Apa Kes Abby Abadi Butthurt??

Tinggalkan komen

Apa Kes Abby Abadi Butthurt??

Penulis mendapat maklumat bahawa pada hujung minggu lalu telah berlangsungnya sebuah program agama yang melibatkan Ustaz Azhar Idrus (UAI) sebagai penel utama.

Turut hadir dalam majlis itu adalah Abby Abadi, Faizal Tahir dan Man Raja Lawak.

Pasti ramai yang mengetahui setiap ceramah UAI pasti menarik ribuan penonton apabila UAI seringkali menyelitkan unsur jenaka sewaktu dakwah.

Tapi kali ini lain pula jadinya apabila Abby Abadi seolah-olah menggelupur malu apabila UAI menjawab persoalan yang diberikan oleh Abby sendiri.

Abby bertanya kepada UAI berkenaan isu artis yang berhijrah dan mula memperkatakan isu agama.

UAI menegaskan penghijrahan kepada sesuatu yang lebih baik menjadi kemestian untuk umat Islam lain suka dengan perubahan yang mereka lakukan.

Selain itu, antara jawapan UAI adalah;

“Kadang-kadang kita ni artis, dulu kita lagha, sekarang kita ok dah, mulakan perjalanan.

Nombor satu, kita kena jaga. Jangan kita hentam kawan-kawan yang sama-sama dengan kita sekarang yang masih belum berhijrah.

Ahhh.. itu yang kita kena jaga,” kata UAI.

Secara tiba-tiba Abby bersuara menyekat mesej yang cuba disampaikan oleh UAI.

Abby berkata, “Ustaz nak tuduh saya yek.. Itu fitnah. Itu tuduhan ustaz. Itu tuduhan.”

Ehhh.. kenapa Abby ‘menggelupur’ ni? Sedangkan UAI menyatakan secara umum dan tidak menyebut mana-mana individu.

Itulah kata orang-orang tua, ‘siapa makan cili, dialah yang terasa pedasnya’.

Menjadi persoalan juga apabila mengapa perlu Abby terasa dengan kata-kata UAI itu.

Patutnya Abby malu dan menimbangkan untuk terjun lombong sekejap pasal nasihat UAI tu kena tepat kat batang hidung dia sampai dia menjerit-jerit nak cover line kat atas pentas ceramah.

Dan adakah dia seorang sahaja artis yang berhijrah dalam masa yang sama menghentam rakan-rakan industri?

Jika anda yang biasa mendengar ceramah UAI, pasti tahu cara UAI.

UAI lebih ‘direct’ dalam menyampaikan sesuatu mesej.

Sebagai contoh sewaktu program bersama Zizan Raja Lawak suatu ketika dahulu.

Zizan tidak melenting dan ‘cool’ serta menerima secara positif nasihat UAI.

Penulis tidak lah bijak mana untuk memberi nasihat kepada pembaca.

Tetapi dari sudut sebagai seorang pengantara atau pengacara, Abby seharusnya tidak seharusnya cepat ‘melatah’ dengan mesej yang disampaikan oleh panel.

Seolah-olah seperti Abby tidak tahu adab serta cara untuk mengawal diri sebagai sebagai seorang pengacara yang baik.

Apa salahnya jika Abby mendengar dahulu apa yang UAI cuba sampaikan dan terima dari sudut positif.

-MyNewsHub

Ha ha ha ha ha!! Ostazah Abby Abadi sudah BUTTHURT sama Ustaz Azhar…

Lepas ni gerenti pencacai-pencacai PAS akan buat page Kami Benci Ustaz Azhar Idrus plak dalam FB…

Keh keh keh keh… Ostazah Abby oii… Apsal hang menggelupur…

Ustaz Azhar tak sebut pun nama hang…

Advertisements

Ayuh Kita Boikot Produk Keluaran Bumiputera!!

Tinggalkan komen

Ayuh Kita Boikot Produk Keluaran Bumiputera!!

Ramai yang sibuk nak memboikot produk tudung Al-Humaira ini disebabkan tindakan syarikat tersebut menamatkan kontrak Abby (Yang Bangang) Abadi tanpa mengetahui atau menyelidik puncanya. Mereka hanya mempercayai kata-kata Abby (Yang Bangang) Abadi kononnya kontraknya ditamatkan disebabkan dia masuk PAS… What a joke!!

