Lirik Oppa Gangnam Style Menghina Islam??

1 Komen

Lirik Oppa Gangnam Style Menghina Islam??

Fitnah boleh disebarkan melalui banyak medium… Tak kira lah emel ke… SMS ke… Facebook ke… Tapi yang kelakarnya… Tukang share pulak jenis bangang tak nak Google Search fakta sebenar… Main ikut jer… Jika minggu lepas kecoh dengan fitnah Oppa Gangnam tu mempunyai maksud yang memesongkan akidah… Minggu ini pula tersebar kononnya lirik Oppa Gangnam Style ni menghina Nabi Muhammad SAW… Benarkah benda yang disebarkan ini atau sekadar retorik semata-mata??

Setelah membuat carian Google Search… eXception menjumpai lirik Oppa Gangnam Style ni selepas di terjemahkan ke dalam bahasa melayu…

Oppa (Abang) Gangnam (Nama Tempat) Style
Gangnam Style

Seorang gadis yang sopan santun pada siang hari..
Seorang gadis bergaya, yang tahu bagaimana untuk menikmati kebebasan secawan kopi..
Seorang gadis yang hatinya semakin panas apabila malam datang..
Jenis gadis yang piuh..

Saya seorang lelaki..
Seorang lelaki yang panas seperti anda pada siang hari..
Seorang lelaki yang minum satu-tembakan kopinya sebelum ia menyejuk..
Seorang lelaki yang hatinya pecah apabila malam datang..
Jenis lelaki itu..

Cantik, loveable..
Ya anda, hey, ya, anda, hei..
Cantik, loveable..
Ya anda, hey, ya, anda, hei..
Sekarang mari kita pergi hingga ke akhirnya!~..

Oppa Gangnam Style..
Gangnam Style..

Oppa Gangnam Style..
Gangnam Style..
Oppa Gangnam Style..

Eh Sexy Lady, Oppa (abang) Gangnam Style..
Eh-Sexy Lady oh oh oh oh..

Seorang gadis yang kelihatan pendiam tetapi bermain apabila dia bermain..
Seorang gadis yang menguraikan rambutnya apabila datang masa yang sesuai..
Seorang gadis yang menutupi dirinya, tetapi lebih seksi daripada seorang gadis yang buka semuanya..
Seorang gadis sensable seperti itu..

Saya seorang lelaki..
Seorang lelaki yang kelihatan tenang tetapi bermain apabila dia bermain..
Seorang lelaki yang berubah sepenuhnya menjadi gila apabila datang masa yang sesuai..
Seorang lelaki yang membonjol idea dan bukannya otot..
Jenis lelaki itu..

Cantik, loveable..
Ya anda, hey, ya, anda, hei..
Cantik, loveable..
Ya anda, hey, ya, anda, hei..
Sekarang mari kita pergi hingga ke akhirnya!~..

Oppa Gangnam Style..
Gangnam Style..

Oppa Gangnam Style..
Gangnam Style..
Oppa Gangnam Style..

Eh Sexy Lady, Oppa Gangnam Style..
Eh-Sexy Lady oh oh oh oh..

Di atas lelaki yang berjalan adalah manusia terbang, Baby Baby..
Saya seorang lelaki yang tahu satu perkara atau dua..
Di atas lelaki yang berjalan adalah manusia terbang, Baby Baby..
Saya seorang lelaki yang tahu satu perkara atau dua..

Anda tahu apa yang saya cakapkan!??..

Oppa Gangnam Style..

Hey! Sexy Lady, Oppa Gangnam Style..
Eh!~ Sexy Lady oh oh oh oh..

Ok sekarang jom kita tengok lirik ni dalam bahasa Inggeris pulak…

Oppa is Gangnam style
Gangnam style

A girl who is warm and humanle during the day
A classy girl who know how to enjoy the freedom of a cup of coffee
A girl whose heart gets hotter when night comes
A girl with that kind of twist

I’m a guy
A guy who is as warm as you during the day
A guy who one-shots his coffee before it even cools down
A guy whose heart bursts when night comes
That kind of guy

Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end

Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style

Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh

A girl who looks quiet but plays when she plays
A girl who puts her hair down when the right time comes
A girl who covers herself but is more sexy than a girl who bares it all
A sensable girl like that

I’m a guy
A guy who seems calm but plays when he plays
A guy who goes completely crazy when the right time comes
A guy who has bulging ideas rather than muscles
That kind of guy

Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end

Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style

Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh

On top of the running man is the flying man, baby baby
I’m a man who knows a thing or two
On top of the running man is the flying man, baby baby
I’m a man who knows a thing or two

