Malaysiakini Mainkan Persepsi Isu Kenaikan Tarif Elektrik?

Tinggalkan komen

Malaysiakini Mainkan Persepsi Isu Kenaikan Tarif Elektrik?

Seperti biasa, Malaysiakini bermain dengan persepsi dengan membuat andaian kononnya akan berlaku kenaikan tarif elektrik pada bulan November. Walaupun Malaysiakini tidak menyatakan dengan jelas, tetapi ramai blogger bangang di luar sana secara semberono mempercayai apa yang disampaikan oleh Malaysiakini… Yang menghairankan, hanya Malaysiakini yang memaparkan berita ini, akhbar-akhbar lain tidak menyiarkannya hatta Bernama sekalipun.

Malaysiakini menyebarkan berita di atas dipercayai untuk mengaburi isu dana George Soros dan ramai kalangan rakyat Malaysia yang mempunyai akal setengah masak mempercayai bulat-bulat. Hakikatnya tarif elektrik sudah dinaikkan sejak bulan Jun yang lepas, tetapi hanya melibatkan pengguna bukan domestik sahaja. Pengguna domestik terkecuali dari kenaikan ini.

Kebijaksanaan Malaysiakini memutar belitkan berita temuramah Datuk Seri Peter Chin Fah Kui dengan Sin Chew Daily dengan menokok tambah berita, wajar dipuji. Kerana dengan cara itu Malaysiakini terus dapat memanipulasi pemikiran rakyat Malaysia yang kebanyakannya mempunyai akal setengah masak…

Apa yang pasti tahun ini tidak akan berlaku kenaikan tarif elektrik untuk pengguna domestik kerana Perdana Menteri kita tak pernah umumkan semasa pembentangan Bajet 2013 tempoh hari. Berhati-hati apabila menyebarkan satu berita yang kita tak pasti

Sumber: Tarif elektrik naik…tapi tak libatkan 4.4 juta pengguna domestik

Adegan Drama Swasta KMS1M Kuala Lumpur

Tinggalkan komen

Adegan Drama Swasta KMS1M Kuala Lumpur

Di bawah ini adalah antara adegan drama swasta semasa Konvensyen Media Sosial 1 Malaysia di Regency Hotel, Kuala Lumpur, semalam…

Pelakon ini memegang watak sebagai Ahmad Fadli KC yang telah dihalau keluar…

Pelakon ini bersungguh-sungguh melakonkan watak sedihnya itu…

Ramai penontong melelehkan air hidung melihat keberkesanan lakonannya itu…

Bravo!! Ahmad Fadli KC!!

Wartawan Malaysiakini Dihalau Keluar?? Apa Kes??

2 Komen

Wartawan Malaysiakini Dihalau Keluar?? Apa Kes??

Siang tadi berlangsung Konvensyen Media Sosial 1 Malaysia peringkat Wilayah Persekutuan di Regency Hotel, Kuala Lumpur…

Antara wartawan yang turut hadir, termasuklah wartawan Malaysikini (lelaki berambut panjang di dalam gambar). Walaupun dari portal berita pembangkang, wartawan tersebut tetap dijemput untuk membuat liputan serta diberi makan dan minum seperti peserta yang lain.

Akan tetapi petang tadi, salah seorang sekretariat telah mengesan putar belit dalam portal pembangkang itu yang mana, Malaysiakini telah memutar belitkan ucapan Timbalan Ketua Pengarang Kumpulan Utusan Malaysia, Datuk Mohd Zaini Hassan.

Datuk Mohd Zaini dalam ucapannya memberitahu kepada para peserta, sebarang berita sebenarnya boleh digunakan untuk menimbulkan persepsi. Kaedah itulah yang digunakan oleh Jentera Propaganda Pakatan Rakyat selama ini sehinggakan blatant-lie atau penipuan terang-terangan.

Bagaimanapun Malaysiakini memutar belitkan kenyataan tersebut kononnya Datuk Mohd Zaini berkata, pengamal media dibolehkan “memutar” fakta untuk membentuk gambaran yang diingini kepada khalayak. Langkah itu adalah “serangan berhemah” kepada pembangkang yang kini menguasai persepsi umum sehingga menyebabkan kerajaan BN “dibicarakan” dalam ruang politik negara.

