TV3 Telah Menukar Tayangan Filem Disebabkan Banyak Bantahan

Tinggalkan komen

TV3 Telah Menukar Tayangan Filem Disebabkan Banyak Bantahan

Akhirnya TV3 akur dengan bantahan terhadap penayangan filem Hantu Gangster yang akan ditayangkan pada 19 Ogos 2013 jam 10.00 malam dan menukarkannya dengan filem lain iaitu filem Mael Lambong…

Banyak blog-blog yang turut bersama eXception dalam membantah penayangan filem Hantu Gangster ini disebabkan pengarah filem tersebut adalah Namewee, anak babi tonyok yang tak sedar dek untung…

Mujurlah bantahan tersebut didengari dan TV3 segera menukar slot tayangan dengan filem lain… Terima kasih TV3 atas keprihatinan anda…

Mudah-mudahan selepas ini TV3 perlu mengambil kira sensitiviti rakyat sebelum menayangkan sesuatu filem.

Artikel berkaitan: Bantah Penayangan Filem Hantu Gangster Di TV3

Advertisements

Jika Nazri Dilantik Jadi Perdana Menteri…

Tinggalkan komen

Jika Nazri Dilantik Jadi Perdana Menteri…

Jika Nazri Aziz ni dilantik jadi Perdana Menteri suatu hari nanti, alamat hancurlah Malaysia…

Baru jadi menteri biasa dah lantik sendiri anak jadi Pegawai Khas…

Jika dia naik jadi Perdana Menteri nanti…

Isteri dilantik jadi Timbalan Perdana Menteri…

Anak-menantu dilantik jadi Menteri Kabinet…

Saudara-mara dilantik jadi Timbalan Menteri Kabinet

Bila diajukan soalan berkenaan isu ini… Ini jawapan dia…

Tersangat angkuh sekali jawapan dia…

Jika Nazri Aziz jadi Perdana Menteri alamat pelingkup lah Malaysia…

Tahniah kepada Datuk Seri Najib…

Andalah Perdana Menteri pertama bakal digelar Bapa Pelingkup 1Malaysia…

Bantah Penayangan Filem Hantu Gangster Di TV3

Tinggalkan komen

Bantah Penayangan Filem Hantu Gangster Di TV3

eXception berasa tercabar apabila TV3 akan menayangkan filem yang diarahkan oleh Namewee yang bertajuk Hantu Gangster… Macam dah takde cerita lain yang TV3 nak tayangkan. Filem tersebut dijadualkan akan ditayangkan pada hari Isnin, 19 Ogos 2013 pada jam 10.00 malam.

Kenapa TV3 perlu tayangkan filem anak babi tonyok ni? Adakah TV3 sengaja mahu membakar perasaan orang melayu? eXception mohon TV3 perlu menarik balik penayangan filem Hantu Gangster kepada filem lain. eXception tak kisah jika TV3 mahu siarkan filem lain, selagi pengarah, penerbit atau pelakon BUKAN NAMEWEE…

Namewee pernah hina melayu… Namewee pernah hina cikgu melayu… Namewee pernah menghina dua orang menteri… Masih tak cukup lagi ke? Diharap Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Ahmad Shabery Cheek ambil perhatian segera… Segera arahkan TV3 batalkan penayangan filem tersebut pada 19 Ogos nanti. Sekiranya Menteri Komunikasi dan Multimedia sendiri gagal berbuat demikian, maka tercalarlah kredibiliti beliau. Apatah lagi Namewee sendiri menghina dan mengancam mahu mengencing beliau dan Menteri Dalam Negeri.

Sumber:

TV3 Broadcast Schedule
Hantu Gangster

Artikel berkaitan: Produk Keluaran 1 Malaysia Nak Kencing Menteri

Nota: Sila tweet menggunakan Tweet Button yang disediakan, dan letakkan CC kepada twitter berikut: @shaberyc @Zahid_Hamidi @JailaniJohari @tv3malaysia @MPBtalk. Twitter tersebut merupakan milik Datuk Seri Shabery, Datuk Seri Zahid Hamidi, Datuk Seri Jailani Johari, TV3 dan Media Prima. Sampaikan bantahan korang melalui twitter mereka.

Sultan Johor Arah Surau Tanjung Sutera Resort Dirobohkan

Tinggalkan komen

Sultan Johor Arah Surau Tanjung Sutera Resort Dirobohkan

Demi menjaga kesucian Agama Islam, Sultan Johor telah bertitah dan mengarah agar surau Tanjung Sutera Resort dirobohkan… Arahan tersebut dibuat berhubung kontroversi yang melanda pengurusan resort tersebut yang membenarkan penganut Buddha melakukan ritual agama mereka di dalam surau tersebut.

Manakala pemilik resort tersebut telah ditahan Polis dan bakal didakwa di mahkamah. Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff, berkata kes itu disiasat mengikut Seksyen 295 Kanun Keseksaan iaitu berkaitan membinasakan, merosakkan atau mencemar tempat sembahyang dengan niat hendak mengaibkan agama mana-mana golongan orang.