You know what I’m saying
Oppa is Gangnam style

Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh

Meh tengok lirik dalam bahasa asal pulak…

오빠 강남스타일

강남스타일

낮에는 따사로운 인간적인 여자

커피 한잔의 여유를 아는 품격 있는 여자

밤이 오면 심장이 뜨거워지는 여자

그런 반전 있는 여자

나는 사나이

낮에는 너만큼 따사로운 그런 사나이

커피 식기도 전에 원샷 때리는 사나이

밤이 오면 심장이 터져버리는 사나이

그런 사나이

아름다워 사랑스러워

그래 너 hey 그래 바로 너 hey

아름다워 사랑스러워

그래 너 hey 그래 바로 너 hey

지금부터 갈 데까지 가볼까

오빠 강남스타일

강남스타일

오빠 강남스타일

강남스타일

오빠 강남스타일

Eh- Sexy Lady

Eh~ Sexy Lady

오빠 강남스타일

Eh- Sexy Lady

Eh~ Sexy Lady

에에에에에에

e e e e e e

정숙해 보이지만 놀 땐 노는 여자

이때다 싶으면 묶었던 머리 푸는 여자

가렸지만 웬만한 노출보다 야한 여자

그런 감각적인 여자

나는 사나이

점잖아 보이지만 놀 땐 노는 사나이

때가 되면 완전 미쳐버리는 사나이

근육보다 사상이 울퉁불퉁한 사나이

그런 사나이

아름다워 사랑스러워

그래 너 hey 그래 바로 너 hey

아름다워 사랑스러워

그래 너 hey 그래 바로 너 hey

지금부터 갈 데까지 가볼까

오빠 강남스타일

강남스타일

오빠 강남스타일

강남스타일

오빠 강남스타일

Eh- Sexy Lady

Eh~ Sexy Lady

오빠 강남스타일

Eh- Sexy Lady

Eh~ Sexy Lady

에에에에에에

E e e e e e

뛰는 놈 그 위에 나는 놈

baby baby

Baby baby

나는 뭘 좀 아는 놈

뛰는 놈 그 위에 나는 놈

baby baby

Baby baby

나는 뭘 좀 아는 놈

You know what I’m saying

You know what I’m saying

오빠 강남스타일

Eh- Sexy Lady

Eh~ Sexy Lady

오빠 강남스타일

Eh- Sexy Lady

Eh~ Sexy Lady

오빠 강남스타일

Nota: Lirik di atas mungkin tidak berapa lengkap… Ini sahaja eXception berjaya perolehi…

Jadi… Boleh korang lihat tang mana yang lirik tu menghina Islam serta Rasul?? Ada sesiapa boleh jawab??

eXception bukanlah heran sangat pun dengan Oppa Gangnam Style ni… Minat pun jauh sekali… Malah eXception pun tak galakkan korang terlalu obses dengan lagu ni… Tetapi sudah menjadi tanggungjawab eXception mendedahkan perkara yang betul…

Jadi kepada sesiapa yang sudah sebarkan mesej fitnah di atas tu, sila padamkan dari wall FB anda dan minta maaf kepada semua orang yang membacanya kerana telah menyebarkan perkara yang tidak benar…

Artikel Sebelum Ini:

Kaitan Oppa Gangnam, Pokemon Dengan Yahudi

Sumber:

Oppa Gangnam Style Terjemahan Bahasa Melayu

PSY – Gangnam Style Lyrics

Psy – Oppa Gangnam Style lyrics [Hangul, Romanization & Translation]

Nota: Pelik dengan sikap orang melayu ni… Ramai yang tak mahu menyelidik fakta… Hanya menerima bulat-bulat sahaja apa yang disampaikan tanpa sebarang dakwa-dakwi, kemudian sebarkannya pula…

Advertisements

Kaitan Oppa Gangnam, Pokemon Dengan Yahudi

Tinggalkan komen

Kaitan Oppa Gangnam, Pokemon Dengan Yahudi

Demam Oppa Gangnam Style ni baru sahaja melanda Malaysia… Namun yang kelakarnya ada pulak yang mengaitkan Gangnam dengan Yahudi…

Aduhai… Siapa punya fatwa la ni… Ni mesti ajaran Pork Nick…. Ikut suka tekak dia je nak keluarkan fatwa ntahapehapentah… Jadi apa kebende ‘GANGNAM’ tu?? Gangster Jawa Bernam ke?? Ha ha ha ha ha… Sori la bro Jawa Bernam… Saje mengusik… Ha ha ha ha ha ha…

Technically, ‘Gangnam’ means Seoul south of the Han River. (gang = river, nam = south) . But in general sense, when Koreans say Gangnam, they refer to a particular district called ‘Gangnam-gu’.This district, or gu, is one of the most well-off areas in Seoul, and here you can see the fanciest buildings and the busiest workers and students in Korea.