Ucapan Datuk Mohd Zaini telah disaksikan oleh ribuan peserta Konvensyen Media Sosial 1 Malaysia, termasuklah eXception sendiri… Ternyata perangai wartawan Malaysiakini sebijik macam anjing… Sudah diberi makan… Sudah diberi minum… Sudah diberi masuk… Tapi masih lagi mahu menggigit…

Setelah menyedari laporan putar belit yang dikeluarkan oleh Malaysiakini, Pengarah konvensyen itu, Mohammad Rafi Awang Kechik kemudian bertindak menghalau wartawan Malaysiakini itu… Wartawan tersebut segera lari meninggalkan majlis tersebut seperti anjing bercawat ekor kerana bimbang dihentak secara bergotong-royong…


Wartawan Utusan ajar ‘putar’ fakta

Nota: Nasib kau la… Kalo ko dah kena pegang ramai-ramai tadi, memang eXception akan tinggalkan kesan tapak kasut kat belakang ko tu… Sebagai kenangan abadi untuk pengajaran anak cucu ko nanti… Lu mau ka!!??

Permainan Kotor Portal Pembangkang Fitnah DS @NajibRazak…

Tinggalkan komen

Malaysiakini Sebar Fitnah Tentang Kenyataan Najib Dalam Portalnya

Malaysiakini tak habis-habis buat fitnah… Hari ini seluruh blog pencacai Pakatan Rakyat menyiarkan artikel di bawah ini… Sila lihat bahagian bertanda kotak merah. Inilah bahagian sengaja ditokok tambah wartawan Malaysiakini… eXception pasti setiap sidang akhbar Datuk Seri Najib, kenyataan tersebut boleh diperolehi di portal media lain, seperti Bernama, Berita Harian Online, Utusan Malaysia Online atau Sinar Harian Online…

Akan tetapi artikel di bahagian bertanda kotak merah tidak ada langsung dalam mana-mana portal online yang eXception sebutkan tadi… Kecuali di bahagian perenggan bawah, di bawah tajuk Pinda Perlembagaan.

Jika tak percaya, klik hasil carian Google yang eXception lakukan berdasarkan keyword: ‘Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mempertahankan langkah mengadakan pilihan raya ketika musim haji dengan alasan, perkara seperti itu pernah dijalankan sebelum ini.’, Google Search

Jika dicari keyword pada perenggan bawah pula… Iaitu: ‘Najib sebagai berkata bahawa Perlembagaan Persekutuan perlu dipinda jika pilihan raya umum hendak diadakan selepas tempoh mandat pentadbiran kerajaan sedia ada mencukupi lima tahun dan bukannya lebih awal.’, Google Search

Hasil carian akan menjumpai artikel di dalam portal Sinar Harian dan Berita Harian Online… Jelas sekali Malaysiakini sudah kantoi memfitnah… Ini demi mewujudkan kemarahan rakyat terhadap Datuk Seri Najib… Memandangkan Datuk Seri Najib tidak pernah menyaman mana-mana media milik pembangkang dalam memfitnahnya… Maka Malaysiakini begitu berani melakukan fitnah ini kerana jelas DS Najib takkan menyaman mereka…

Sumber fitnah: Najib pertahan p’raya di musim haji

Sumber benar:
Najib: ‘Tiada apa-apa sekat kerajaan adakan PRU lebih awal’

Wajib buat pindaan

Panas!! Fax Najib Minta 1 Billion Didedahkan!!?

6 Komen

Fax Najib Kepada DCNI Meminta 1 Billion Didedahkan…

eXception baru sahaja mendapat maklumat berserta bukti faks yang mendakwa Datuk Seri Najib meminta 1 Billion dari DCNI… Habislah karier politik Datuk Seri Najib apabila kandungan faks ini didedahkan… Apapun… Demi menegakkan kebenaran dan demi menyelamatkan maruah Malaysia… Isi kandungan faks ini terpaksa didedahkan…

Klik imej fail sulit di bawah untuk memaparkan kandungan faks…

Click Me!!
Klik imej di atas…

Malaysiakini Diserang Malware Semua Salah UMNO… Takdir!!

