Pakatan Dakwa Tak Kenal Soros?

Tinggalkan komen

Pakatan Dakwa Tak Kenal Soros?

Jika tak kenal… Apsal ada gambar Tian Chua dengan Soros??

Jika pencacai Pakatan Biawak mahu mengatakan Tun Dr Mahathir juga pernah bertemu dengan Soros yang berlaku pada tahun 2006 dulu… Pertemuan tersebut atas permintaan Soros sendiri. Yang mana Soros ingin menjelaskan kepada Tun Dr Mahathir bahawa dia tidak terlibat dengan kejatuhan nilai ringgit pada tahun 1997/1998. Malah pertemuan tersebut tidak bermakna Tun Dr Mahathir mempercayai dan bersahabat dengan Soros. Sebagai tetamu, adalah wajar memberikan layanan kepada Tun Dr Mahathir. Sedangkan Rasulullah SAW sendiri memuliakan tetamunya walaupun tetamunya itu dari kaum Yahudi.

Walaubagaimanapun, standard mentaliti kelas ke lapan belas pencacai Pakatan Biawak akan mempolitikkan dan memutar belitkan apa sahaja fakta demi mahu mengalihkan isu dana Soros yang diterima oleh SUARAM kepada pertemuan Soros dengan Tun Dr Mahathir yang berlaku pada tahun 2006.

KUALA LUMPUR: Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini seolah-olah sudah berdamai dengan musuh ketatnya selama hampir 10 tahun — dermawan dan jutawan Amerika Syarikat, George Soros.

“Saya terima bahawa Soros tidak bertanggungjawab terhadap krisis kewangan di Asia pada 1997/98,” kata Dr Mahathir dalam satu sidang media bersama Soros selepas mengadakan perjumpaan kira-kira 40 minit dengan ahli kewangan Amerika itu di sebuah hotel di sini.

Dr Mahathir berjabat tangan dengan Soros pada pertemuan dua tokoh ini. Jutawan Amerika Syarikat itu di Kuala Lumpur, antaranya untuk mempromosi buku terbarunya The Age of Fallibility. (foto The Star)

“Soros kata dia tidak terlibat dengan penurunan nilai mata wang malaysia, yang terlibat adalah orang lain. Itu saya terimalah,” katanya dalam bahasa Malaysia.

Soros kemudian bertanya kepada Dr Mahathir apakah soalan yang dikemukakan.

Dr Mahathir kemudian mengulangi jawapannya itu dalam bahasa Inggeris tetapi dengan versi yang sedikit berbeza.

“Dia (wartawan) tanya saya jika saya sudah menukar pendapat saya tentang anda sebab saya benci sesetengah perkara tentang anda, saya (pernah) tuduh anda bertanggungjawab menurunkan nilai mata wang kami.

“Apa yang saya beritahu adalah anda tidak terlibat tetapi penurunan nilai itu dilakukan oleh pedagang lain. Saya terima bahawa anda tidak terlibat. Ia bukan soal memaafkan atau apa-apa perkara seperti itu, cuma anda tidak melakukannya dan saya terima yang anda tidak buat perkara itu, itu saja.” kata Dr Mahathir.

Beliau yang kelihatan sihat juga mengakui tanggapannya terhadap orang yang pernah digelarnya sebagai “penyangak mata wang” itu telah berubah, tetapi penentangannya terhadap kegiatan spekulasi mata wang kekal sama.

“Saya bimbang kegiatan ini boleh memusnahkan ekonomi di banyak negara-negara miskin. Sebab itulah saya masih menentangnya. Saya tidak fikir ini adalah satu tindakan yang perlu hanya untuk membetul keadaan ekonomi sesebuah negara,” tegasnya.

Mengenai pandangan kritikalnya tentang Soros yang suatu ketika pernah mengejeknya dengan mengatakan beliau adalah seseorang yang berbahaya kepada Malaysia dan perlu meletakkan jawatan, Dr Mahathir berkata ia diasaskan laporan akhbar kerana beliau sendiri belum pernah bertemu Soros sehingga hari ini.

