Mengapa DAP Beriya-Iya Mahu Menakluk Johor??

Tinggalkan komen

Mengapa DAP Beriya-Iya Mahu Menakluk Johor??

eXception hampir dapat merungkai, mengapa Pakatan Rakyat terutama sekali DAP beriya-iya mahu menakluk Johor dalam PRU 13 nanti.

Seperti yang kita sedia maklum bahawa Johor dahulunya adalah antara negeri yang mempunyai banyak sarang komunis. Akan tetapi kekejaman pengganas komunis ini berjaya dipatahkan oleh Tentera Selempang Merah di bawah pimpinan Kiyai Haji Salleh…

Tentera Selempang Merah ini dikatakan telah menggempur habis-habisan pengganas komunis ini dengan hanya bersenjatakan sebilah parang panjang sebelum Tentera Bristish kembali semula ke Malaya.

Malah semasa peristiwa 13 Mei 1969 juga, pasukan Tentera Selempang Merah ini juga turun ke Kuala Lumpur dari Johor untuk membantu orang melayu, akan tetapi mereka telah dihalang oleh pihak Polis sebelum sempat membantu.

Atas jasa beliau dalam membenteras pengganas komunis, Kiyai Haji Salleh telah dianugerahkan dengan darjah kebesaran oleh Almarhum Sultan Johor ketika itu.

Kemungkinan inilah puncanya mengapa DAP melalui Pakatan Rakyat beriya-iya mahukan Johor. Pada hemat eXception DAP melalui Pakatan Rakyat mahu membersihkan Johor dari saki-baki Tentera Selempang Merah di Johor. Ini kerana jika pergerakan ini kembali hidup dan aktif, ianya akan merencatkan agenda DAP menjajah Malaysia. Malah agenda DAP melalui Pakatan Rakyat selalu memburuk-burukkan Sultan Johor juga adalah atas sebab kerana Sultan Johor telah mengiktiraf Tentera Selempang Merah. Ini menyebabkan DAP cukup membenci Sultan Johor dan keturunannya…

Sesungguhnya agenda terancang komunis dalam DAP masih belum pudar. Cuma kita rakyat Malaysia yang mudah terlupa… Malah ramai anak muda yang lalai dan enggan belajar dari sejarah… Kita perlu ingat Pelanduk mudah melupakan jerat… Tetapi jerat mana mungkin boleh melupakan pelanduk… Jangan kita sangka agenda komunis merupakan satu omongan kosong kerajaan Barisan Nasional… Selagi ada DAP, selagi itu agenda komunis tak pernah padam.

Sumber:


Tentera Selempang Merah

Chin Peng , Kiyai Salleh Dan Selempang Merah

KIYAI SALLEH PANGLIMA SELEMPANG MERAH

KIAYI PANGLIMA SALLEH – TENTERA SELEMPANG MERAH

Advertisements

Antara Pemimpin PAS Yang Membelanjakan Wang Membida Plat Kenderaan

9 Komen

Antara Pemimpin PAS Yang Membelanjakan Wang Membeli Plat Kenderaan

Ramai pencacai murahan PAS dok meroyan apabila Sultan Johor berjaya membida nombor plat WWW 1 yang bernilai RM 520,000.00. Mereka mengatakan apa yang dilakukan oleh Sultan Johor adalah satu pembaziran wang rakyat… Oh ye ke?? Setahu eXception la, Sultan Johor dan kerabatnya adalah kaya-raya dan mempunyai bisnes sendiri… Tidak timbul soal Sultan Johor menggunakan wang rakyat atau tidak… Malah perolehan dari bidaan untuk membeli plat kenderaan ini akan digunakan untuk tujuan pembangunan.