Tinggalkan komen

Kebodohan Tahap Cipan Pencacai Pakatan Rabak Dalam Membezakan Antara Serangan Malware Dengan Hacker

Malaysiakini diserang malware lagi… Nampaknya kes ini yang ke berapa agaknya… Ha ha ha ha ha… Tapi ada blogger bodoh tolol tahap cipan tak tahu beza antara serangan malware dengan serangan hacker… Kemudian secara semberono menyerang UMNO… Kononnya UMNO mengupah hacker letakkan malware dalam Malaysiakini… Ha ha ha ha… Tak kuasa la hacker BN setakat nak letak malware… Baik kasi shutdown terus Malaysiakini…

Kepada yang gagal membezakan antara serangan hacker dan malware… Serangan hacker ada dua akibat, samaada laman utama Malaysiakini kena tukar kepada gambar lain, sebagai contoh gambar Nuar sedang mengotey China Doll… Ini dinamakan deface… Kedua… dengan memadamkan semua kandungan berita dalam Malaysiakini… Kemudian menutup terus Malaysiakini… Itu baru dinamakan serangan hacker… Kalau serangan malware, amaran seperti imej di atas akan terpapar…

Itulah kebodohan yang berlaku kepada blogger Milo Suam yang menganggap serangan malware terhadap Malaysiakini adalah gara-gara hacker UMNO… Tengok sahaja nota kaki di dalam blognya… “Taktik kotor sudah bermula… “

Kepada siapa mesej tersebut disampaikan? Kepada PAS? Kepada DAP? Tidak… Dah tentu ditujukan kepada UMNO serta BN… Disebabkan otak penuh cecair berlendir kunyit, maka otak tak boleh berfikir secara betul… Malah mata juga digenangi cecair kunyit… Lihat sahaja komen-komen di dalam blog Milo Suam ni…

Inilah bukti kebodohan pencacai Pakatan Rabak…

eXception mengambil inisiatif untuk membuktikan bahawa serangan malware terhadap Malaysiakini tidak ada kena mengena dengan UMNO, BN, NFC atau lembu… Jika berkait dengan lembu sekalipun ianya hanya disebabkan otak pencacai PR tahap bodoh macam lembu… Jadi eXception telah check status Malaysiakini melalui Google Safe Browsing… Diagnostic page for malaysiakini.com, maka paparan di bawah telah keluar…

Jadi Google Safe Browsing mengesan malware ini dihost oleh satu domain iaitu: Diagnostic page for jhcgqjwhegorqtg.co.cc, paparan di bawah terpapar…

Dikatakan malware tersebut dihostkan dari domain ini…

Jadi… Lain kali… dalami dulu ilmu blogging… Jangan setakat pandai tabur fitnah dalam blog sahaja dah kira expert dalam blogging… Fahami dulu apa itu serangan malware… Apa itu serangan hacker… Jangan main semberono menuduh tanpa bukti…

Blog penyebar fitnah: Malaysiakini diserang penggodam!

Panduan mengesan malware dalam blog: Bagaimana Hendak Mengesan Serangan Malware Pada Blog?

Panas!! Persoalan Ibadah Haji Datuk Seri Najib…

6 Komen

Persoalan: Adakah Ibadah Haji Datuk Seri Najib Sah?

Heboh sekejap satu Malaysia apabila portal Meloya Kini menyiarkan kenyataan Mufti Perlis yang didakwa oleh Mufti Perlis sendiri yang kenyataannya diputarbelitkan oleh portal fitnah tersebut berkenaan ibadah Haji Datuk Seri Najib yang selesai lebih awal hanya semata-mata Twitter oleh Datuk Seri Najib yang menyatakan:

“Alhamdulillah urusan haji kami sudah selesai,”

Anjing-anjing kurap Pakatan Haram galak dok menyalak mengatakan ibadah Haji Datuk Seri Najib tidak sah… Pelik… Diorang tu siapa nak mengata ibadah Haji seseorang tu tak sah? Ulamak ke Pu*imak??

Semalam hasil penjelasan oleh Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom berjaya merungkai tandatanya ini…

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom hari ini menjelaskan bahawa kenyataan daripada Twitter Datuk Seri Najib Tun Razak pada Ahad lepas yang beliau selesai menunaikan ibadah haji sedangkan masih ada rukun haji yang belum dilaksanakan ketika itu, telah disalah tafsir.

