Apa Kes Abby Abadi Butthurt??

Tinggalkan komen

Apa Kes Abby Abadi Butthurt??

Penulis mendapat maklumat bahawa pada hujung minggu lalu telah berlangsungnya sebuah program agama yang melibatkan Ustaz Azhar Idrus (UAI) sebagai penel utama.

Turut hadir dalam majlis itu adalah Abby Abadi, Faizal Tahir dan Man Raja Lawak.

Pasti ramai yang mengetahui setiap ceramah UAI pasti menarik ribuan penonton apabila UAI seringkali menyelitkan unsur jenaka sewaktu dakwah.

Tapi kali ini lain pula jadinya apabila Abby Abadi seolah-olah menggelupur malu apabila UAI menjawab persoalan yang diberikan oleh Abby sendiri.

Abby bertanya kepada UAI berkenaan isu artis yang berhijrah dan mula memperkatakan isu agama.

UAI menegaskan penghijrahan kepada sesuatu yang lebih baik menjadi kemestian untuk umat Islam lain suka dengan perubahan yang mereka lakukan.

Selain itu, antara jawapan UAI adalah;

“Kadang-kadang kita ni artis, dulu kita lagha, sekarang kita ok dah, mulakan perjalanan.

Nombor satu, kita kena jaga. Jangan kita hentam kawan-kawan yang sama-sama dengan kita sekarang yang masih belum berhijrah.

Ahhh.. itu yang kita kena jaga,” kata UAI.

Secara tiba-tiba Abby bersuara menyekat mesej yang cuba disampaikan oleh UAI.

Abby berkata, “Ustaz nak tuduh saya yek.. Itu fitnah. Itu tuduhan ustaz. Itu tuduhan.”

Ehhh.. kenapa Abby ‘menggelupur’ ni? Sedangkan UAI menyatakan secara umum dan tidak menyebut mana-mana individu.

Itulah kata orang-orang tua, ‘siapa makan cili, dialah yang terasa pedasnya’.

Menjadi persoalan juga apabila mengapa perlu Abby terasa dengan kata-kata UAI itu.

Patutnya Abby malu dan menimbangkan untuk terjun lombong sekejap pasal nasihat UAI tu kena tepat kat batang hidung dia sampai dia menjerit-jerit nak cover line kat atas pentas ceramah.

Dan adakah dia seorang sahaja artis yang berhijrah dalam masa yang sama menghentam rakan-rakan industri?

Jika anda yang biasa mendengar ceramah UAI, pasti tahu cara UAI.

UAI lebih ‘direct’ dalam menyampaikan sesuatu mesej.

Sebagai contoh sewaktu program bersama Zizan Raja Lawak suatu ketika dahulu.

Zizan tidak melenting dan ‘cool’ serta menerima secara positif nasihat UAI.

Penulis tidak lah bijak mana untuk memberi nasihat kepada pembaca.

Tetapi dari sudut sebagai seorang pengantara atau pengacara, Abby seharusnya tidak seharusnya cepat ‘melatah’ dengan mesej yang disampaikan oleh panel.

Seolah-olah seperti Abby tidak tahu adab serta cara untuk mengawal diri sebagai sebagai seorang pengacara yang baik.

Apa salahnya jika Abby mendengar dahulu apa yang UAI cuba sampaikan dan terima dari sudut positif.

-MyNewsHub

Ha ha ha ha ha!! Ostazah Abby Abadi sudah BUTTHURT sama Ustaz Azhar…

Lepas ni gerenti pencacai-pencacai PAS akan buat page Kami Benci Ustaz Azhar Idrus plak dalam FB…

Keh keh keh keh… Ostazah Abby oii… Apsal hang menggelupur…

Ustaz Azhar tak sebut pun nama hang…

Ayuh Kita Boikot Produk Keluaran Bumiputera!!

Tinggalkan komen

Ayuh Kita Boikot Produk Keluaran Bumiputera!!

Ramai yang sibuk nak memboikot produk tudung Al-Humaira ini disebabkan tindakan syarikat tersebut menamatkan kontrak Abby (Yang Bangang) Abadi tanpa mengetahui atau menyelidik puncanya. Mereka hanya mempercayai kata-kata Abby (Yang Bangang) Abadi kononnya kontraknya ditamatkan disebabkan dia masuk PAS… What a joke!!