Mari kita lihat pula kenyataan Al-Humaira Contemporary…

MAKLUMAN : Mungkin sesetengah daripada anda dah tahu isu yg melibatkan Al-Humaira’ Contemporary (AHC) dan juga seorang artis yg baru beberapa bulan bertudung yg juga merupakan bekas duta AHC. Sampaikan dah mendapat liputan media yg agak luas…

Apa yg boleh kami katakan buat masa sekarang, kami amat sedih dgn apa yg berlaku dan terkilan kerana dituduh pelbagai pihak dgn kata2 kesat, cacian dan ugutan yg langsung tak menggambarkan keindahan Islam yg mereka perjuangkan. Amat tidak adil untuk kami kerana mereka langsung tidak tahu pokok pangkal dan sebab musabab kenapa kami mengambil tindakan untuk menamatkan kontrak artis tersebut…

Tindakan utk menamatkan kontrak beliau tiada kaitan dgn penolakan kami kpd ajaran Islam ataupun menolak konsep rezeki Allah seperti yg diperkatan oleh pengikut beliau. Cuma objektif sebenar kontrak yg telah kami tandatangani sebenarnya tidak mencapai matlamat spt yg kami harapkan & pihak kami sebenarnya berhak mengikut undang2 utk menamatkan kontrak pada bila2 masa as we deem fit according to situation / circumstances. Itu ialah hak kami dan kami berharap semua pihak boleh respect keputusan ini.

Harap maklum. Jika anda ada sebarang komen, komenlah dgn akhlak dan kata2 yg baik. Terima kasih. 🙂

Hanya disebabkan ditamatkan kontrak, maka Abby (Yang Bangang) Abadi telah mengalami sindrom meroyan tahap melampau hingga mempolitikkan isu penamatan kontrak tersebut. Al-Humaira mempunyai hak untuk menamatkan kontrak mana-mana duta mereka sekiranya Al-Humaira sendiri berdasarkan situasi tertentu. Mengapa Abby (Yang Bangang) Abadi perlu meroyan?? Sebab hubungan antara Al-Humairan dengan Abby (Yang Bangang) Abadi adalah hubungan majikan dan pekerja.

Sekiranya pekerja tidak melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan, maka majikan berhak menamatkan kontrak pekerja tersebut. Abby (Yang Bangang) Abadi tak perlu BUTTHURT secara berlebihan, sebab Abby (Yang Bangang) Abadi sudah tandatangan kontrak tersebut…

Senang cerita macam ni la… Jika Abby (Yang Bangang) Abadi tidak puas hati dengan penamatan kontrak tersebut dan merasakan teraniaya, upah seorang peguam dan cuba saman Al-Humaira Contemporary sebanyak 1 Juta ke… 2 Juta ke… Ini cabaran eXception kepada Abby (Yang Bangang) Abadi… Ada berani?? Gerenti Abby (Yang Bangang) Abadi takkan berani punya… Sebab dia sendiri faham isi kandungan kontrak dan dia sendiri yang tandatangani kontrak dan dia juga yang melanggarkan kontrak. Abby (Yang Bangang) Abadi kena diri sendirilah apa yang menyebabkan kontrak terbatal…

Jadi kepada rakyat Malaysia terutama sekali bangsa melayu sekelian… Ayuh kita memboikot produk bumiputera Islam… Teruskan menyokong produk kafir harbi dan kafir zimmi… Kita jatuhkan ekonomi orang Islam dan kita bantu naikkan ekonomi orang kafir… Bila ekonomi orang melayu Islam punah ranah dan bangsa melayu merempat… Kita salahkan sahaja UMNO… Mudah bukan??

Mahfuz Bean Bodoh!! Cuba Putar Belit Kenyataan @NajibRazak

Tinggalkan komen

Mahfuz Bean Cuba Menunjukkan Kebodohannya

Nampaknya Mahfuz Bean cuba menunjuk sikap kurang cerdiknya dengan memutar belit kenyataan Datuk Seri Najib… Siapa tak kena dengan Mahfuz Bean… Bukan tahu buat kerja pun… Hanya pandai mencari populariti dengan membuat kenyataan yang BODOH dan KURANG CERDIK…

Cuba baca kenyataan sebenar Datuk Seri Najib di dalam Utusan Malaysia…

TAIPING 30 Jun – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak perlu menggunakan tempoh mandat yang ada untuk memberi keyakinan kepada rakyat mengenai kebolehan serta keprihatinan kerajaan Barisan Nasional (BN) pimpinannya terhadap rakyat.

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, keputusan Najib yang menghormati mandat lima tahun diberi rakyat untuk mentadbir negara sebelum mengadakan pilihan raya umum adalah sesuatu yang lebih baik.

“Tetapi ada kemungkinan pula, jika kerajaan beri masa yang panjang (sebelum mengadakan pilihan raya umum), desakan dan tuntutan yang bukan-bukan terhadap kerajaan akan bertambah dan mereka akan mengugut kerajaan, jika tidak bagi ini, mereka tidak akan sokong,” katanya.

Dr Mahathir berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan mesyuarat agung tahunan Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia (Perkim) kebangsaan kali ke-51 di sini hari ini.