Sambil menolak sebarang andaian kononnya Perdana Menteri dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor serta beberapa kenamaan lain tidak selesai mengerjakan ibadah haji, beliau berkata, sebagai tetamu diraja kerajaan Arab Saudi, Perdana Menteri serta jemputan yang lain dapat menjalankan ibadah dengan baik.

Bercakap kepada pemberita sejurus tiba dari Tanah Suci di KLIA, Jamil Khir berkata, Perdana Menteri dan rombongan telah mendapat kawalan yang baik dan teratur bagi menyempurnakan semua ibadah semasa mengerjakan haji.

“Yang dimaksudkan (dalam Twitter Perdana Menteri), bukan selesai ibadat haji (tetapi) selesai wukuf. Wukuf ini dari Zohor 9 Zulhijjah sehingga Maghrib hari yang sama. Jadi yang dimaksudkan selesai itu, selesai wukuf.

“PM selesai (menunaikan ibadah haji). Haji ialah kita mesti pergi di Arafah.

Kalau kita tidak berada di Arafah, maka tiadalah haji itu.

“Jadi pada petang itu mungkin… barangkali soalan itu ditanya petang itu… selesai itu, selesai Arafah. Haji itu belum selesai lagi.

“Kita masih ada untuk nak melontar selama tiga hari pada hari-hari Tasyrik.

Jadi ini yang mungkin disilap faham,” kata beliau. – Bernama

Hooo dasat betul anjing-anjing kurap pembangkang ni ya? Hanya semata-mata satu ayat twitter dari Datuk Seri Najib semua anjing-anjing kurap Pakatan Haram Jadah dok menyalak siang ke malam…

Anjing-anjing kurap ni tak mahu ke menyalak kat tuan diorang… Anwar Ibrahim yang mendakwa telah pergi sebanyak dua kali? Sedangkan gambar ‘Haji dua kali’ tu hasil super impose gambar ibadah haji, Haji Saiful Bukhari Azlan… Yang pasti isu Datuk Seri Najib dan Datin Seri Rosmah menunaikan fardu haji berjaya memberikan satu tumbukan padu pada pungkok Nuar… Nuar begitu sakit hati apabila Datuk Seri Najib dan Datin Seri Rosmah menunaikan fardu haji… Maka dicanang satu kampung bahawa dirinya dah dua kali naik haji… Piiiraaahhh!!

Haji Anwar Dua Kali Mengerjakan Haji. Najib Baru Sekali…

Yang pasti anjing-anjing kurap Pakatan Haram Jadah ini selagi tidak disuntik dengan suntikan beracun kerana membawa penyakit anjing gila satu Malaysia, maka satu Malaysia mereka akan berterusan meroyan dan menggila… Itupun selagi tuan dia tak masuk Sg Buloh… Sebulan je lagi tinggal keputusan kes liwat tu bai…

Kepada rakyat Malaysia sekelian, tak usah lah percaya sangat kepada fitnah… Dengar macam cerita tu sahih… Kita pakat angguk sahaja… Pakat percaya… Selidik belum lagi… Terus meroyan… Bila terkantoi… Mula tak senang duduk… Ptuih!! Padan muka korang kena tipu Meloya Kini!! Ptuih!! Ptuih!! Aku ludah kau anjing!! Jangan layan Malaysiakini… Portal Fitnah Nombor 1 Malaysia yang dimiliki oleh Zionis dan Chauvinist…

Update…

Sebenarnya Datuk Seri Najib bermaksud selesai melakukan rukun Haji…

Dalam ibadat haji ada tiga perkara, iaitu, rukun, wajib dan sunat. Untuk perkara yang melibatkan rukun jika tidak dipenuhi atau tidak dilakukan dengan betul menyebabkan haji seseorang tidak sah. Manakala perkara wajib pula jika tidak dipenuhi atau tidak dilakukan dengan betul boleh dibayar dam tetapi berdosa. Yang sunat pula, lakukan dapat pahala, tidak lakukan tidak berdosa.

