Pencacai Pakatan Haram Spin Isu Mobile Unit AES

Tinggalkan komen

Pencacai Pakatan Haram Spin Isu Mobile Unit AES

Seperti biasa, dah resmi pencacai Pakatan Haram, semua isu akan dispin sampai pening… Isu kenderaan Jabatan Pengangkutan Jalan yang mempunyai label Automated Enforcement Mobile Unit disangkanya milik syarikat swasta… Sudah dasar orang bodoh, akan cuba memperbodohkan diri sendiri…

Pemasangan sistem kamera AES sememangnya melibatkan syarikat swasta, tetapi AES Mobile Unit sepenuhnya dikendalikan oleh PDRM dan JPJ.

Beza antara AES Mobile Unit dan AES Kamera Statik ialah Mobile Unit merujuk kepada unit yang akan membawa kamera mudah alih, di mana di kawasan tersebut tidak mempunyai kemudahan bekalan elektrik, liputan komunikasi dan sebagainya.

Sebagai contoh, speed trap konvensional yang memerlukan anggota Polis untuk berada di lokasi untuk merakam kenderaan yang melebihi had laju. Ini adalah contoh mobile unit. Tidak ada kena mengena langsung dengan syarikat swasta. Jelas pencacai Pakatan Haram cuba memperbodohkan diri sendiri dan rakyat Malaysia. Malah pemimpin Pakatan Rakyat juga berjaya memperbodohkan diri sendiri di dalam parlimen.

Cuma bezanya AES dengan speed trap yang lama, di mana lokasi AES adalah tetap. Manakala speed trap yang lama tidak tetap kedudukannya. Sila rujuk portal Jabatan Pengangkutan Jalan untuk maklumat yang lebih jelas…

Sumber Fitnah

Awal-awal Kroni Sudah Besar Kepala, Syarikat Konsesi AES Menyamar Pegawai JPJ

Sumber Fakta

Automated Enforcement System (AES)

Advertisements

Fatwa Baru PAS: Peluk China Doll Halal. Peluk Anak Sendiri Haram.

1 Komen

Fatwa Baru PAS: Peluk China Doll Halal. Peluk Anak Sendiri Haram.

Al-satu lagi kisahnya… Fatwa baru PAS telah dikeluarkan oleh Tok Garu Nicky Ajisz… Fatwa berbunyi… Peluk anak sendiri HARAM HUKUMNYA… Manakala peluk CHINA DOLL adalah DIHARUSKAN…

Dunia sudah terbalik… Bila Menteri Pertahanan, Datuk Seri Zahid Hamidi memeluk anak sulungnya yang menyertai askar wataniah menjadi bahan cemuhan pencacai Pakatan Biawak… Biasalah bila dah nama biawak…

Mungkin juga mereka marah bila Datuk Seri Zahid memeluk anak perempuannya sendiri, bukan memeluk China Doll seperti yang dilakukan oleh ANUGERAH TUHAN yang mereka puja-puja…

Ini bukanlah kali pertama… Tapi sudah kali ketiga…

Datuk Seri Noh Omar pernah dicaci oleh pencacai Pakatan Biawak hanya kerana gambar beliau menari dengan isterinya yang sah tersebar.

Malah Ketua Menteri Sarawak juga dikeji hanya kerana gambar beliau meriba isterinya sendiri tersebar…

Nampaknya dunia sudah terbalik…

Bila melakukan perkara yang HALAL… Seseorang akan dikeji dan dicaci…

Bila melakukan perkara yang HARAM… Seseorang akan dijulang dan disanjung…

Artikel berkaitan:

Fatwa Baru PR: Haram Menari Dengan Bini Sendiri…

Al Kisah… Dunia Sudah Tunggang Terbalik…Believe It!!

Bermesra Dengan Bini Sendiri Kini Menjadi Satu Dosa?

Sumber:

TERKINI! Gambar @Zahid_Hamidi Peluk Mesra Seorang Gadis Terjawab.

ZAHID SUMBANG MAHRAM DENGAN ANAK SENDIRI?

Tiada Sebutan Kes Scorpene Di Perancis??