Soros, yang tergagap-gagap ketika diajukan soalan oleh pemberita, berkata beliau dan Dr Mahathir tidak berbincang tentang isu-isu kewangan, tetapi lebih menumpukan isu global, khususnya berhubung dasar luar Amerika Syarikat di Iraq dan Palestin.

Beliau juga mengakui tindakan Dr Mahathir yang memperkenalkan tambatan ringgit adalah satu tindakan yang betul dan berjaya mengurangkan kesan negatif daripada kegiatan spekulator mata wang.

Mengenai krisis kewangan dahulu, Soros berkata: “Ia bukan salah spekulator, tetapi pihak berkuasa kerana pihak berkuasalah yang sepatutnya membuat keputusan tentang bagaimana pasaran harus berfungsi”.

Sebagai seorang spekulator, katanya, beliau hanya bertindak mengikut batasan peraturan-peraturan yang ada ketika itu.

“Tetapi, memandangkan keadaan pasaran, saya percaya ada kalanya wajar dikenakan sedikit sekatan ke atas pergerakan modal,” katanya.

Mengulas pengurusan mata wang Malaysia, beliau berkata kerajaan silap kerana mengekalkan tambatan pertukaran mata wang terlalu lama.

Dr Mahathir tiba di Hotel JW Marriott pada jam 11.00 pagi seperti dijadualkan dengan ditemani anak perempuannya, Datuk Paduka Marina.

Soros, yang berada di Malaysia untuk mempromosi buku terbarunya The Age of Fallibility, akan menyampaikan ucapan pada majlis makan malam ulang tahun ke-20 Persatuan Alumni London School of Economics Malaysia malam ini.

Kepada pencacai Pakatan Biawak sekelian… Korang pusing la cerita sampai korang sendiri rasa pening… Apapun hakikatnya hubungan antara Tun Dr Mahathir dengan George Soros semasa pertemuan pada tahun 2006 tak lebih sekadar melayan seorang tetamu. Tidak lebih dari itu. Tetapi pertemuan Tian Chua dengan Soros… Atas dasar apa pula??

Advertisements

Happy Birthday To You… Azmin!!

Tinggalkan komen

Happy Birthday To You… Azmin!!

Percaya atau tidak, hari ini 25 Ogos adalah tarikh hari lahir Azmin Ali…

Maka di sini, eXception ingin mengucapkan Selamat Hari Lahir kepada Mohamed Azmin Ali…

Di bawah ini eXception ingin hadiahkan kek hari jadi buat Azmin…

Ikhlas tau…. he he he he he…



Pemilihan kek ini adalah sebagai penghargaan kepada Azmin yang kini menjadi ‘Duta Blowjob Dalam Jamban’

Bermesra Dengan Bini Sendiri Kini Menjadi Satu Dosa?

Tinggalkan komen

Bermesra Dengan Bini Sendiri Kini Menjadi Satu Dosa?

Jika dulu Datuk Noh Omar yang menari dengan isteri sendiri menjadi satu dosa yang tak terampun…

Kini meriba bini sendiri pula menjadi satu kesalahan dan dosa yang tak terampun…

Itulah mentaliti pencacai DAP dari parti PAS…

Apabila mempersoalkan Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Taib Mahmud meriba isterinya sendiri…

Tetapi apa boleh buat…

Sudah menjadi dasar di kalangan ahli PAS dan PKR umumnya, yang HALAL menjadi HARAM… Yang HARAM menjadi HALAL…

Maka tak hairanlah jika ada kalangan pemimpin PAS dan PKR yang melakukan perbuatan mungkar dipuja dan dijulang bagaikan wira…



Manakala jika kalangan pemimpin Islam dalam BN sendiri melakukan perkara yang tidak menyalahi agama, tetapi dihentam hebat bagai ianya satu dosa yang tidak terampun…

Inilah dasar perangai khawarij… Mereka akan menghalalkan apa sahaja perkara yang menguntungkan mileage politik mereka… Tak kira ianya HARAM atau melanggar akidah sekalipun…

Artikel Berkaitan:

Fatwa Baru PR: Haram Menari Dengan Bini Sendiri…

Al Kisah… Dunia Sudah Tunggang Terbalik… Believe It!!

