Hak asasi babi terpelihara di bawah naungan DAP

Tinggalkan komen


Hak asasi babi terpelihara dibawah naungan Lim Kit Siang, Lim Guan Eng, Teresa Kok
maka…


babi tersenyum gumbira

Pas Kedah di cerai talak 3 oleh suami haram nya DAP,ini di sebabkan dosa derhaka dan tidak taat kepada suaminya DAP.Inilah jadinya jika perkahwinan sumbang mahram PAS bersama PR.

Lihatlah bagaimana Parti Cina Chauvanis ini bertindak jika hak mereka walau pun menyalahi undang undang Majlis Perbandaran tetap akan di tentang. Part ni Pisau ada sikit respek pada PAS,sebab ada telur tanda anak jantan tegakkan hak Islam dan tak beri muka kepada DAP.

Mereka tidak akan tunduk kepada PAS,melainkan PAS sahaja yang layak tunduk kepada DAP seperti mana berlaku di Perak dengan kuda kacukan kaldai mantan MB nya.

Kes Perak, Hj Nizar bermati matian perjuangankan kerajaan DAP, apa yang dia dapat,nah ,parti naungan nya PAS Kedah di terajang jika tidak menurut kata.Pisau tidak terkejut Nizar di tunggang oleh DAP,memang sifat PAS Perak suka di jimak dengan begitu cara oleh suami haramnya DAP.

Pisau sudah jangkakan perkara ini akan berlaku ,(sila baca artikel ini) Pisau nyatakan hanya Cina saja yang boleh ajaq bangsa melayu.Sebab melayu PAS tidak sedar yang mereka ini saudara seagama & sebangsa UMNO.

Apabila mahu melayu disatukan dengan semangat perpaduan,Tok Guru PAS memberi pelbagai alasan itu ini,hingga disamakan dengan komunis dan pengikut ajaran sesat,tidak terfikir langsung akan kebaikan semangat perpaduan bangsa melayu sendiri.

Inilah natijah nya, PAS, tuhan sekarang takde hutang hutang,dia bayar CASH, janganlah PAS sampai kena blacklist atau pun terus nama terlekat didalam C-TOS.

Sedarlah bangsa ku,perpaduan cukup bermakna,jangan hanya kerana kuasa politik yang didambakan,ubat perpaduan dikatakan racun.

Buanglah sifat sombong & angkuh,PAS bukan maksum,tawadhuk & zuhud lah jika mahu menyampai dakwah.Akhlak tidak terletak pada ketayap ,jubah & janggut kamu.

Pisau bersetuju dengan inisiatif Pemuda PAS yang ingin bermusyawarah dengan Pemuda Umno,ini menandakan dengan jelas mereka nyahkan sentimen taksub kepada tok guru akhir zaman itu.

DAP dan BABI sukar dipisahkan. Tiada babi maka mengamuklah DAP ibarat anak kecil yang berebut sumi dengan abangnya. Hakikatnya tindakan berlandaskan Islam oleh PAS telah ditentang oleh DAP.

Advertisements

BUKTI KERATAN AKHBAR, MAHFUZ SANGGUP KELUAR PAS

Tinggalkan komen


Hari ni sebelum tulis entri lain, saya nak ucapkan syabas dan terima kasih kepada Megat Pisau (blog Pisau.Net) dan saudara Hambali (blog Rakyat Malaysia)kerana tidak meragui entri saya “Mahfuz Sanggup Keluar Pas” dan mereka pastekan di blog masing-masing.

Pagi tadi, selepas berhubung emel dengan rakan saya dari Terengganu tu, maka dia dengan susah payah pinjam kamera digital kawan untuk snap laporan asal dari paper Cina tersebut. inilah gambar yang membuktikan memang Mahfuz bercakap seperti yang saya tampalkan pada blog ini.

Menurut rakan saya itu, tulisan bold besar tu bermaksud, MAHFUZ:SAYA BERUNDUR DARI PAS. , manakala tulisan kecil sikit kat tepi tu pula ialah Jika Kedah Sekat Cina Makan Babi.

Memang sah, tak ada tipu-tipu lagi. semoga tercapai maksud kenyataannya itu dan semoga orang lain mencari erti dan tujuan di sebalik kenyataan tersebut.
JANGAN PREJUDIS, SEGALA YANG TERJADI ITU ADA HIKMAH DI SEBALIKNYA. wasalam.

Petikan dari blog: Rakyat Malaysia

KERANA BABI MAHFUZ SANGGUP KELUAR PAS?

2 Komen

Saya tak tahu sama ada korang semua perasan tak berita ni, rakan saya dari Ganu Kite petik dari paper Cina, dasyat sungguh tajuknya – MAHFUZ: SAYA KELUAR PAS, jika Kedah sekat Cina makan babi.

Menurut rakan saya yang pernah mengaji di Wei Sin, Ganu tu kata, para pertamanya gini – Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar berkata, jika Kedah yang dipimpin MB Pas tidak membenarkan bukan islam atau orang Cina makan babi, beliau bersedia keluar dari Pas.

Beliau menegaskan bahawa Islam hanya haramkan umatnya makan babi tapi tidak sekat Cina makan babi. Beliau harap rakyat tidak terpengaruh dengan laporan Fulamak, yakin betul Mahfuz pada kerajaan Kedah, jangan jadi tunggang terbalik dah le, kerana babi Mahfuz hilang jawatan Naib Presiden, hilang keahlian Pas.

Tapi pastilah dia dah tanya habis-habisan dengan MB Kedah barulah berani buat kenyataan demikian. Terharu giler orang Cina kat Kedah. Tapi menurut teman saya tu, impak berita ni cukup besar kerana ia dipaparkan pada muka depan paper tersebut, tak pulak dia bagitau nama paper tu, saya pun lupa tanya.

Ramai cina memang termakan kenyataan sedemikian, lebih-lebih lagi dibuat oleh pemimpin tinggi Pas. Dah pasti juga “berita baik” ni dijaja oleh Kelab Penyokong Pas untuk raih lebih banyak sokongan bukan Islam.

Oh ya, diberitakan lagi bahawa muka depan paper Cina paling berpengaruh itu turut menjadikan kenyataan hadi sebagai berita lead dengan tajuk Kedah Akan Bina Pusat Ternakan Babi Baru.

Sama-sama kita cari kesimpulan sejauh mana berita sedemikian dapat “memujuk” hati orang Cina dan apa pula kesannya terhadap penyokong pas khususnya, selain Umno. Harap komen cikit,jangan kedekut ilham beb.

Petikan dari blog: Rakyat Malaysia