Tinggalkan komen

Tiada Sebutan Kes Scorpene Di Perancis??

Biar betul!! Takde langsung sebutan kes perbicaraan berkenaan Scorpene di Mahkamah Perancis?? Ha ha ha ha ha ha!! Sekali lagi rakyat Malaysia terus ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu dan ditipu lagi oleh Nuar Berahem dan Pakatan Biawak…

KUALA LUMPUR: A prominent French Government prosecutor has denied reports circulating among some Malaysian online news portals of an ongoing trial in France, on allegations of corruption by a French company over the purchase of two French-made Scorpene submarines by Malaysia in 2002.

Yves Charpenel said the media in Malaysia should be able to distinguish between rumours and facts, and between investigations and a trial.

“I am aware about all the fuss kicked up by certain media (organisations) in Malaysia over this matter but what I can say is that this is nothing more than a trial by the media,” he told Bernama here on Monday.

Charpenel, who was a former head of prosecution in France and now a state prosecutor and an executive member of the International Association of Anti-Corruption Authorities (IAACA), was here to attend the four-day IAACA conference and general meeting which ended Sunday.

Following a complaint filed in 2009 by Suaram, a Malaysian human rights non-governmental organisation (NGO), that a French company had allegedly paid bribes to a Malaysian firm for the submarine deal, he revealed that two independent “investigating judges” started their investigations earlier this year.

Charpenel said that in France, as in other countries practising the rule of law, all investigations were done in absolute secret.

He said, it was anybody’s right to file a complaint and due to the secret nature of the investigations, some resorted to complaining to the media.

He explained that for specific cases in France, the Justice Ministry would ask an independent judge, called an “investigating judge”, to investigate.

“He is just an investigator. This is an old system that started from the Napolean era. If the investigating judge wants someone to come to Malaysia, he has to ask from your government because we have what is called the Treaty of Mutual Legal Assistance. And the Malaysian government can say ‘yes’ or ‘no’. It has to be decided by the Malaysian authorities.

“A French investigating judge cannot take his luggage, take a plane and go to Malaysia and ask someone to answer his questions. It is impossible, it is against the French law and it is also against international law,” stressed Charpenel. He pointed out that in France, as elsewhere, the course of justice would not be dictated by the media

“In France, the time of justice is different from the time in media. Of course, the media needs data, information, news. It’s natural but the investigation is quite different. This is exactly the same, whether in France or in Malaysia.

“And, it has to be secret. We are now in the first step, maybe, we got another step, maybe not, and it is quite early to say more.”

Asked about media reports that French lawyers representing Suaram in the suit would be coming to Malaysia to brief their clients, Charpenel said any lawyer from any country was free to do so because he was paid by his clients.

“He can speak freely to the press, that’s freedom or human rights. But he is not a prosecutor. He is not an investigating judge. He is not an official.” In April this year, local Opposition politicians here had even called for Malaysian officials to testify in Paris or risk being ostracised in the European Union.

“A trial is a trial with all the rules. Investigation is another thing,” said Charpenel of the misinformation generated by certain news portals over allegations that a trial was already underway.

Defence Minister Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi also said over the weekend that the Auditor-General had declared the Scorpene deal was done in accordance with legal procedures. – Bernama

Jadi kepada rakyat Malaysia masih belum serik ditipu oleh Anwar, silakan tadah kepala anda untuk dikencing oleh Nuar Berahem dan juak-juaknya kagi pada masa akan datang… Pastikan kepala korang berbau hancing masam dan hanyir sebagai menandakan kejayaan Nuar Berahem dan juak-juaknya menipu anda…. Tahniah!!

Kekantoian Fitnah Paling Melucukan!!

Tinggalkan komen

Kekantoian Fitnah Paling Melucukan!!

Pencacai Pakatan Anak Haram Jadah dok mainkan isu dalam gambar di bawah…

Kononnya meja anak yatim sebelum berbuka dan semasa berbuka sama sahaja… Kosong…

Tapi yang parianya pencacai Pakatan Anak Haram Jadah ni…

Apsal suasana semasa anak yatim tu berbuka terang benderang??