Tapi eXception nak senaraikan antara pemimpin PAS yang membelanjakan wang rakyat untuk membida plat kenderaan antaranya…


Plat DV 1 milik MB Kelantan


Plat KCX 8 milik MB Kedah


Plat DBU 26 milik menantu kesayangan Pork Nick


Plat PAS 17 milik anak Pork Nick, Nik Abduh


Plat kereta DAT 55 milik Menteri Besar Kelantan dan plat kereta DBB 55


Plat PAS 12 milik Hj Hadi Awang…

Persoalan sekarang… Dari mana mereka mendapat duit yang banyak untuk membida nombor plat 1 hingga 2 angka ni??

Mula-mula kutip…

Kemudian pakat kira…

Lepas tu…

LAGI MANGKUK HAYUN CUBA HINA ALMARHUM SULTAN JOHOR

19 Komen


Aku betul-betul sakit hati bila ramai anak-anak melayu moden yang diresapi pemikiran liberal mempersoalkan adat berkabung selepas kemangkatan Almarhum Sultan Johor. Aku tak faham apa yang merasuk dalam fikiran budak-budak ini sekarang. Adakah ini hasil didikan mak bapak diorang? Jika benar ini hasil didikan mak bapak diorang, aku percaya si Tanggang moden akan muncul lagi…

Budak-budak hingusan ni mungkin tak pernah terdidik dengan tatasusila dan kesopanan. Malah langsung tak terdidik untuk menghormati sesama manusia. Aku tak kisahlah jika dia tak dapat terima adat berkabung tu. tapi janganlah terlalu angkuh hingga memaparkan dalam Facebook. Kononnya bangga la sangat bila dapat menyuarakan tak puas hati. Setakat diam sahaja dah cukup. Tak perlu suarakannya. Jika silap langkah maka, Polis akan menjamput anda ke balai. Time tu lah nko akan terkencing-kencing dalam seluar kena soal-siasat…

Adat berkabung bukan paksaan tetapi pilihan. Tak nak buat takpe. Jika musykil bercanggah dengan agama, abaikan sahaja. Duduk rumah diam-diam bukak tv… Jangan nak heboh-heboh bahawa akulah yang anti adat ni… Akulah yang tak suka adat ni. Akulah tak suka itu dan ini… Bila dah terlajak perbuatan, nak undur masa balik adalah mustahil… Time tu menjawab la nko dengan Polis… Nak menangis dan melalak pun tak guna dah… Sebab tak guna otak dulu sebelum melakukan sesuatu. Allah anugerahkan akal dan fikiran supaya manusia fikirkan baik dan buruk sesuatu tindakan sebelum melakukannya.

Aku nak tengok la nanti, bila mak bapak mangkuk hayun ni mampos, sorang pun tak sudi nak membantu menguruskan jenazah mak bapak dia… Dosa ini bukan dosa sesiapa, tetapi dosa mak bapak sendiri yang tak pandai mendidik anak-anak. Mungkin sewaktu di sekolah budak-budak ni antara pelajar-pelajar yang bermasalah. Pelajar yang bermasalah sukar menerima didikan oleh guru ibarat masuk telinga kiri dan keluar telinga kanan… Itulah jika terlalu manjakan anak, sampaikan cikgu pun dilempang kerana cikgu tersebut cuba mendidik anak-anak. Jika susah sangat, tak perlu hantar anak-anak ke sekolah… Cikgu pun takkan kena lempang. Cikgu pun sakit hati dengan perangai pelajar-pelajar sekolah yang makin lama makin liar. Payah untuk diajar…

Apapun aku terpaksa mendedahkan nama malaun-malaun ni… Supaya menjadi pengajaran buat semua orang supaya ingat akan satu peribahasa yang berbunyi:

Kerana Pulut Santan Binasa
Kerana Mulut Badan Binasa

Ingatlah, Allah berikan kita akal supaya berfikir baik dan buruknya sesuatu tindakan yang akan kita lakukan nanti…

Apapun nama malaun ini ialah Shahrul Reezwan, nama baik tapi hati hitam legam… Mungkin budak hingusan ni sering didedahkan cerita-cerita fitnah… Kata orang bila selalu dengar cerita fitnah dan percayakannya, hati kita akan tertutup dari menerima kebenaran… Segala kebenaran didepan mata dikatanya penipuan dan lakonan…

Di bawah ini dalah kenyataan Shahrul Reezwan yang jelas menghina Almarhum Sultan Johor.