Semalam, Najib berkata tidak timbul soal BN kurang yakin menghadapi pilihan raya umum akan datang berikutan dakwaan pembangkang yang beliau sengaja melambatkan tarikh pilihan raya.

Presiden UMNO merangkap Pengerusi BN itu menegaskan, BN diberi mandat oleh rakyat untuk tempoh lima tahun bagi memperlihatkan kemampuan memimpin dan mentadbir negara serta membawa kemajuan dan membela untung nasib rakyat. – BERNAMA

Jelas sekali, Datuk Seri Najib hanya menyatakan mandat rakyat terhadap Barisan Nasional… Ternyata kenyataan Mahfuz Bean adalah bersifat syok sendiri dan sekadar mencari populariti menjelang PRU 13 nanti.

Pesan eXception kepada Mahfuz Bean… Sekarang rakyat sudah bijak… Mereka takkan pilih pemimpin yang kerjanya hanya bercakap dan mencari populariti melalui kenyataan akhbar… Mereka pilih pemimpin yang bijak berkerja serta membantu rakyat…

Sumber Merapu: Rakyat beri mandat kepada Abdullah, bukan Najib

Sumber Hakiki: Guna tempoh mandat untuk yakinkan rakyat

Wanita – Punca Huru-Hara Dalam Page APC

Tinggalkan komen

Punca Huru-Hara Dalam Page Anti PKR Club Ialah Kerana Seorang Wanita

Dulu pernah terjadi huru-hara dalam page Anti-PKR Club… Puncanya seorang perempuan meroyan bernama Nurul Nabila… Sebab itu dalam rumah tangga lelaki menjadi ketua dalam rumah tangga dan dalam Islam, lelaki bertindak sebagai imam… Bukan wanita… Malah Malaysia juga PM juga adalah seorang lelaki… Apa sebabnya? Sebabnya ialah kebanyakan wanita tak boleh nak kawal emosi dan suka bertindak ikut perasaan… Sebagai contoh… Lihatlah apa yang berlaku pada APC dulu…

Nasihat eXception kepada admin-admin page pro BN dalam facebook sila berhati-hati semasa menerima admin baru. Jangan hanya pandang rupa lawa jer, terus accept jadi admin…

Terima kasih Maskman Merah kerana masih menyimpan screenshot lama ni… Kenangan lama nih… He he he he he…

Page Anti PKR Club Milik Cybertrooper PR?

1 Komen

Page Anti PKR Club Milik Cybertrooper PR? eXception Dah Syak Lama Dah…

Bila diberitakan oleh Papa Gomo bahawa page APC ni milik PR, eXception bantai gelak sorang-sorang pepagi ni. Sampai wife eXception pun pelik, buang tebiat ke husband dia gelak sorang-sorang pepagi depan laptop… Ingat tengok cerita Mr Bean ke, Johnny English ke hape… Tapi lagi kelakar dari cerita Mr Bean…

Sebab apa eXception gelak… Sebab eXception dah suspect lama dulu lagi… eXception syak bahawa page APC ni telah kena hijack dan admin-admin yang pro BN semua dah kena tendang… Tak lama dulu masa kecoh pasal isu perempuan meroyan dalam APC yang dok buat kecoh (eXception lupa nama budak perempuan tu) sampai ramai cybertrooper pro BN dan admin yang menegur sikap budak tu yang meroyan sampai orang yang menegur perbuatan meroyan dia habis semua kena ban… Termasuklah eXception…

eXception tahu APC ni dulu sememangnya hasil inisiatif cybertrooper pro BN dulu… Tapi itu dulu… Sekarang cybertrooper PR dah hijack habis satu page… Puncanya ialah apabila ada admin master dalam APC terlalu percaya dengan admin meroyan ni… Semua kuasa diberikan bulat-bulat termasuklah block atau ban ahli…

eXception juga dah lama tinggalkan page tu sejak kena ban… Kemudian beralih kepada page Nadi Rakyat… Buat masa ni eXception masih menaruh kepercayaan kepada oage Nadi Rakyat ini dan percaya ianya bersih dari elemen luar… Kerana owner page Nadi Rakyat tidak sesuka hati memberi jawatan admin kepada sesiapa… Jadi pesan eXception kepada owner page Nadi Rakyat, teruskan usaha anda dan berhati-hati dengan jerat cybertrooper Pakatan Rakyat… Mereka takkan senyap selagi satu-persatu page milik cybertrooper BN jatuh ke tangan mereka…

Di sini eXception ingin menyeru supaya cybertrooper BN di dalam APC segera keluar dari APC dan join Nadi Rakyat…

DANGER – Pages Anti-PKR Club Adalah Milik Pakatan Pembangkang Dalam Menghancurkan BN