Penduduk tempatan mendakwa peristiwa berkenaan sudah terlalu kerap berlaku sehingga pemilik resort berkenaan sudah beberapa kali ditegur oleh pekerjanya sendiri. Bagaimanapun, dia dikatakan tidak menghiraukan teguran itu dan terus membenarkan kumpulan Buddha itu melakukan upcara ritual mereka. Kedegilan itu membawa kepada tindakan rakaman upcara itu dibuat seterusnya membuat laporan polis di Balai Polis Kuala Sedili.

Isteri pemilik resort dikatakan tidak berpuas hati dengan penahanan suaminya dan memaki penduduk dengan menyebut… “Penduduk Sedili Besar yang beragama Islam, BODOH, TIDAK SPORTING dan berbeza pandangan dengan Singaporean.” Penduduk telah meminta pihak berkuasa agar mengambil tindakan terhadap wanita berkenaan kerana kenyataannya jelas menunjukkan kecenderungannya untuk menghina agama Islam dan tempat ibadat umat Islam.

Bagaimanapun apa yang eXception khuatirkan ialah, isu arahan perobohan surau ini oleh Sultan Johor akan dipolitikkan oleh PAS nanti. Mereka akan mereka-reka fitnah kononnya Sultan Johor menolak ajaran Islam dengan merobohkan surau tersebut. Perkata seperti ini sudah berlaku dulu di Terengganu yang mana apabila PBT mahu merobohkan struktur binaan yang didirikan di atas tanah pertanian berkelompok yang diduduki secara haram oleh ahli PAS. Mereka segera mereka-reka cerita kononnya UMNO merobohkan Masjid Bujal… Sedangkan struktur separuh siap itu langsung tidak ada rupa sebuah masjid dan tidak pernah digazetkan sebagai masjid oleh Jabatan Agama Islam Terengganu.

Siapa tak kenal perangai PAS yang suka menangguk di air yang keruh… Mereka memutar-belitkan cerita dan menyelewengkan fakta sebenar menjadi fitnah…

Apapun eXception ucapkan tahniah kepada penduduk kampung yang melaporkan perkara ini kepada Polis… Harapan agar resort ini ditutup terus…

PM Norway Menyamar Jadi Pemandu Teksi Pikat Pengundi. PM Kita?

Tinggalkan komen

PM Norway Menyamar Jadi Pemandu Teksi Pikat Pengundi. PM Kita?

UNTUK kempen pilihan raya umum yang bakal berlangsung, Perdana Menteri Norway, Jens Stoltenberg mendedahkan beliau menyamar sebagai pemandu teksi pada satu petang untuk mengetahui isi hati pengundi.

“Ia penting untuk saya untuk mendengar apa yang rakyat perlukan. Jika ada tempat di mana orang ramai berbual apa yang mereka fikirkan (tentang kerajaan), ia adalah di dalam teksi,” katanya dalam klip video yang dimuat naik dalam laman Facebook, Twitter and YouTube. Video berkenaan dipaparkan ketika kemuncak kempen pilihan raya umum pada 9 September ini.

Stoltenberg memakai unifom teksi Oslo termasuk dengan lencana. Beliau mengambil penumpang di dalam teksi Mercedes hitam di ibu negara Norway. Satu kamera tersembunyi dipasang di dalam teksi yang merakamkan reaksi penumpang yang cam akan wajah perdana menteri tersebut.

“Dari sudut ini, dia mirip Perdana Menteri.” Seorang perempuan tua juga mengenali Stoltenberg dan memintanya berbuat sesuatu terhadap ‘gaji ketua’ yang mendakwa mereka tidak sepatutnya menikmati gaji berjuta dengan jawatan itu.

Meskipun tidak mendedahkan siapa dirinya, Stoltenberg pada satu masa mengaku kepada seorang penumpang yang mengetahui siapa dirinya bahawa dia tidak memandu sejak lapan tahun lalu.

Ditanya oleh akhbar tabloid Verdens Gang jika beliau akan menjadi pemandu teksi sekiranya kalah dalam pilihan raya nanti, Stoltenberg berkata:

“Saya fikir negara ini dan penumpang teksi Norway akan menikmati kehidupan lebih baik sekiranya saya terus berkhidmat sebagai Perdana Menteri dan bukannya sebagai pemandu teksi.”