Mari kita lihat pula kenyataan Al-Humaira Contemporary…

MAKLUMAN : Mungkin sesetengah daripada anda dah tahu isu yg melibatkan Al-Humaira’ Contemporary (AHC) dan juga seorang artis yg baru beberapa bulan bertudung yg juga merupakan bekas duta AHC. Sampaikan dah mendapat liputan media yg agak luas…

Apa yg boleh kami katakan buat masa sekarang, kami amat sedih dgn apa yg berlaku dan terkilan kerana dituduh pelbagai pihak dgn kata2 kesat, cacian dan ugutan yg langsung tak menggambarkan keindahan Islam yg mereka perjuangkan. Amat tidak adil untuk kami kerana mereka langsung tidak tahu pokok pangkal dan sebab musabab kenapa kami mengambil tindakan untuk menamatkan kontrak artis tersebut…

Tindakan utk menamatkan kontrak beliau tiada kaitan dgn penolakan kami kpd ajaran Islam ataupun menolak konsep rezeki Allah seperti yg diperkatan oleh pengikut beliau. Cuma objektif sebenar kontrak yg telah kami tandatangani sebenarnya tidak mencapai matlamat spt yg kami harapkan & pihak kami sebenarnya berhak mengikut undang2 utk menamatkan kontrak pada bila2 masa as we deem fit according to situation / circumstances. Itu ialah hak kami dan kami berharap semua pihak boleh respect keputusan ini.

Harap maklum. Jika anda ada sebarang komen, komenlah dgn akhlak dan kata2 yg baik. Terima kasih. 🙂

Hanya disebabkan ditamatkan kontrak, maka Abby (Yang Bangang) Abadi telah mengalami sindrom meroyan tahap melampau hingga mempolitikkan isu penamatan kontrak tersebut. Al-Humaira mempunyai hak untuk menamatkan kontrak mana-mana duta mereka sekiranya Al-Humaira sendiri berdasarkan situasi tertentu. Mengapa Abby (Yang Bangang) Abadi perlu meroyan?? Sebab hubungan antara Al-Humairan dengan Abby (Yang Bangang) Abadi adalah hubungan majikan dan pekerja.

Sekiranya pekerja tidak melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan, maka majikan berhak menamatkan kontrak pekerja tersebut. Abby (Yang Bangang) Abadi tak perlu BUTTHURT secara berlebihan, sebab Abby (Yang Bangang) Abadi sudah tandatangan kontrak tersebut…

Senang cerita macam ni la… Jika Abby (Yang Bangang) Abadi tidak puas hati dengan penamatan kontrak tersebut dan merasakan teraniaya, upah seorang peguam dan cuba saman Al-Humaira Contemporary sebanyak 1 Juta ke… 2 Juta ke… Ini cabaran eXception kepada Abby (Yang Bangang) Abadi… Ada berani?? Gerenti Abby (Yang Bangang) Abadi takkan berani punya… Sebab dia sendiri faham isi kandungan kontrak dan dia sendiri yang tandatangani kontrak dan dia juga yang melanggarkan kontrak. Abby (Yang Bangang) Abadi kena diri sendirilah apa yang menyebabkan kontrak terbatal…

Jadi kepada rakyat Malaysia terutama sekali bangsa melayu sekelian… Ayuh kita memboikot produk bumiputera Islam… Teruskan menyokong produk kafir harbi dan kafir zimmi… Kita jatuhkan ekonomi orang Islam dan kita bantu naikkan ekonomi orang kafir… Bila ekonomi orang melayu Islam punah ranah dan bangsa melayu merempat… Kita salahkan sahaja UMNO… Mudah bukan??

Panas!! Ahli Parlimen PAS Bakal Dipecat Kerana Menyokong #HBN2012!?

2 Komen

Ahli Parlimen PAS Menyokong Penuh Penganjuran Himpunan Jutaan Belia 2012

Sudah pasti… Nik Aziz pasti akan BUTTHURT dan kemudian meracau-racau tak tentu hala apabila Ahli Parlimen Hulu Langat, Dr Che Rosli Che Mat turun melawat Himpunan Jutaan Belia 2012 yang berlangsung di Putrajaya.

Beliau turut memuji penganjuran Hari Belia ini merupakan satu usaha yang baik bagi mendedahkan belia dalam pelbagai aspek. Menteri Belia Dan Sukan Datuk Ahmad Shabery Cheek turut mengiringi Ahli Parlimen Hulu Langat dan membawa beliau melawat tapak acara dijalankan…

Apa yang pasti… Tindakan Ahli Parlimen Hulu Langat ini akan menyebabkan Nik Aziz meracau selama beberapa hari sambil mengeluarkan fatwa-fatwa yang pelik yang diturunkan oleh jin murtad melalui beliau…

Cybertrooper Pakatan Anak Haram Jadah juga sudah pastinya akan menyerang kredibiliti Dr Che Rosli Che Mat bertalu-talu hingga tahap tak ingat dunia…

Terima kasih kepada Dr Che Rosli Che Mat, kerana sudi melawat Himpunan Sejuta Belia 2012… Terima kasih sekali lagi…