Jadi Oppa pulak bermaksud Opah?? Opah hang laa!! Oppa tu bermaksud lelaki yang lebih tua… Abang pun boleh… Takde kena mengena dengan Yahudi la dol!!

Sebenarnya isu ni serupa dengan kes kartun Pokemon yang juga dikaitkan dengan Yahudi suatu ketika dulu… Seperti biasa, yang mengeluarkan fatwa karut-marut ni biasanya baru nak belajar jadi Ular Dalam Semak (Ularmak) dalam HamPAS…

Assalamualaikum

Ada satu perkara yang ana ingin kongsi bersama. Ana tak pasti samada maklumat ni dah sampai ke pegetahuan ikhwah semua. Semasa menghadiri kelas Dr Bahjat di salah sebuah masjid di Mafraq, ana diberikan satu kertas yang menjelaskan tentang bahaya Pokemon. Antara kandungan kertas itu ialah beberapa makna binatang-binatang yang ada dalam cerita kartun tersebut. Perkataan-perkataan itu adalah dalam bahasa Siryani (lughah Siryaniiyah).

Contohnya:
Pokemon – Saya Yahudi.
Charmander – Allah itu lemah (Subhanallah!)
Pikachu – Jadilah seorang Yahudi.

Terdapat beberapa lagi nama binatang dalam cerita Pokemon yang membawa makna yang kufur dan jahat…

Aduhai… Macam-macam hal… Ntah mana dia cedok benda ni eXception pun tak tau laa… Serius fail!! Let me explain this BULLSHIT…

1) Pokemon: Berasal drp pkataan Pocket dan Monster. Jadi, Pokemon adalah Pocket Monster atau dalam bahasa Melayunya Raksasa yang Boleh Disimpan di dalam Poket. Kenapa? Kerana raksasa tu boleh ditangkap dan kurung dlm sebijik bola kemudian boleh dimuatkan ke dalam poket pemiliknya.

Formulanya: Pocket + Monster = Pokemon


Pokemon dan Bola Poké (Pokéball) yang boleh mengurung Pokemon

2) Charmander: Berasal drp pkataan Char (pkataan omputih, maksudnya bakar, membakar ataupun terbakar) dan Salamander (sejenis binatang dalam cerita dongeng, binatang ini semacam biawak dan dikatakan hidup dalam api).

Formulanya: Char + Salamander = Charmander.


Ni pula Pokemon bernama Charmander

3) Pikachu: Berasal daripada perkataan Pikapika (bahasa Jepun, maksudnya bunyi arus eletrik) dan Chuchu (bahasa Jepun gak, maksudnya bunyi tikus).

Formulanya: Pikapika + Chu = Pikachu.


Inilah Pikachu, Pokemon tikus yang boleh mengeluarkan cas elektrik

Jadi… Adakah pencipta watak Pokemon ni seorang Yahudi??

Penulis email ni mengatakan konon perkataan tadi berasal dari bahasa Siryani (Suryani). Bahasa Siryani adalah bahasa yg hampir dengan bahasa Ibrani (Hebrew). Pokemon ni dibuat oleh orang Yahudi utk sesatkan orang Islam. Adakah pencipta kartun ini orang Yahudi? Jawapannya TIDAK. Kartun ini dicipta oleh Satoshi Tajiri dan merupakan orang Jepun. Beliau mendapat ilham menghasilkan permainan ini daripada pengalaman waktu kecilnya di mana beliau suka mengumpul serangga.

Tepuk dahi eXception… Kalau la ada 10 juta orang macam ni kat Malaysia yang kerjanya buat fatwa mengarut ataupun lebih mudah jika dikatakan sebagai BULLSHIT!! Hancur Malaysia… Jadi kepada rakyat Malaysia selidik dahulu sebarang berita sebelum menyebarkannya… Jika tak tahu… Tak pasti… Jangan sebarkan, tanya orang yang lebih arif…

Sumber:

Jangan Malukan Umat, Ini Maksud Sebenar ‘Gangnam’

Agenda Yahudi – Bahaya Kartun Pokemon

Kartun Pokemon? Senjata Yahudi? Fuyyoh?

Makna Pokemon dalam Bahasa Yahudi

Nota: Bila Tun Dr Mahathir nak praktikkan Bahasa Inggeris sejak dari sekolah rendah, korang marah… Kata nak merendahkan martabat Bahasa Melayu… Tapi hakikatnya korang sendiri merendahkan martabat korang kerana gagal memahaminya dengan jelas… Maka ramai la para IDIOT kat luar sana cuba berlagak pandai dengan salah tafsir akan IDIOM ini: “Better the devil you know than the angel you don’t”