Benarkah Telur Tiruan Ada Di Malaysia??

Tinggalkan komen

Benarkah Telur Tiruan Ada Di Malaysia??

Pada suatu ketika dulu kita pernah di gemparkan dengan isu Telur Tiruan di Malaysia. Banyak bloggers meng-update mengenai isu ini, isu telur tiruan ini sudah lama tersebar di China. Tapi apabila isu telur tiruan ini di gemparkan, ia mula di kaitkan dengan telur tiruan China.

itu sebagai mukadimah jer, nak di kongsi bersama pembaca blog ini, pada 30hb June 2012 lepas, saya mengikuti satu seminar usahawan. Di antara aktiviti tersebut adalah forum bersama dengan beberapa agensi kerajaan. Salah satu daripada agensi tersebut terlibat secara langsung dalam sesi terjah kes telur tiruan ini.

Menurut pegawai tersebut, telur tiruan di Malaysia bukanlah telur tiruan seperti didapati di China, tapi memang telur yang asli, kes telur tiruan ini di adu oleh salah seorang pembeli yang mendapati penampilan telur tersebut agak ganjil berbanding telur normal.

oleh kerana saya pun pernah update pasal telur tiruan di entry yang lepas, jadi forum isu ini amat menarik perhatian saya.

Menurut pegawai tersebut itu lagi, antara punca yang berpotensi mengakibat penampilan telur itu agak pelik kerana pengusaha reban ayam tersebut mengamalkan ‘Amalan Perladangan Baik’/ ‘Good Farming Practice’. Antara punca utama isu ini kerana najis ayam yang busuk mengakibatkan kawasan tidak bersih/ hygenic, maka pengusaha tersebut mengambil keputusan untuk sembur dan mencuci kawasan tersebut dengan bahan kimia secara kerap, untuk mengurangkan bau najis. Semakin kerap kerja, maka semakin tinggi kos pengurusan. Jadi, pengusaha mencuba lagi untuk mencampurkan makanan ayam tersebut dengan bahan kimis supaya ayam tersebut tidak membuang najis yang berbau busuk. So, kesan sampingan bahan kimia tersebut,, jadilah telur ayam yang pelik, ganjil. Telur ayam yang sangat low grade!

Jadi, telur ayam itu boleh di jual dengan gred rendah, murah dan perlu di labelkan bahawa ianya telur daripada cara pengusahaan yang di sebut tadi. Tapi, pengusaha berdegil kerana ia melibatkan kos yang lebih tinggi. jadi semuanya tidak berbaloi.

Sumber: Bongkar! Telur Tiruan ialah Telur Asli


Korang dah faham dengan penerangan di atas??

Baiklah di sini eXception nak tanya kat korang… Gambar pemilik telur di bawah ini adakah ianya TIRUAN atau ASLI??

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pencacai PR Kecut Telur… Sivaji The Boss Cool Jer… Apa Kes?

