Bersih 3.0: Contoh Tahap Kebodohan Pencacai Pakatan Rabak

Tinggalkan komen

Bersih 3.0: Contoh Tahap Kebodohan Pencacai Pakatan Rabak

Bersih 3.0 yang dijangka diadakan pada April ini, jelas menggambarkan betapa kotornya dan bodohnya akal pencacai Pakatan Rabak…

Seperti mana yang dituntut dalam Bersih 2.0 yang lepas, Suruhanjaya Pilihanraya telah pun meluluskan beberapa perkara yang penganjur Bersih 2.0 mahu, iaitu antaranya termasuklah penggunaan dakwat kekal dalam PRU 13 nanti… Itu pun masih nak anjurkan lagi perhimpunan haram….

eXception cukup hairan, mengapakah mereka mahu memilih Dataran Merdeka sebagai lokasi perhimpunan ini, tidak di Stadium Shah Alam… Tidak di Stadium Batu Kawan… Setelah melakukan bedah siasat terhadap otak seorang pencacai tegar Pakatan Rabak, maka gambaran seperti di bawah eXception perolehi…

Imej di atas jelas menunjukkan contoh mentaliti bodoh pencacai Pakatan Rabak yang melanggar apa sahaja segala amaran dan larangan…

Mereka peduli apa… Sebab otak mereka sudah rosak dan tidak boleh berfikir secara waras lagi…

Advertisements

Panas!! Pemimpin PR Akan Adakan Mesyuarat Tergempar!!??

Tinggalkan komen

Pemimpin Pakatan Rakyat Mungkin Akan Adakan Mesyuarat Tergempar Hari Ini??

Apa punya majal la Papa Gomo… Selalu buat orang tua ni naik angin… Dah la banyak kali kantoikan orang tua ni pasal video seks dengan China Doll… Kali ni video apa pulak lah yang Papa Gomo bikin…

eXception yakin, kemungkinan barisan kepimpinan Pakatan Haram Jadah akan melakukan mesyuarat tergempar dek video yang disiarkan oleh Papa Gomo ni… Entah apa pulak plan diorang nak pusing cerita… Ha ha ha ha ha!! Apapun korang layanz dulu video bawah ni…


Al kisahnya video ini berkaitan dengan salah satu tuntutan BERSHIT… BERSHIT ini adalah kumpulan NGO-NGO yang boNGOk… Yang mahu kerajaan Malaysia membatalkan penggunaan biometrik dalam pilihanraya akan datang dan menukar kepada penggunaan dakwat kekal… Kebanyakan mereka yang berada di dalam BERSHIT ini adalah sekumpulan manusia yang tak pernah basuh berak… Maka tak hairanlah mereka yang berada di dalam BERSHIT ni busuk… Mulut busuk… Hati busuk… Kaki busuk… Termasuklah Babiga yang badannya berbau minyak bijan dan minyak sapi…

Apakah sebenar tujuan sebenar mereka hendak menggunakan dakwat kekal? Mengapa mereka tidak mahu menggunakan biometrik yang baru diperkenalkan dan akan digunakan pada PRU13 nanti? Mengapa mereka memilih cara kuno berbanding cara elektronik yang lebih selamat dan tepat?

Persoalan tersebut akan terjawab jika korang baca blog Papa Gomo…

Ekslusif – Video Konspirasi PAS, DAP & PKR Dalam Penggunaan Dakwat Kekal

Artikel berkaitan:

Benarkah Penggunaan Biometrik Tidak Selamat?

Rahsia Disebalik Serangan Siber 24 Oktober 2011

Nota: For sure… Video ni mungkin akan disiarkan di dalam Buletin Utama malam nanti… Tungguuuuuuu!!!

Benarkah Penggunaan Biometrik Tidak Selamat?

Tinggalkan komen

Penggunaan Biometrik Tidak Selamat?

eXception mahu tergelak bila membaca kenyataan Al-Juburi mengenai penggunaan biometrik oleh SPR yang dikatakan kurang selamat, malah ada kalangan anjing-anjing kurap PR menyalak mengiyakan apa yang dikatakan melalui lidah bercabang Al-Juburi itu… Walhal mereka langsung tak nak ambik tahu jenis database apakah yang digunakan oleh SPR dan JPN… Adakah semudah itu sistem ini digodam oleh penceroboh?

