Epic Fail! Cabaran Kepada Hacker Tamat Hari Ini!

1 Komen

Hacker Gagal Godam Blog Dalam Masa 7 Hari

Cabaran 7 hari yang eXception berikan kepada hacker-hacker taik hanjing untuk hack blog ini, telahpun tamat tepat jam 12 tengah malam tadi… Jelas menggambarkan bahawa mereka borak sahaja lebih… Habuk pun takde… Kesian…

Lihatlah komen-komen yang mereka berikan… Tak lebih sekadar masuk bakul angkat sendiri… eXception hanya guna hosting Blogspot sahaja itupun masih gagal untuk menggodam blog ini… Aparaaa!!

Jadi… Bagaimana hacker-hacker sekelian?? Masih perlukan lagi 7 hari untuk hack blog ni?? Atau nak extend sampai 1 bulan?? Kalo dah gagal tu mengaku sahaja… Tak payah nak gebang lebih-lebih…

Perangai hacker dengan perangai totok PAS lebih kurang jer… Mereka merasakan tindakan mereka itu BETUL untuk MEMBETULKAN KEADAAN… Tapi malangnya… mereka tak lebih sekadar memperjuangkan slogan MATLAMAT MENGHALALKAN CARA… Mereka seboleh-boleh menganggap hacking itu HALAL… Mereka anggap menceroboh laman web orang lain itu HALAL… Mereka beri bermacam-macam alasan, sebagai contoh rumah yang tidak berkunci… Adakah mereka mempunyai HAK untuk menceroboh masuk mana-mana premis tanpa disedari dan tanpa izin Tuan Rumah walaupun alasan mereka, rumah itu tidak berkunci? Apabila eXception mempersoalkan apa HAK mereka menceroboh masuk laman web orang lain, mereka pusing cerita yang lain pulak… Serupa sahaja dengan totok-totok PAS… Selalu dok pusing-pusing…

Kepada hacker-hacker sekelian… Tak perlulah korang dok pusing cerita… Mengaku sahaja KEGAGALAN korang…. JUST ADMIT IT… YOU ALL TOTALLY LOOSER!!

Rujuk Artikel Ini: DragonForce – Kumpulan Hacker Takde Otak

Nota: Next… eXception akan berikan tutorial untuk secure blog korang dari hacker… Very easy… Nantikan ya??

Advertisements

Awas Serangan Siber 24 Oktober 2011

Tinggalkan komen

Anonymous Anak Babi Belaan Yahudi Akan Melakukan Vandalisma 24 Oktober 2011

Sekumpulan anak babi yang menggelarkan diri mereka sebagai Anonymous yang dipercayai anak babi peliharaan Pakatan Rakyat dan ditaja oleh Yahudi dan CIA akan melakukan serangan siber 24 Oktober nanti.

Seperti yang kita maklum perangai seekor babi yang suka menceroboh dan memusnahkan tanaman, begitulah serupanya sikap anak-anak babi yang menggelarkan diri mereka sebagai Anonymous…

eXception percaya bahawa anak-anak babi ini adalah anak-anak babi tempatan yang dipelihara oleh *B.A.B.I… Ini kerana *B.A.B.I kelihatan terdesak dengan penyebaran klip video skandal seks dengan China Doll dan kes liwat bekas pembantu peribadinya. Oleh itu *B.A.B.I dipercayai mengupah anak-anak babi Anonymous ini untuk menyerang laman web kerajaan Malaysia dan mana-mana laman web yang menyokong 1 Malaysia…

Di sini eXception ingin membuat cabaran terbuka kepada anak-anak babi yang menggelar diri mereka Anonymous ini… Agar dapat menggodam blog eXception ini… eXception nak tengok sejauh mana kehandalan korang…

eXception ingin berpesan, jika ilmu yang kita perolehi disalah guna, jangan salahkan orang lain sekiranya suatu hari nanti ilmu tersebut memakan diri sendiri…

Hackers set Oct 24 for fresh attacks

Nota: *B.A.B.I (Lu pikir la sendiri…)

Awas!! Serangan Siber Kedua 4 Julai 2011!!

1 Komen

Awas! Penggodam Bakal Melancarkan Serangan Siber Kedua 4 Julai 2011

Berdasarkan maklumat yang diterima dari MAMPU, kemungkinan tarikh 4 Julai ini laman web-laman web sektor kerajaan bakal menerima serangan kedua oleh sekumpulan penggodam. Dijangkakan serangan akan berlaku pada jam 9.37 malam (Waktu Malaysia).

Serangan ini bakal mensasarkan laman web-laman web kerajaan yang mempunyai domain (.gov.my). Serangan yang dilancarkan pada minggu yang lepas berjaya menggodam beberapa laman web kerajaan. Berkemungkinan serangan kedua ini juga dilancarkan oleh sekumpulan penggodam yang dikenali sebagai Anonymous…

Oleh itu semua agensi kerajaan diminta berwaspada dan melakukan langkah pengukuhan seawal hari ini… Di sini MAMPU telah menggariskan langkah-langkah penting dalam mencegah serangan ini berlaku…

  1. Memasang tools/modul tambahan (mod security/mod rewrite/URL scan) pada server web bagi meningkatkan keselamatan aplikasi web
  2. Mengaktifkan intrusion prevention system (IPS) dan membuat pemantauan rapi terhadap aktiviti/trafik rangkaian
  3. Mengemaskinikan application database firewall bagi menghalang pencerobohan
  4. Memastikan peralatan sensor PRISMA sentiasa berfungsi dengan baik
  5. Membuat semakan konfigurasi network firewall bagi memastikan ia hanya membenarkan perkhidmatan (port) yang dibenarkan sahaja
  6. Memasang security patch pada semua server dan peralatan rangkaian
  7. Memastikan perisian antivirus dikemas kini dan diaktifkan.

Sekiranya berlaku insiden serangan atau sebarang aktiviti mencurigakan, agensi hendaklah memaklumkan kepada MAMPU serta merta melalui: gcert@mampu.gov.my atau pada talian 03-88725138 dan 03-88726299 (waktu pejabat) atau 012-3312205 (beroperasi 24 jam).

P/S: Maklumat ini eXception perolehi dari emel Jabatan dan WAJIB disebarkan kepada semua… Selain dari sektor kerajaan, sektor swasta terutamanya perbankan juga harus berhati-hati dan mengaktifkan langkah pengukuhan sistem…