Di bawah ini gambar mangkuk hayun bernama Shahrul Reezwan. Dek kerana takut, profil dalam Facebooknya telah diubah dan segala perbualan yang lepas-lepas berkaitan penghinaannya terhadap Almarhum telah dipadamkan. Tau takut…

(Klik gambar untuk besarkan)

Selain Shahrul Reezwan, terdapat sorang lagi budak hingusan bernama Mohd Amzar, nama je sedap. Tapi perangai macam babi… Lihatlah kenyataan dikeluarkannya…

(Klik gambar untuk besarkan)

Kesimpulannya, mak bapak sekelian. Didiklah anak-anak anda dengan betul. Jangan biarkan anda merana di kemudian hari apabila anak-anak anda tidak lagi menghormati anda. Malah jangan menangis bila anda dibuang oleh anak-anak anda apabila tua nanti… Didiklah anak-anak anda supaya menghormati orang lain…

ADUKATARUNA – BERSEDIALAH… POLIS AKAN MENJEMPUT ANDA KE BALAI…

16 Komen

Pasukan khas siasat blog hina Almarhum Sultan Iskandar

JOHOR BAHRU: Polis menubuhkan satu pasukan khas bagi menyiasat blog yang dikatakan menghina Almarhum Sultan Iskandar ibni Almarhum Sultan Ismail, yang mangkat kelmarin.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff, berkata sebanyak 25 laporan polis diterima daripada pelbagai pihak di seluruh negeri ini yang dukacita terhadap penulisan blog http://adukataruna.blogspot.com itu.

“Kita akan cari dan heret mereka ke mahkamah,” katanya sambil menegaskan kesalahan itu adalah sangat serius dan tidak dapat dimaafkan.

Mohd Mokhtar berkata, kes itu disiasat mengikut Akta Komunikasi dan Multimedia serta Akta Hasutan 1948.

Nampaknya Adukataruna atau nama sebenarnya Khairul sudah terkucil-kucil menahan ketar. Itulah padahnya jika menulis tak menggunakan otak. Allah kurniakan otak supaya suruh nko pakai. Bukan suruh nko sepak merata-rata. Bodoh punya malaun blogger bernama Adukataruna @ Khairul ni…

Nko ingat blog no tak boleh trace balik? Dunia IT maju la brader, nko padam artikel tu, tapi ada yang dapat tangkap cache blog nko… Malah screenshot artikel yang nko tulis pun dah tersebar seluruh Malaysia… Jadi… Bersedialah… Polis akan datang ke rumah menjemputmu ke balai… Nko nak minta ampun dan maaf hatta nak hulur sorang seratus pun tak guna… Kes ni dah jadi isu besar… Isu ini melibatkan maruah Almarhum Sultan Johor dan kerabat-kerabat Di Raja Johor sekelian…

Jangan nko ingat nko boleh terlepas macam RPK? Jangan harap lah…

Ini link ke cache artikel blog dia… Artikel ni sebenarnya dia dah padam, tetapi berjaya dijejak kembali…

Dah mampos buat cara mampos la

So Adukataruna, anda tak boleh lari ke mana-mana lagi… Elok serah diri sahaja… Jangan tangguh-tangguh lagi…

Apapun… Smile… You are not in candid camera!!

P/S: Gambar dan link MySpace di dalam artikel ini terpaksa di keluarkan, atas sebab percanggahan identiti blogger lahanat ini… Sila rujuk group di bawah ini…. Terima kasih…

Ayuh Sertai Group Ini: Group Menentang Tindakan Blogger AdukaTaruna Menghina Almarhum Sultan Johor

P/S: (Update: 14/2/2010 – Memandangkan laman cache blog adukataruna sudah dipadamkan, so aku upload screen-shot blog yang menghina Almarhum Sultan Johor.