Kat luar tengok hari cerah lagi…

Masih siang lagi…

Tu berbuka ikut waktu mana plak tu??

Uganda?? Kenya?? Sri Lanka?? Pakistan??

Ha ha ha ha ha!! Kekantoian fitnah paling kelakar di abad ini…

Kot nak fitnah pun beragak la TOLOL!!

Kah kah kah kah kah!! Cuba lagi ya, Kim Jung Woo!!

Panas!! MyVi Dijual Di Israel??

1 Komen

Panas!! MyVi Dijual Di Israel??

Mohd Sayuti Omar tak habis-habis dengan fitnah… Bulan Ramadhan pun nak fitnah… Tengoklah kenyataannya di bawah ini berkenaan gambar di atas…

Cuba perhatinkan gambar kereta yang ditanda dengan bulatan merah itu. Apakah itu bukan Myvy… kereta keluaran Produa yang terhebat di Malaysia. Para penggemar automobil Malaysia berbangga dengan kereta ini ia adalah buatan Malaysia. Kalau kita setuju dengan dakwaan itu, persoalan timbul apakah Malaysia menjadi pengeksport Myvy ke luar negara termasuk negara Yahudi Isreal yang kita benci kononnya? Gambar ini dirakam di satu persimpangan jalan di Israel.

Menurut amalan negara Zinois itu plat berwarna kuning adalah kereta milik orang Yahudi, manakala berwarna putih bukan Yahudi. Kereta yang sama jenis dengan Myvy ini platnya berwarna kuning?
Mungkin sesiapa ada idea untuk memberi jawaban untuk menafikan Malaysia bukan mengeksport Myvy ke Israel atau lebih tepat lagi tidak berdagang dengan Israel seperti dinafikan. Wasalam.

Mungkin Mohd Sayuti Omar dilahirkan untuk memperbodohkan dirinya atau memperbodohkan orang lain… Kenderaan di atas bukan Perodua MyVi… Berdasarkan design belakang, ianya jelas ialah Daihatsu Boon…



Di bawah ini barulah MyVi…





Nak fitnah tu beragak la sikit… Lain kali selidik dulu sebelum sebar fitnah…

Satu lagi nak beritahu… Perodua TIDAK PERNAH MENCIPLAK DESIGN dari pengeluar lain seperti Daihatsu dan Toyota… CIPLAK bermaksud menggunakan design kereta tanpa kebenaran… Tetapi Perodua sudah mempunyai perjanjian dengan Daihatsu dan Toyota untuk menggunakan design kedua-dua pengeluar itu untuk produk keluaran Perodua. Jika tidak, sudah lama Perodua sudah diheret ke Mahkamah kerana melanggar Akta Hakcipta…

Kepada Mohd Sayuti Omar… Len kali nak fitnah tu, biarlah nampak REAL…

Sumber Fitnah: Mohd Sayuti Omar Wall Photos

Permohonan Maaf Blogger Milo Suam Tak Ikhlas??

Tinggalkan komen

Permohonan Maaf Blogger Milo Suam Tak Ikhlas??

Selepas kantoi dengan isu lambang salib terbesar di Putrajaya semalam, blogger Milo Suam telah membuat permohonan maaf…

Tapi permohonan maaf macam ni, seolah-olah tidak ikhlas… Permohonan maaf paling sambil-lewa yang pernah eXception baca… Sudah la mengelirukan pembaca blog dengan artikel tahap sampahnya itu… Itulah lain kali jangan main hentam sahaja… Siasat dulu… Selidik dulu… Tapi bila dah kemaruk sangat nak menghentam kerajaan, sampai membelakangkan fakta… Maka ibarat terlajak perahu… kita boleh undur lagi… Tapi terlajak kata, lu pikir la sendiri…

Jadi sempena Ramadhan ni, sebaiknya Milo Suam kurangkan le artikel berunsur fitnah dalam blog tu… Jangan dek kerana mengejar berita sensasi, sampai diri kita tersadung kaki sendiri, jatuh terjelepuk atas tahik lembu…


Milo Suam Tersembam?? (Gambar Hiasan)

Artikel berkaitan: Lambang Salib Terbesar Di Putrajaya??

Older Entries