Rukun Haji (Tidak Boleh Dibayar Dam)

1) Niat
2) Wukuf
3) Tawaf
4) Saei
5) Bertahlul (bergunting/bercukur)
6) Tertib

Wajib Haji (Boleh Dibayar Dam)

1) Berniat ihram di Miqat
2) Bermalam di Mudzalifah
3) Melontar Jamrah Aqabah pada 10 Zulhijjah
4) Bermalam di Mina pada 11,12 dan 13 Zulhijjah (Nafar Thani) atau bermalam di Mina Pada 11 dan 12 Zulhijjah (Nafar Awwal)
5) Melontar Tiga Jamrah pada 11, 12 dan 13 Zulhijjah jika melakukan Nafar Thani atau melontar tiga Jamrah pada 11 dan 12 Zulhijjah jika melakukan Nafar Awwal.
6) Meninggalkan larangan ihram

Berhubung isu yang timbul yang mengatakan Perdana Menteri Malaysia selesai awal dalam melakukan ibadat haji, saya merasa terpanggil untuk menyatakan pendapat saya. Punca kepada cakap-cakap tersebut apabila laman twitter PM menulis mengatakan beliau telah selesai melakukan urusan haji pada 6 November atau pada 10 Zulhijjah.

Pada pandangan saya apa yang cuba dimaksudkan dalam tulisan di laman twitter tersebut adalah PM telah selesai melakukan semua rukun haji dan beliau telah pun keluar dari ihram. Saya berkeyakinan itu yang dimaksudkan, dan saya juga yakin pegawai-pegawai yang menjaga laman twitter PM tertinggal perkataan rukun dalam tulisan tersebut.

PM hadir melakukan ibadat haji pada tahun ini sebagai tetamu Kerajaan Arab Saudi. Oleh yang demikian segala pergerakan atau urusan untuk menunaikan haji termasuk waktu-waktu untuk melakukan urusan haji telah ditentukan oleh tuan rumah. Saya difahamkan PM melontar Jamrah Aqabah selepas tengah malam 10 Zulhijjah (malam hari raya), dan melakukan Tawaf serta Saei pada jam 2 pagi hari yang sama. Selepas selesai semua itu beliau bertahlul, dan tamatlah urusan Rukun Haji bagi beliau dan beliau sudah boleh memakai pakaian biasa. Cuma beliau masih lagi terikat dengan melontar tiga jamrah pada 11 dan 12 Zulhijjah.

Jika diikutkan banyak lagi yang saya ingin perincikan , tetapi kita tidak perlu pening-peningkan kepala. Jika PM selesai urusan haji pada 6 November (10 Zulhijjah), apa gunanya beliau masih berada di Mekah pada 11 dan 12 Zulhijjah ?

Tidakkah ianya untuk ibadat melontar tiga jamrah pada tarikh-tarikh berkenaan ? Selepas semua urusan melontar selesai beliau terus pulang ke tanah air pada malamnya tanpa menunggu sehari atau dua hari kerana masa amat-amat berharga bagi seorang PM. Jika semuanya telah selesai pada 10 Zulhijjah, maka sudah tentu beliau akan terus pulang pada tarikh berkenaan.

Artikel berkaitan:

Ibadat Haji DS Najib Razak Tidak Sah!!
Kontroversi Ibadah Haji PM @Najibrazak
Selesai Haji atau Selesai Rukun Haji ?

Isu Pengundi Klon – Malaysiakini Kantoi Menipu Lagi

Tinggalkan komen

Wartawan Kuek Ser Kuang Keng Bikin Cerita Lagi. Rakyat Malaysia Pakat Percaya

Kecoh lagi dalam Malaysiakini kononnya terdapat pengundi klon wujud atas nama yang sama tetapi nombor MyKad berbeza… Jika tadi Badut Rakyat dah dedahkan penipuan Malaysiakini dan kebangangan mereka yang percaya bulat-bulat apa yang ditulis oleh wartawan Kuek Ser Kuang Keng, yang dah masuk ni 3 kali kantoi menipu… Tu pun masih ada lagi percaya kat penipu ni… Pelik… Zaman sekarang orang dah tak percaya kepada fakta, tetapi auta… Bentangkanlah 10 ribu fakta sekalipun tetapi tetap kalah hanya dengan satu auta sahaja, sebab rakyat Malaysia sekarang lebih percaya kepada auta… Otak rakyat Malaysia kebanyakan sudah terbali mengatakan auta itu fakta dan fakta itu auta…

Dalam laporan Malaysiakini, Lagi ‘pengundi klon’ dikesan dalam daftar pemilih, kononnya dua no MyKad ini mempunyai nama yang sama iaitu Sa’ad bin Samsudin. Mari kita buktikan… Malaysiakini dakwa no MyKad ini 380913105681 dan 510913105553 kepunyaan penama tadi.

