Konvensyen Media Sosial 1 Malaysia Negeri Selangor

Tinggalkan komen

Konvensyen Media Sosial 1 Malaysia Peringkat Negeri Selangor

Sekretariat Konvensyen Media Sosial 1Malaysia akan menganjurkan Siri Jelajah Konvensyen Media Sosial 1Malaysia Peringkat Negeri Selangor 2012 seperti butiran berikut:

Tarikh : 5hb Jun 2012
Hari : Selasa
Masa : Pendaftaran bermula jam 7.30 pagi
Tempat : Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

Adalah sukacita dimaklumkan bahawa semua pengamal media sosial Malaysia yang berminat dijemput hadir ke konvensyen ini.

Sila emelkan maklumat peribadi anda seperti di bawah, dan emelkan kepada: daftarkms1m.selangor@gmail.com

Nama penuh:
No K/P:
No Telefon:
Nama FB:
Nama Twitter:
Nama Blog:
Size baju:

500 pendaftaran online terawal akan mendapat hadiah cenderahati misteri dan begitu juga pendaftar 500 terawal pada hari konvensyen.

Pertanyaan dan keterangan lanjut boleh diperolehi dari laman ini:

KONVENSYEN MEDIA SOSIAL 1MALAYSIA PERINGKAT NEGERI SELANGOR

Advertisements

Panas!! Identiti Sebenar Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara Didedahkan??

Tinggalkan komen

Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara Ialah Adlin Binti Abdul Jalil??

Panglima Harimau telah mendedahkan identiti sebenar siapa disebalik nama Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara ini… Panglima Harimau mendakwa bahawa Adlin Binti Abdul Jalil (gambar) adalah Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara…

Benarkah dakwaan Panglima Harimau ini?? Jika ingin tahu sila lawati blog Panglima Harimau… Banyak maklumat yang didedahkan oleh Panglima Harimau…

Panglima Harimau: Panas Berapi..!! Identiti Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara Yang Terakhir Didedahkan – Sebarkan..!!

Jika benar ini adalah Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara, maka sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga… Siaplah Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara… Laporan Polis akan dibuat…

Ini pula ialah akaun FB Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara atau Adlin Binti Abdul Jalil atau Linda Joy: Linda Joy

Terima Kasih…
Panglima Harimau
Pendedahan Eksklusif-Siapa Sebenarnya Sitt Al Wuzara

Facebook Akan Ditutup Mac 2011?

1 Komen

Benarkah Mark Zuckerberg Akan Menutup Terus Facebook?

Berlegar khabar-khabar angin mengenai pengasas Facebook, iaitu Mark Zuckerberg bakal menutup terus laman sosial yang popular tersebut dek kerana sudah malas nak menguruskan lagi laman tersebut yang membuatkan dirinya menjadi stress…

Apapun eXception tidak mudah mempercayai berita tersebut… Kerana menganggap ianya tak lebih dari sekadar hoax atau khabar angin yang tak boleh dipercayai langsung… Buktinya, eXception cuba Google: Facebook shut down is a hoax?, dan menjumpai banyak blog-blog serta laman web yang mengatakan berita tersebut tak lebih dari sekadar hoax atau khabar angin

Jadi kepada pemilik akaun Facebook, anda tak perlu khuatir… Jika benar Mark Zuckerberg nak menutup terus Facebook, pasti ada pihak lain yang akan membeli laman sosial tersebut… Kerana laman sosial tersebut merupakan perigi emas… Orang takkan kisah nak melabur berapa banyak untuk membeli Facebook, kerana pulangan yang mereka bakal dapat adalah berkali-kali ganda…

Khabar angin ini adalah menyerupai khabar angin kononnya hari kiamat akan berlaku pada tahun 2012. Kita anggap sahaja perkara ini remeh… Tak perlu dibangkitkan lagi…

Nota: Manusia mudah percayakan khabar angin yang belum sahih kebenarannya…

Sumber:

FACEBOOK WILL END ON MARCH 15th!/
Facebook shut down hoax spreads like fire
Mark Zuckerberg Stated Facebook Shutting Down on March 15th: Hoax!

P/S: Klik ‘SKIP AD’ untuk ke laman seterusnya…

Katy Lim Li Lian, Anak Babi Hina Allah…

9 Komen

Katy Lim Li Lian… Mana Lu Mau Lari!!?

