Ostazah Abby Mula Keluar Fatwa Sesat!!?

Tinggalkan komen

Ostazah Abby Mula Keluar Fatwa Sesat!!?

Apa punya fatwa la Ostazah Abby ni kutip…

Ni la dia, bila ilmu dalam dada tak cukup dah berlagak…

eXception minta Jabatan Agama Islam segera siasat Ostazah Abby ni…

Makin hari makin menyesatkan, risau nanti diracuni pemikiran anak muda dengan fatwa sesat dia ni…

Kenyataan Abby ini sangat jelas menyesatkan dan memesongkan akidah…

Jabatan Agama Islam jangan dok goyang kaki sambil gentel telur ajer…

Takkan nak tunggu jadi isu baru nak terhegeh-hegeh buat kerja??

Advertisements

Abby Abadi Buta Sirah Rasulullah??

Tinggalkan komen

Benarkah Rasulullah SAW Tak Maafkan Musuhnya Hingga Ke Akhir Hayat Baginda??

Ostazah Abby Abadi yang bangang abadi di mana ilmunya hanya sejengkal panjang kail hendak menduga sirah Rasulullah SAW berjaya membuktikan kedangkalan ilmunya yang tak seberapa itu dengan mengantoikan dirinya dalam twitter di atas…

Mana mungkin Rasulullah SAW yang bersifat lembut dan zuhud itu tidak memaafkan musuhnya sehingga ke akhir hayat Baginda… Malah kisah Rasulullah SAW dilempar dengan batu ketika berdakwah sebelum peristiwa Hijrah juga membuktikan sifat pemaaf Baginda walaupun cedera dilempar oleh batu oleh penduduk Tha’if sehingga berlumuran darah.

Malah, Malaikat penjaga gunung juga menawarkan khidmatnya untuk meranapkan Tha’if dengan menimpakan sebuah gunung kepada penduduk Tha’if, tetapi ditolak oleh Rasulullah SAW. Rasulullah SAW bersabda, “Tidak, sesungguhnya jika mereka tidak mahu beriman, mungkin anak-anak atau cucu-cucu atau keturunan mereka suatu hari akan beriman.”

Bukan itu sahaja, malahan Rasulullah SAW juga tetap bersabar apabila cubaan demi cubaan membunuh Baginda oleh golongan kafir Quraisy yang diketuai oleh Abu Jahal. Malah Rasulullah SAW tetap melayan Abu Jahal dengan lembut walaupun sedar Abu Jahal memusuhi Baginda. Walaupun begitu Baginda tak putus-putus berdoa agar Abu Jahal diberikan hidayah oleh Allah untuk memeluk Islam.

Rasulullah SAW tidak pernah menyimpan dendam terhadap keluarga Abu Jahal, malah menerima Ikramah anak kepada Abu Jahal yang mahu memeluk Islam, walaupun dahulunya Ikramah pernah beberapa kali cuba membunuh Baginda dengan membantu bapanya, Abu Jahal mencekik Rasulullah SAW. Setelah memeluk Islam, Ikramah menjadi pahlawan Islam kemudian gugur sebagai syahid di dalam Perang Yarmuk.

Jadi kepada Abby Abadi, eXception cadangkan supaya Abby baca buku-buku di bawah ni ya?? Takkan tak mampu kot?? Dapat duit ceramah beribu-ribu…


Tajuk: Ensiklopedia Sejarah Muhammad
Harga RM 330.00 (Semenanjung)/ RM 333.00 (Sabah & Sarawak)


Tajuk: Biografi Muhammad bin Abdullah
Harga: RM 35.00 (Semenanjung)/RM 38.00 (Sabah & Sarawak)

Abby Abadi jangan melenting ya? Jangan fikir Abby Abadi sudah cukup Islamik bila menyertai PAS… Jangan jadi bodoh sombong…

Apa Kes Abby Abadi Butthurt??

Tinggalkan komen

Apa Kes Abby Abadi Butthurt??

Penulis mendapat maklumat bahawa pada hujung minggu lalu telah berlangsungnya sebuah program agama yang melibatkan Ustaz Azhar Idrus (UAI) sebagai penel utama.

Turut hadir dalam majlis itu adalah Abby Abadi, Faizal Tahir dan Man Raja Lawak.

Pasti ramai yang mengetahui setiap ceramah UAI pasti menarik ribuan penonton apabila UAI seringkali menyelitkan unsur jenaka sewaktu dakwah.

Tapi kali ini lain pula jadinya apabila Abby Abadi seolah-olah menggelupur malu apabila UAI menjawab persoalan yang diberikan oleh Abby sendiri.

Abby bertanya kepada UAI berkenaan isu artis yang berhijrah dan mula memperkatakan isu agama.

UAI menegaskan penghijrahan kepada sesuatu yang lebih baik menjadi kemestian untuk umat Islam lain suka dengan perubahan yang mereka lakukan.

Selain itu, antara jawapan UAI adalah;

“Kadang-kadang kita ni artis, dulu kita lagha, sekarang kita ok dah, mulakan perjalanan.

Nombor satu, kita kena jaga. Jangan kita hentam kawan-kawan yang sama-sama dengan kita sekarang yang masih belum berhijrah.

Ahhh.. itu yang kita kena jaga,” kata UAI.

Secara tiba-tiba Abby bersuara menyekat mesej yang cuba disampaikan oleh UAI.

Abby berkata, “Ustaz nak tuduh saya yek.. Itu fitnah. Itu tuduhan ustaz. Itu tuduhan.”

Ehhh.. kenapa Abby ‘menggelupur’ ni? Sedangkan UAI menyatakan secara umum dan tidak menyebut mana-mana individu.

Itulah kata orang-orang tua, ‘siapa makan cili, dialah yang terasa pedasnya’.

Menjadi persoalan juga apabila mengapa perlu Abby terasa dengan kata-kata UAI itu.

Patutnya Abby malu dan menimbangkan untuk terjun lombong sekejap pasal nasihat UAI tu kena tepat kat batang hidung dia sampai dia menjerit-jerit nak cover line kat atas pentas ceramah.

Dan adakah dia seorang sahaja artis yang berhijrah dalam masa yang sama menghentam rakan-rakan industri?

Jika anda yang biasa mendengar ceramah UAI, pasti tahu cara UAI.

UAI lebih ‘direct’ dalam menyampaikan sesuatu mesej.

Sebagai contoh sewaktu program bersama Zizan Raja Lawak suatu ketika dahulu.

Zizan tidak melenting dan ‘cool’ serta menerima secara positif nasihat UAI.

Penulis tidak lah bijak mana untuk memberi nasihat kepada pembaca.

Tetapi dari sudut sebagai seorang pengantara atau pengacara, Abby seharusnya tidak seharusnya cepat ‘melatah’ dengan mesej yang disampaikan oleh panel.

Seolah-olah seperti Abby tidak tahu adab serta cara untuk mengawal diri sebagai sebagai seorang pengacara yang baik.

Apa salahnya jika Abby mendengar dahulu apa yang UAI cuba sampaikan dan terima dari sudut positif.

-MyNewsHub

Ha ha ha ha ha!! Ostazah Abby Abadi sudah BUTTHURT sama Ustaz Azhar…

Lepas ni gerenti pencacai-pencacai PAS akan buat page Kami Benci Ustaz Azhar Idrus plak dalam FB…

Keh keh keh keh… Ostazah Abby oii… Apsal hang menggelupur…

Ustaz Azhar tak sebut pun nama hang…