Untuk ujian pertama eXception pergi ke laman web JPN untuk memeriksa kewujudan nombor MyKad ni… Sila masuk ke laman ini untuk menguji MyKad ini: http://www.jpn.gov.my/semakic/. eXception masukkan nombor kad pengenalan ini dahulu: 380913105681 dan hasilnya… (klik gambar untuk besarkan)

Kemudian eXception uji satu lagi MyKad bernombor 510913105553 dan menguji ia di: http://www.jpn.gov.my/semakic/ dan hasilnya… (klik gambar untuk besarkan)

Jelas sekali no MyKad bernombor 510913105553 tidak wujud dalam sistem JPN… Maka ianya tak wujud sama sekali… Bagaimana dengan sistem SPR? Mari kita uji sekarang…

Mula-mula eXception masuk ke laman web ini: http://daftarj.spr.gov.my/NEWDAFTARJ/DaftarjBM.aspx… Untuk memeriksa daftar pemilih bagi kedua-dua no MyKad…

Kemudan eXception memasukkan no MyKad ini terlebih dahulu: 380913105681, hasilnya… (klik gambar untuk besarkan)

Sememangnya MyKad nombor 380913105681 wujud di atas daftar pemilih… Tak ada dakwa-dakwi lagi. Bagaimana dengan no MyKad ini: 510913105553? eXception sekali lagi melakukan ujian dan dapati hasilnya… (klik gambar untuk besarkan)

Tidak wujud sama sekali daftar pemilih yang dikatakan itu… Apa sudah jadi? Ianya tidak wujud langsung? Siapa yang menipu? SPR atau Malaysiakini? Jika kita ikut rekod penipuan Malaysiakini dalam isu ini sudah 3 kali kantoi menipu… Tetapi mengapa ramai yang masih percaya dengan Malaysiakini?

Jadi bagaimana pula dengan Daftar Isi Rumah pula? Sila layari laman web ini http://daftarj.spr.gov.my/semakdm/ dan periksa no MyKad ini 380913105681 dan 510913105553… Hasilnya… (klik gambar untuk besarkan)

Jelas sekali no MyKad 510913105553 tidak wujud dalam JPN apa lagi dalam SPR… Jadi mana klonnya?? Sedangkan dalam daftar pemilih tak wujud…

Jadi untuk pendedahan yang lebih mengancam… Silalah layari blog Badut Rakyat: EKSKLUSIF !!! MALAYSIAKINI KANTOI LAGI !!! KHAS UNTUK ANDA !!! BONGKAR !!!

Benarkah Utusan Banyak Bawak Berita Fitnah?

Tinggalkan komen

Pembangkang Dakwa Utusan Banyak Cerita Fitnah

Benarkah seperti yang di dakwa kalangan pembangkang serta totok-totok mereka bahawa Utusan Malaysia bawak banyak cerita fitnah dan sengaja mengada-adakan cerita? Di sini eXception mengambil kesempatan menyiasat dakwaan ini… Bagi membuktikan kebenaran kata-kata mereka…

Mari kita belek Utusan Malaysia….


Kanak-kanak 3 tahun mati didera

JOHOR BAHRU 10 Jan. – Sukar untuk digambarkan betapa seksanya penderitaan ditanggung seorang kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun yang menjadi mangsa dera di Kampung Sungai Tiram di sini.

Hampir keseluruhan tubuhnya penuh dengan 73 kesan lebam dan luka… (Selanjutnya sila klik link di atas…)


Humm… adakah berita di atas fitnah atau sengaja direka-reka Utusan Malaysia? Benarkah terdapat kes dera ini di Johor Bahru atau sebenarnya kes ini tidak wujud dan Utusan Malaysia sengaja mengada-adakan cerita? Fikir sendiri…

77 maut nahas pesawat

TEHERAN 10 Jan. – Sekurang-kurangnya 77 orang terbunuh dan 35 lagi cedera apabila pesawat Boeing 727 milik Iran terhempas dalam cuaca buruk di barat laut negara ini, lewat semalam.