Buat masa ni lah belum lagi kedengaran sistem pangkalan data jabatan kerajaan digodam. Tak kiralah JPN ke, KDN ke, Imigresen ke, JPJ ke… Sebab apa? Sebab eXception juga adalah kakitangan bahagian IT sebuah jabatan kerajaan juga… Yang banyak kedengaran yang kerap digodam ialah laman web. Sebab apa? Puncanya ialah webmaster yang tidak endah dengan tahap keselamatan laman web kerajaan dengan menggunakan template Joomla sebagai lanagkah mudah… Untuk pengetahuan semua, penggunaan Joomla adalah tidak relevan jika dibangunkan untuk laman web kerajaan, kerana sifatnya yang mudah diceroboh…

Berbalik pula soal sistem pangkalan data jabatan kerajaan, di sini eXception ingin beritahu bahawa di jabatan eXception bertugas, kami menggunakan sistem pangkalan data DB2. Kami tidak menggunakan Microsoft Access… Malah sistem komputer jabatan pula bukan menggunakan sistem operasi Windows… Tetapi menggunakan sistem operasi khas untuk mainframe yang amat sukar untuk ditembusi… Ini kerana sistem operasi tersebut sahaja, harga lesennya amatlah mahal… Malah bukan boleh main pasang macam kita pasang sistem operasi Windows atau Linux…

Mengapa PR takut sangat SPR menggunakan biometrik? Mahal? Di sini eXception senaraikan harga peranti biometrik yang berada di pasaran. Mahal ke? Tak mahal…

Ini adalah peranti pembaca cap jari yang dijual di Lelong.My. Malah sesuai digunakan oleh SPR sebab ianya bersifat ‘portable’ dan mudah dibawa kerana ianya tidak berat.

Jadi bagi mereka yang mengatakan harga satu unit peranti boleh mencapai puluhan ribu atau jutaan ringgit adalah kurang tepat. Kerana itu merupakan satu jawapan semberono orang yang BUTA IT… Korang tahu guna Facebook tak semestinya korang CELIK IT… Jadi janganlah nak berlagak pandai sangat…

Kemudian, SPR perlu menyediakan komputer (laptop). Kerana peranti ini perlu disambungkan kepada komputer. Mungkin perbelanjaan di sini agak besar yang mana perlu membeli laptop. Tetapi ianya tidak membazir kerana ianya sekali dibeli dan boleh digunakan pada masa akan datang. Berbanding dengan penggunaan dakwat kekal yang mana setiap kali hendak pilihanraya kita perlu beli dakwat tersebut.

Kemudian setiap komputer perlu dilengkapkan dengan perisian untuk membaca dan memaparkan maklumat pengundi. SPR boleh menggunakan sambungan kepada pangkalan data secara remote atau local connection. Remote adalah sambungan pangakalan data terus kepada pangakalan data di HQ SPR. Walaubagaimanapun, penyambungan dari jarak jauh masih belum dipraktikkan lagi di kawasan pedalaman Sabah dan Sarawak yang mana masih belum mempunyai sambungan internet serta jaringan komunikasi mudah alih. Berkemungkinan penggunaan satelit adalah praktikal jika penyambungan dari jarak jauh dilakukan.

Manakala local connection ialah satu salinan pangkalan data telah disalin ke dalam komputer kemudian sistem boleh menyambungkan terus kepada pangkalan data tersebut tanpa perlu sambungan internet atau satelit. Kebarangkalian untuk pangkalan data tersebut dicuri sekiranya komputer tersebut dicuri amatlah sikit, kerana untuk keselamatan, setiap maklumat dalam pangkalan data perlu dienkripsi. Oleh itu sesiapapun termasuk pegawai SPR yang bertugas di kawasan pilihanraya TIDAK BOLEH mengubah maklumat di dalamnya kerana hanya sistem tersebut sahaja boleh membacanya…

Kebaikan penggunaan biometrik adalah dari segi praktikal dan tidak menyusahkan pengundi yang terpaksa menunggu dakwat kekal luntur. Malah penggunaan dakwat kekal tidak lagi relevan kerana ianya mudah diperolehi dari pasaran gelap. Semuanya tidak mustahil… Kemungkinan PR sudah bersedia sejak PRU 12 lagi dengan memborong dakwat kekal dalam kuantiti yang banyak, kemudian apabila SPR membuat keputusan saat akhir tentang penggunaan dakwat kekal, mereka menjadi marah kerana sudah melaburkan banyak wang untuk membelinya.