dan mencabar fizikal saya.

“Bergolek dalam lumpur di hutan sehinggalah saya terpaksa melakukan pelbagai aksi lasak. Meskipun badan saya lembam-lebam dan luka tapi apa yang boleh saya cakap, saya sangat puas dengan apa yang saya lakukan dalam filem ini,”katanya yang ditemui di lokasi penggamabaran filem Penanggal di Kuala Kangsar, Perak, malam semalam.

Dalam filem terbitan Astro Shaw dan Grand Brilliance ini, Ummi yang memegang watak Murni yang juga pewaris Penanggal ini telah digandingkan dengan Azri Iskandar (Syed Yusod) sebagai pasangan kekasih.

Biarpun Ummi terpaksa membawa aksi romantik dan menghairahkan bersama Azri dihadapan pengarahnya yang juga isteri kepada Azri, namun dia akui selesa melakukannya.

“Azri seorang pelakon yang profesional jadi ketika kami bersama-sama melakonkan adegan romantik tidak susah .

“Lagipun kami sudah pun beberapa kali menjalankan latihan sebelum berlakon dihadapan kamera. Jadi saya tidak kekok untuk melakukannya,” jelasnya lagi.

Selain Ummi Nazeera dan Azri Iskandar filem pertama arahan Ellie Surity ini turut dibintangi oleh Fasha Sandha, Zul Ariffin, Fauziah Nawi, Normah Damanhuri, Anne Abdullah serta ramai lagi.


Ooh… Rupa-rupanya Ummi cuma melakonkan watak sebagai seorang wanita yang mengamalkan ilmu penanggal di dalam filem bertajuk Penanggal arahan Ellie Suriaty…

Sangkaan eXception ternyata meleset… Cis!! Cis!! Cis!!

Panas!! Ummi Amalkan Ilmu Hitam??

Tinggalkan komen

Panas!! Benarkah Ummi Amalkan Ilmu Hitam??

Khabar angin yang bertiup kencang kebelakangan ni yang mengkhabarkan bahawa Ummi mengamalkan ilmu hitam. Pada mulanya eXception enggan juga percaya. Akan tetapi banyak akhbar-akhbar arus perdana memaparkan berita ini, eXception merasa kurang enak jika dibiarkan… eXception perlu mendedahkan perkara ini…


Gambar sekadar hiasan. Tiada kena mengena dengan artikel ini.



KUALA KANGSAR, 17 JAN 2012: Pelakon, Ummi Nazeera memberitahu telah dua kali dikejarkan ke hospital, gara-gara mengalami kemalangan sewaktu melakukan beberapa babak aksi dalam filem Penanggal.

Bukan mudah untuk menjayakan babak- babak aksi tersebut untuk kelihatan ‘real’ di mata penonton dan pengarah, Ummi Nazzera berkata apa yang dilalui merupakan antara cabaran buat dirinya sepanjang bergelar pelakon.

“Pada mulanya saya dikejarkan ke hospital selepas terkena duri pokok yang beracun di tangan. Kemudian saya ke hospital lagi disebabkan terkena jangkitan mata yang sangat teruk kerana terlalu lama memakai kanta lekap untuk menjayakan watak Penanggal.

“Saya hanya dinasihatkan doktor untuk berehat seketika sebelum mula penggambaran. Banyak sebenarnya cabaran daripada segi aksi yang saya lakukan dalam filem ini. Saya boleh katakan ini filem yang paling teruk dan mencabar fizikal saya.

“Bergolek dalam lumpur di hutan sehinggalah saya terpaksa melakukan pelbagai aksi lasak. Meskipun badan saya lembam-lebam dan luka tapi apa yang boleh saya cakap, saya sangat puas dengan apa yang saya lakukan dalam filem ini,”katanya yang ditemui di lokasi penggamabaran filem Penanggal di Kuala Kangsar, Perak, malam semalam.

Dalam filem terbitan Astro Shaw dan Grand Brilliance ini, Ummi yang memegang watak Murni yang juga pewaris Penanggal ini telah digandingkan dengan Azri Iskandar (Syed Yusod) sebagai pasangan kekasih.

Biarpun Ummi terpaksa membawa aksi romantik dan menghairahkan bersama Azri dihadapan pengarahnya yang juga isteri kepada Azri, namun dia akui selesa melakukannya.

“Azri seorang pelakon yang profesional jadi ketika kami bersama-sama melakonkan adegan romantik tidak susah .

“Lagipun kami sudah pun beberapa kali menjalankan latihan sebelum berlakon dihadapan kamera. Jadi saya tidak kekok untuk melakukannya,” jelasnya lagi.

Selain Ummi Nazeera dan Azri Iskandar filem pertama arahan Ellie Surity ini turut dibintangi oleh Fasha Sandha, Zul Ariffin, Fauziah Nawi, Normah Damanhuri, Anne Abdullah serta ramai lagi.


