Panas!! BN Youth Job Fair Kembali Lagi

Tinggalkan komen

Panas!! BN Youth Job Fair Kembali Lagi

BN Youth Job Fair kembali lagi… Kepada penganggur 1 Malaysia yang masih belum mendapat pekerjaan, dialu-alukan untuk hadir ke Job Fair yang terbesar di Malaysia ini. Pesta Kerjaya ini bermula dari 16 November (Jumaat) hingga 18 November (Ahad).

Antara organisasi yang turut serta termasuklah…

My-Partners Sdn Bhd
Bank Pertanian Malaysia Berhad (AgroBank)
Malayan Banking Berhad
SRG Asia Pacific Sdn Bhd
OCBC Bank (M) Berhad
Honda Malaysia Sdn Bhd
GEMS Malaysia Sdn Bhd
AIA AFG Takaful Bhd.
Brandt International Sdn Bhd
Permanis Sdn Bhd
UTS Marketing Solutions Sdn Bhd
Westports Malaysia Sdn Bhd
Golden Scoop Sdn Bhd (Baskin Robbins)
CIMB Group
Affin Bank Berhad
Agensi Pekerjaan Aspiration Sdn Bhd
DreamEDGE
Kolej WIT Sdn Bhd
UEM Group Berhad
Top Glove Sdn Bhd
Tim Bodycare Training Centre
KL Airport Services Sdn Bhd
S P Setia Berhad
Integrated Logistics Solutions Sdn Bhd
Johor Corporation
Biz Suria Management (M) Sdn Bhd
Pejabat Kementerian Pelancongan Malaysia WP Kuala Lumpur / Putrajaya
Syarikat Takaful Malaysia Berhad
Agensi Pekerjaan Allstaff Outsourcing Sdn Bhd
Malaysian Resources Corporation Berhad (MRCB)
Kontena Nasional Berhad
Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS)
HD Marketing & Distribution Sdn Bhd (Haagen-Dazs)
Perodua Sales Sdn Bhd
Golden Arches Restaurants Sdn Bhd
Public Mutual Berhad
Johawaki Holdings Sdn Bhd
Open University Malaysia
MNRB Holdings Berhad
Northern Corridor Implementation Authority (NCIR)
Habib Jewels Sdn Bhd
Malaysia Airports Holdings Berhad
Capital Dynamics Asset Management Sdn Bhd
Flextronics Shah Alam Sdn Bhd
PadiBeras Nasional Berhad (Bernas)
Keretapi Tanah Melayu Berhad
SilTerra Malaysia Sdn Bhd
Felda Global Ventures Holdings Berhad
YR Retail Sdn Bhd
Samsung Electronics Display (M) Sdn Bhd
Pizza Hut Restaurants Sdn Bhd
88DB Malaysia Sdn Bhd
Celcom Axiata Berhad
HumanTech Services Sdn Bhd
Majlis Amanah Rakyat (MARA)
Scicom Academy Sdn Bhd
TM Info-Media Sdn Bhd
Vads Business Process Sdn Bhd
Malaysia Building Society Berhad
KLIA Premier Holdings Sdn Bhd
Bank Islam Malaysia Bhd
Petronas

Dan banyak lagi…

Jangan salahkan UMNO jika korang masih lagi menganggur… Tiap-tiap tahun Pemuda UMNO anjurkan Job Fair ni… Cuma korang je malas nak rebut peluang…

Sekarang peluang sudah terbentang depan mata, apa lagi… Segeralah ke PWTC… Takkan pasal kerja pun nak kena suap jugak??

Advertisements

Muktamad!! Hudud Tidak Akan Dilaksanakan!!

3 Komen

Muktamad!! Hudud Tidak Akan Dilaksanakan??

HULU TERENGGANU – Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata hukum hudud bukan sesuatu yang menjadi keutamaan walaupun ia akan dilaksanakan sekiranya Pakatan Pembangkang mengambil alih tampuk pemerintahan
negara.