Tinggalkan komen

Pencacai Pakatan Anak Haram Jadah Serang Ceramah Zulkifli Noordin

Buletin Utama merupakan saluran berita yang paling digeruni oleh Pakatan Rakyat dek kerana banyak menelanjangkan kepincangan parti tersebut serta kecelaruan pemimpin mereka. Malam tadi Buletin Utama menyiarkan insiden serangan semasa Zulkifli Noordin sedang memberi ceramah mengenai pendedahan fitnah Anwar terhadap Najib…

Rupa-rupanya pencacai pakatan anak haram ni kecut telur, bila Zulkifli Noordin berterusan menelanjangkan sivaji the boss mereka iaitu Anwar dalam siri ceramahnya… Mengapa mereka harus kecut telur, sedangkan Sivaji The Boss pujaan mereka tetap cool…

eXception juga hairan yang teramat sangat. Mengapa Anwar tetap cool dan steady walaupun Zulkifli Noordin membogelkannya dalam ceramah? Setelah disiasat… Inilah rahsia Anwar yang tidak ‘KECUT TELUR’ apabila konspirasinya dalam merencanakan fitnah terhadap Datuk Seri Najib dibongkar…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Rahsia Anwar tidak kecut telur... telurnya panjang dan lambat mengecut...

Rahsia Anwar tidak mudah ‘KECUT TELUR’ adalah kerana ‘TELURNYA PANJANG’ dan lambat ‘MENGECUT’

Panas!! Pendedahan Penyelewangan AKSB Didedahkan??

Tinggalkan komen


Panas!! Pendedahan Penyelewangan AKSB Didedahkan??


Memang panas!! AKSB tak habis-habis dengan skandal… Jika dulu skandal isu air berkarat… Kali ini isu apa pula?? Dikatakan surat di bawah ini ditulis oleh kakiktangan AKSB dan ditujukan kepada MB Kelantan, Tok Garu Nik Aziz…

eXception tak pasti kesahihan dokumen di atas… Tetapi jika benar… Mengapa Nik Aziz mendiamkan diri?? Adakah Allah sudah ampunkan dosa mereka yang bertanggungjawab??

Ahli PKR Jangan Desak Azmin Buat Laporan Polis, Atau…

Tinggalkan komen

Ahli PKR Jangan Desak Azmin Buat Laporan Polis, Atau…

eXception ingin ingatkan kepada semua Ahli Pakatan Rakyat supaya jangan desak Azmin buat laporan Polis bagi defend dirinya dalam isu klip video aiskrim…

Tak payah korang dok sibuk nak desak-desak…

Jangan korang buat sampai Azmin terdesak…

Jangan korang buat sampai Azmin tersedak…

Jangan korang buat sampai Azmin terduduk…

Bukan apa… eXception risau nanti ada pulak kalangan korang kena pecat pulak…

Azmin takkan mengaku sampai mampos…

Dia takkan buat laporan Polis… WHATEVER IT COST!!

Dia takkan buat laporan Polis… OR YOU CAN GET LOST!!

Dia lebih suka mendiamkan diri…

Dia lebih senang membuat penafian demi penafian…

Ahli PKR Jangan Desak Azmin Buat Laporan Polis, Atau…

Korang Bakal Dipecat!!

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha!!

Berita berkaitan….

PANASSS..!!! AHLI-AHLI PKR MAHU BERTANYA, TAPI TAKUT DIPECAT..!!!

Isa Akan Bawa Kes Ke Mahkamah Jika Dipecat Sebagai Ahli PKR

Kritik Azmin, Dipecat Serta Merta !

Desak Azmin Keluar Parti, Ketua Penerangan PKR Dipecat!

Nota: Penyebaran klip video skandal Azmin bukan dibuat oleh pihak CyberTrooper BN, eXception yakin ianya dilakukan oleh pemimpin dalaman PKR sendiri yang tidak senang dan menyukai Azmin dan keluarga… Selagi boleh mereka mahu Azmin menghadapi masalah moral… eXception percaya jika Anwar tahu angkara siapa… Pasti orang tua tu MELETOPS!!! Fikirkan… Siapa yang tahu segala pergerakan Azmin… Ke mana Azmin pergi… Jika bukan orang dalam PKR sendiri… Siapa yang tahu aktiviti Azmin… Jika orang dalam PKR sendiri… Tepuk dada tanya selera… Nak aiskrim cornetto ke aiskrim batang?? Ha ha ha ha ha!!

Older Entries