Di sini aku siarkan kenyataan amoi lahanat dari keturunan spesis babi tonyok yang terang-terangan menghina Allah…

Nampaknya anak babi ni dah ketar lutut bila ramai yang sudah membuat laporan Polis terhadapnya… Itulah, kata pepatah kerana mulut badan binasa… Kini aku berjaya jugak trace profil Facebook menatang haram jadah ni… Ni profil Facebook dia: Katy Lim Li Lian. Tapi dia dah delete akaun FB dia, lahanat sungguh…

Kepada Menteri yang berkenaan, harap keris yang dihunus sahaja panjang… Tapi telor pendek… Bacul dan pengecut… Jika Aduka Taruna dan Hassan Skodeng cepat jer tindakan diambil, mentanglah mereka tu melayu… Jika masih tiada tindakan dari Menteri yang berkenaan, kami blogger-blogger seangkatan akan mendesak nko RESIGN!! Kami akan membuat surat kepada Datuk Seri Najib dan meminta Datuk Seri Najib melantik menteri baru untuk menerajui Kementerian yang sepatutnya bertindak tegas, tetapi bertindak macam PONDAN!!

Ahli Puteri UMNO Minum Arak? Benarkah?

15 Komen

Susulan Penyebaran Gambar Dan Akaun Facebook Kononnya Milik Ahli Puteri UMNO

Di atas inilah antara gambar-gambar yang didedahkan kononnya merupakan seorang ahli Puteri UMNO, entah kan ye, entah kan tidak… Kononnya nama samaran pemilik akaun Facebook ini ialah Ann Syikiro, yang peliknya, aku cuba cari dalam Facebook, takde pulak jumpa nama Ann Syikiro ni.

Gambar-gambar ni aku perolehi dari blog pembangkang. Biasalah pembangkang, hal Khalid Gereja nak besarkan kilang arak tak nak lak diheboh-hebohkan. Ini antara blog yang menyiarkan cerita panas ini:

Puteri Umno Bangga Minum Arak
Siapa Dapat Selamatkan Puteri Umno Ini!

Di bawah ini adalah sebahagian lagi gambar-gambar yang mendakwa pemilik akaun facebook ini ialah ahli UMNO…

Bagi aku, bukti ini masih belum kukuh untuk menunjukkan pemilik akaun facebook ini ialah ahli Puteri UMNO. Zaman moden ni manusia boleh reka macam-macam untuk memfitnah orang. Setakat akaun facebook palsu, tak susah pun nak buat, cuma daftar satu akaun facebook baru, pastu letak la Political View, Puteri UMNO. Letak gambar-gambar awek seksi minum arak, pastu ajak member ramai-ramai masuk kutuk, konon nak bg nampak mcm real.

Kepada pemfitnah tegar kalangan blogger anjing (blogger pembangkang), rentikanlah kerja bodoh ni. Aku cabar korang semua, supaya beri aku nombor keahlian UMNO pemilik akaun facebook di atas dalam tempoh 7 hari dari sekarang. Jika dalam masa 7 hari masih belum ada yang mampu tunjukkan bukti paling kukuh, iaitu nombor keahlian UMNO pemilik facebook tersebut. Maka tak salahlah aku gelarkan korang semua, blogger-blogger pembangkang sebagai ANJING!! Sebab perangai anjing tak kira benda tu najis ke tak ke, dia tetap hidu dan jilat… Memang selayaknya digelarkan sebagai ANJING…

Di atas ini merupakan kad keahlian UMNO. Setiap ahli UMNO mempunyai nombor keahlian, seperti yang dibulatkan. Apapun, berhati-hatilah membaca sebarang berita, kerana percaya akan fitnah, ibarat memakan daging saudara sendiri… Na’uzzubillah…

Fan Barisan Nasional Boleh Mencapai 3 Juta Orang Sebelum Fan Pakatan Rakyat!!

Tinggalkan komen


Merujuk tajuk di atas, terdapat satu fan BN di dalam Facebook yang sedang berusaha untuk mencecah ke 3 juta peminat sebelum fan Pakatan Reban mencecah 3 juta. Buat masa ini fan Pakatan Reban mendahului agak jauh…

Ini disebabkan tidak ramai tahu wujudnya fan BN ini. Aku pun tak tahu ramai sangat yang join fan Pakatan Reban ni. Mungkin kebanyakan yang join adalah kalangan anak-anak muda yang baru nak kenal dunia dan masih belum mempunyai pemikiran yang matang.

Apapun aku juga telah menyertai fan tersebut serta menjemput ramai teman-teman Facebook untuk join.

Untuk join, sila lawati halaman Facebook ini: Fan Barisan Nasional Boleh Mencapai 3 Juta Orang Sebelum Fan Pakatan Rakyat!!

Marilah sama-sama kita mengatasi fan Pakatan Reban yang kebanyakannya mempunyai peminat dari kalangan budak-budak hingusan… Kita yang sudah matang berfikir ini seharusnya menyokong Barisan Nasional… Ayuh!! rakan-rakan sekelian!!