Menurutnya, hudud akan dilaksanakan terlebih dahulu kepada umat Islam sementara bukan Islam diberi pilihan (untuk menerimanya atau tidak).

“Bagaimanapun, ia mesti dilaksanakan mengikut proses demokrasi. Kita dahulukan yang mana dahulu, kita selesaikan masalah, atasi kemiskinan dahulu.

“Hukum hudud tidak boleh dilaksanakan, hukum mencuri tidak boleh dijatuhkan sekiranya gaji minimum tidak dilaksanakan.

“Sebagai contoh, gaji minimum kena ada, kalau dia mencuri sebab gaji tak cukup, ia (hudud) tak boleh dilaksanakan sebab tak cukup syarat nak laksana hukum ini, itu kena faham.

“Masalah pengangguran diselesaikan dulu baru (hudud) dilaksanakan,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas mengadakan ceramah Pra-Bubar Parlimen di Kuala Berang, di sini, semalam. – Bernama


Hai… bila dah bagi green light untuk laksanakan hudud, macam-macam pulak dalihnya… Gaji minimum la… Pengangguran laa…

Masalahnya sekarang, pengangguran di Kelantan paling teruk… Sampai anak muda Kelantan terpaksa berhijrah ke negeri lain untuk mencari rezeki…

Paling memelikkan… hudud ni boleh pilih-pilih plak… kepada siapa nak dilaksanakan… Bukankah hukum ini keadilan menyeluruh?? Maka Islam atau bukan Islam WAJIB dihukum jika melakukan jenayah, menggunakan undang-undang ini. Mana boleh pilih-pilih…

PAS bila dipersoalkan bila nak laksanakan hudud, diorang akan cakap berpusing-pusing… Tengok sahaja video di bawah… Dalam sidang DUN Kelantan…

Muktamad!! Hudud Tidak Akan Dilaksanakan!!

Tinggalkan komen

Muktamad!! Hudud Tidak Akan Dilaksanakan??

HULU TERENGGANU – Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata hukum hudud bukan sesuatu yang menjadi keutamaan walaupun ia akan dilaksanakan sekiranya Pakatan Pembangkang mengambil alih tampuk pemerintahan
negara.

Menurutnya, hudud akan dilaksanakan terlebih dahulu kepada umat Islam sementara bukan Islam diberi pilihan (untuk menerimanya atau tidak).

“Bagaimanapun, ia mesti dilaksanakan mengikut proses demokrasi. Kita dahulukan yang mana dahulu, kita selesaikan masalah, atasi kemiskinan dahulu.

“Hukum hudud tidak boleh dilaksanakan, hukum mencuri tidak boleh dijatuhkan sekiranya gaji minimum tidak dilaksanakan.

“Sebagai contoh, gaji minimum kena ada, kalau dia mencuri sebab gaji tak cukup, ia (hudud) tak boleh dilaksanakan sebab tak cukup syarat nak laksana hukum ini, itu kena faham.

“Masalah pengangguran diselesaikan dulu baru (hudud) dilaksanakan,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas mengadakan ceramah Pra-Bubar Parlimen di Kuala Berang, di sini, semalam. – Bernama


Hai… bila dah bagi green light untuk laksanakan hudud, macam-macam pulak dalihnya… Gaji minimum la… Pengangguran laa…

Masalahnya sekarang, pengangguran di Kelantan paling teruk… Sampai anak muda Kelantan terpaksa berhijrah ke negeri lain untuk mencari rezeki…

Paling memelikkan… hudud ni boleh pilih-pilih plak… kepada siapa nak dilaksanakan… Bukankah hukum ini keadilan menyeluruh?? Maka Islam atau bukan Islam WAJIB dihukum jika melakukan jenayah, menggunakan undang-undang ini. Mana boleh pilih-pilih…

PAS bila dipersoalkan bila nak laksanakan hudud, diorang akan cakap berpusing-pusing… Tengok sahaja video di bawah… Dalam sidang DUN Kelantan…