Menurut tabloid itu, semua penumpang yang menaiki teksi Stoltenberg pada hari itu tidak perlu membayar tambang untuk perjalanan mereka. – Wanista

Ok… Itu cara Perdana Menteri Norway memikat pengundi serta mendengar sendiri keperluan rakyat. Bagaimana pula dengan Perdana Menteri kita? Ohhh… Perdana Menteri kita juga tak kurang hebat… Perdana Menteri kita sanggup menyamar jadi pemukul gendang cina untuk memikat pengundi Malaysia… Err… Pengundi cina sebenarnya…

Malah cara Datuk Seri Najib mendengar keluhan dan isi hati rakyat ialah dengan mengadakan satu page khas, tetapi yang uruskan page tersebut adalah orang lain… Bukan dirinya sendiri… Bukan itu sahaja Twitter pun orang lain yang uruskan… Bukan Datuk Seri Najib sendiri…

Jadi bagaimana Perdana Menteri kita ini mahu mendengar sendiri keluhan rakyat? Jika yang membaca segala aduan dan keluhan di dalam Facebook dan Twitter adalah orang lain, bukan dirinya sendiri? Yakinkah orang yang menguruskan page Facebook dan Twitter Perdana Menteri kita ni akan menyampaikan keseluruhan maklumat aduan dan keluhan kepada Perdana Menteri? Atau sekadar melaporkan… Everything is fine… Sir…

Imej Keadaan Trafik Di Lebuhraya-Lebuhraya Utama

Tinggalkan komen

Imej Keadaan Trafik Di Lebuhraya-Lebuhraya Utama

Nota: Sila Refresh pelayar web anda untuk memaparkan imej masa nyata (realtime)

Lebuhraya Lembah Kelang Baru (NKVE)

BUKIT LANJAN KM22.0 (ARAH SELATAN)

BUKIT LANJAN KM22.0 (ARAH SELATAN)

Lebuhraya Koridor Guthrie (GCE)

PLAZA TOL BUKIT JELUTONG KM4.6 (ARAH UTARA ELMINA KM10.53 (ARAH SELATAN)
ELMINA KM12.9 (ARAH UTARA) PERSIMPANGAN PAYA JARAS KM17.12 (ARAH UTARA)

Lebuhraya Kajang Seremban (LEKAS)

PERSIMPANGAN KAJANG SELATAN KM1.7 (ARAH
SELATAN)
PLAZA TOL KAJANG SELATAN KM3.4 (ARAH UTARA)
PERSIMPANGAN SEMENYIH KM5.2 (ARAH UTARA) BERANANG KM12.2 (ARAH UTARA)
PERSIMPANGAN PAJAM KM17.0 (ARAH UTARA) PERSIMPANGAN MANTIN KM24.6 (ARAH
SELATAN)
MANTIN DEPOT KM25.6 PLAZA TOL SETUL KM30.05 (ARAH
SELATAN)

Lebuhraya Pantai Timur (LPT)

PLAZA TOL BENTONG KM61.7 (ARAH TIMUR) PLAZA TOL BENTONG KM61.8 (ARAH BARAT)
GENTING SEMPAH KM37.5 (ARAH TIMUR) PLAZA TOL GOMBAK KM19.8 (ARAH TIMUR)
PLAZA TOL GOMBAK KM19.8 (ARAH BARAT)

Lebuhraya Utara Selatan (PLUS Selatan)

BANGI KM299 (ARAH UTARA) SEREMBAN KM 273.5 (ARAH UTARA)
UPM KM304.5 (ARAH SELATAN) JASIN KM178 (ARAH UTARA)
PAGOH (ARAH SELATAN)

Lebuhraya Utara Selatan (PLUS Utara)

SIMPANG PULAI KM288.4 (ARAH UTARA) PERSIMPANGAN BIDOR KM339.9 (ARAH UTARA)
PERSIMPANGAN SLIM RIVER KM372.6 (ARAH UTARA) JURU KM148  (ARAH UTARA)
BANDAR BAHARU JAWI KM165 (ARAH UTARA) PERSIMPANGAN CHANGKAT JERING KM219.8 (ARAH UTARA)
SG PETANI BERTAM KM118.1 (ARAH UTARA) MENORA KM257 (ARAH UTARA)

Apex Tak Makan Coklat Snickers Punca Kekalahan Harimau Malaya – K. Rajagombal

Tinggalkan komen

Apex Tak Makan Coklat Snickers Punca Kekalahan Harimau Malaya – K. Rajagombal

Jurulatih skuad Harimau Malaya, K. Rajagombal tadi memberikan alasan punca kekalahan 1-3 kepada Barcelona malam tadi adalah berpunca dari penjaga gol Apex tidak makan coklat Snickers… Apex dikatakan lupa membawa bekal coklat Snickers hingga menyebabkan aksinya kelihatan agak pondan…

K. Rajagombal juga menambah, prestasi pemain yang mulai kendur semasa perlawanan separuh masa kedua juga adalah disebabkan terlupa memakan coklat Snickers semasa menunggu perlawanan separuh masa kedua bermula. Ini kerana ada pemain yang membawa ketupat, lemang, rendang dan air oren bodoh dan menjamunya kepada rakan-rakan sepasukan. Disebabkan terlupa memakan coklat Snickers, prestasi pemain menjadi merudum pada perlawanan separuh masa kedua.

Jadi diharapkan pada perlawanan akan datang, K. Rajagombal perlu menyediakan stok coklat Snickers yang mencukupi bagi mengelakkan pemain beraksi seperti pondan datang bulan…

Older Entries