Ooh… Rupa-rupanya Ummi cuma melakonkan watak sebagai seorang wanita yang mengamalkan ilmu penanggal di dalam filem bertajuk Penanggal arahan Ellie Suriaty…

Sangkaan eXception ternyata meleset… Cis!! Cis!! Cis!!

Muslimah PAS Nyanyi Lagu Gereja Salah Satu Fitnah UMNO??

1 Komen

Fitnah Terkini UMNO: Bukti Muslimah PAS Tak Nyanyi Lagu Gereja

Ramai kalangan cybertrooper dan blogger pro UMNO mendakwa muslimah PAS menyanyi lagu gereja semasa keputusan perbicaraan kes liwat DSAI…

Mana ada!! Semua ni fitnah UMNO!!

Malah cybertrooper dan blogger-blogger PAS juga mempertahankan muslimah PAS tidak menyanyi lagu gereja…

Mereka cuma nyanyi lagu Anak Tupai sahaja… Lihat buktinya di bawah…

Wah!! Begitu bersemangat sekali muslimah PAS menyanyikan lagu Anak Tupai…

Errr… eXception silap dengar ke?? Takde lak irama macam lagu Anak Tupai??

Lagu apa diorang nyanyi ni?? Lagu apakah ini??

Muslimah PAS tolong jawab!!

BR1M: Hotline Kerap Sibuk. Emel Tidak Berjawab. Apa Sudah Jadi?

1 Komen

BR1M: Talian Hotline Sentiasa Sibuk. Emel Tidak Berjawab. Apa Sudah Jadi?

Ramai yang dok bising sebab tak dapat nak ketahui status permohonan BR1M mereka samaada berjaya atau tidak.

Seolah-olah susah sangat nak tahu status diorang…

Dail talian hotline BR1M, sentiasa sibuk… Ramai yang merungut…

Malah emel juga langsung tidak berjawab…

Apa punya mekanisma BR1M ni?? Macam ni ke cara nak bantu rakyat??

Perdana Menteri lantik korang uruskan BR1M bukan untuk suka-suka…

Spesis macam ni la yang banyak merosakkan nama baik kakitangan kerajaan…

Mengapa Kemeterian Kewangan tidak mengambil inisiatif membuat sistem semakan online?

Semakan terus di dalam talian boleh dikatakan langsung tidak membantu…

Hanya talian 1-800-222-500 sahaja berjawab… Manakala talian 1-300-88-3010 langsung tak berfungsi…

Talian 1-800-222-500 yang jawab pun hanya mesin sahaja… Jawapan tetap sama dari jam 9.00 pagi sampai jam 5.00 petang…

All line are busy… Please try later…

Ini zaman IT… Bukan zaman batu… Ambil la inisiatif sikit buat sistem semakan online…

JPN boleh buat sistem semakan permohonan kad pengenalan online…

SPR boleh buat sistem semakan daftar pemilih online…

JPJ boleh buat sistem semakan saman online…

Mengapa Kementerian Kewangan tak boleh??

Apa guna lantik begitu ramai Penolong Pegawai Teknologi Maklumat di dalam Kementerian jika tak mampu membina sistem sebegitu??

Bagi yang gagal dalam permohonan BR1M, anda masih boleh membuat rayuan…

Sila muat turun borang ini: Borang Rayuan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M)

Edisi Bicara Fitnah Abu Nawas

3 Komen

Seekor Lagi Anjing PAS Kaki Fitnah

Anjing PAS tak habis-habis nak buat fitnah… Seolah-olah fitnah dah jadi mainan… Bagi mereka fitnah sudah menjadi HALAL…

Kali ini Hasan Ali menjadi mangsa fitnah dengan mengubahsuai muka hadapan akhbar Utusan Malaysia…

Siapa punya kerja? Tak lain tak bukan anjing PAS yang menggelarkan dirinya Bicara Abu Nawas… Atau lebih mudah jika kita panggil Bicara Fitnah Abu Nawas…

Lihatlah muka hadapan akhbar Utusan yang diubahsuainya ini…

Cuba bandingkan dengan muka hadapan akhbar Utusan yang sebenar…

Lihat dengan jelas perbezaannya…

eXception harap Hasan Ali dan Utusan Malaysia segera menyaman blogger anjing yang berperangai seperti anjing ini… Jika Anwar berani menyaman Utusan, mengapa Utusan tidak berani untuk menyaman blogger tahap anjing ini??

Inilah sikap sebenar manusia hipokrit dan munafiq di dalam PAS… Apabila bercakap, sukar sekali bercakap tentang kebenaran… Segalanya fitnah… fitnah… dan fitnah…

Inilah blog yang eXception maksudkan tu: Jurugambar siarkan gambar iblis mamah kemaluan wanita sedang melahirkan anak.

Older Entries