Ketua Bulan Sabit Merah Iran, Mahmoud Mozafar berkata, kebanyakan mangsa yang cedera berada dalam keadaan kritikal. (Selanjutnya sila klik link di atas…)


Benarkah berlaku kejadian ini di Teheran? Atau satu lagi cerita yang Utusan reka demi untuk melakukan akhbarnya? Benarkah 77 orang terbunuh? Bukan 777 orang? Bukan 7777 orang? Bukan 77777 orang? Korang ada akal, fikir sendiri…

2 anggota polis cedera dicekup SPRM

PULAU PINANG 10 Jan. – Dua anggota polis cedera ketika cuba melarikan diri daripada dicekup sepasukan pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang menyamar sebagai orang awam di Jalan Gurney, di sini hari ini.

Dalam insiden pukul 1.30 petang, kedua- dua suspek sebelum itu meminta sogokan bagi melepaskan dua ‘orang awam’ terbabit yang ditahan setelah berpura-pura melakukan kesalahan lalu lintas. (Selanjutnya sila klik link di atas…)


Adakah benar seperti yang diberitakan ini? Atau satu perangkap untuk menganiaya anggota Polis ini? Atau sememangnya kejadian ini tak wujud pun. Fikirlah sendiri…

Bukti keangkuhan DAP – Pak Lah

KEPALA BATAS 10 Jan. – Bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi mengutuk tindak-tanduk Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Komtar, Ng Wei Aik ketika menyertai operasi menyita sebuah restoran nasi kandar baru-baru ini yang disifatkannya sebagai angkuh. (Selanjutnya sila klik link di atas…)


Benarkah dakwaan Pak Lah bahawa tindakan ADUN Komtar itu disifatkan sebagai angkuh? Bukan ADUN Komtar bercakap dengan penuh sopan santun dan lemah lembut kepada peniaga restoran nasi kandar? Bak kata pepatah, lembut gigi dari lidah…

DAP Pulau Pinang ‘pilih bulu’

PULAU PINANG 10 Jan. – Tindakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Komtar, Ng Wei Aik mengetuai operasi merampas perkakasan Restoran Nasi Kandar Aliyar di Gat Lebuh Maccalum di sini disifatkan ‘pilih bulu’.


Benarkah dakwaan Utusan bahawa ADUN Komtar pilih bulu dalam operasi tersebut? ADUN Komtar hanya memilih bulu ayam, bulu hidung, bulu ketiak dan bulu pahatnya sahaja. Tidak ada kena mengena pun dengan isu operasi merampas perkakasan Restoran Nasi Kandar Aliyar itu.

Kesimpulan di sini… Jika anda dakwa Utusan banyak keluar cerita fitnah… Mungkin pendapat anda betul kerana hanya bersandarkan cakap-cakap orang… Ianya disebabkan anda tidak mempunyai akal, mungkin kerana sejak lahir sememangnya anda tidak tahu menggunakan akal… Jadi adakah anda ingin katakan Harakah, Suara Keadilan, Malaysiakini dan Malaysian Insider 100% cerita di dalamnya adalah tepat, benar dan tidak ada fitnah dan rekaan? Jika anda anggap sedemikian, eXception cadangkan anda berjumpa dengan pakar psikatari… Anda mungkin mengalami masalah dengan otak…

Malaysiakini Diserang Penggodam?

Tinggalkan komen

Malaysiakini Diserang Penggodam


Aku baru dapat tahu portal berita karut dan fitnah Malaysiakini (TipuMalaysiaKananKiri) telah diserang. Menyebabkan berita di dalam portal tersebut tidak dapat diakses. Jika anda melayari menggunakan Mozilla Firefox atau Google Chrome, mesej seperti gambar di atas akan keluar apabila anda cuba membaca berita di dalamnya.

Aku tak pasti adakah ianya serangan penggodam atau balasan Allah kerana menyebarkan berita-berita fitnah dan menyebabkan semua berita-berita di dalam Malaysiakini tak boleh dibaca langsung, kecuali korang abaikan sahaja mesej di atas. Pastikan komputer anda dilengkapi perisian Internet Security. Antivirus sahaja tak cukup untuk menghalang serangan melalui rangkaian.

Apapun jika ianya merupakan serangan penggodam (hacker), eXception dengan ini ingin memberikan anda (hacker) tabik spring sebanyak 10 kali… Korang memang BEST!!

Older Entries