Skim Cepat Kaya Akhirnya Tumpas

4 Komen

Tahniah Kepada PDRM dan KPDNKK Kerana Berjaya Menumpaskan Sindiket Skim Cepat Kaya

Aku ingin ucapkan sekalung tahniah kepada PDRM dan KPDNKK kerana berjaya menumpaskan satu sindiket skim cepat kaya yang menyasarkan mangsa dari kalangan kakitangan kerajaan. Sindiket ini yang dikenali dengan banyak nama iaitu One Team @ Friends Club, Star Club, Family Club dan 8282 Club itu dilumpuhkan dalam satu serbuan di Mentari Court, Bandar Sunway.


ANTARA kereta mewah yang dirampas dalam serbuan di Mentari Court, Bandar Sunway

Sindiket ini sebenarnya sudah lama bergiat aktif sejak 2007 lagi di mana mereka mensasarkan mangsa mereka dari kalangan kakitangan kerajaan. Ini kerana kakitangan kerajaan mudah untuk membuat pinjaman bank.

Mereka mensyaratkan mereka yang hendak menyertai skim ini membayar pada kadar tertentu mengikut pangkat yang ingin dimulai. Lagi tinggi pangkat, maka lagi tinggi nilainya hingga mencecah RM 40,000… Pada mulanya sindiket ini memujuk dan cuba menyakinkan mangsanya bahawa untuk menyertai skim ini yang mereka katakan sebagai ‘bisnes’. Sebagai umpan, mereka memperagakan kereta mewah yang mereka bawa sebagai bukti kononnya ‘bisnes’ tersebut benar-benar memberi pulangan lumayan.

Mulanya mereka berjanji akan menolong mangsa untuk mencari downline, sekiranya mangsa sukar mendapat downline. Namun apabila mangsa sudah membuat bayaran. Upline yang dahulunya berjanji untuk menolong mangsa akan memberikan seribu satu macam alasan untuk mengelak apabila mangsa meminta bantuan mencari downline. Akhirnya mangsa dibiarkan terkontang-kanting. Malah ada yang terpaksa mengikat perut apabila gaji dipotong untuk membayar pinjaman.

Begitu licik sekali. Malah ada di antara yang sanggup menipu rakan-rakan dan saudara-mara sendiri dengan mempengaruhi mereka untuk menyertai skim ini dengan harapan rakan-rakan dan saudara-mara mereka menjadi downline mereka. Bagi mereka tidak kisah untuk menipu rakan-rakan serta saudara-mara sendiri, demi mengejar kekayaan yang diperolehi atas kesusahan orang lain.

Ahli-ahli sindiket ini kebanyakannya terdiri dari kaum cina yang bijak menggunakan ayat manis kononnya untuk membantu orang melayu. Tetapi hakikatnya mahu menjahanamkan orang melayu secara halus. Pada masa yang sama menikmati kekayaan melalui hasil ‘rompakan’ mereka.

Apapun, kepada yang sudah menjadi mangsa, aku harap korang bersabar. Kita tunggu sahaja pendakwaan yang akan dilakukan ke atas mereka. Ingatan kepada rakan-rakan kakitangan awam yang lain, supaya jangan terpengaruh dengan mana-mana skim cepat kaya. Ingatlah, tiada jalan mudah untuk mencari wang kecuali MENIPU DUIT ORANG LAIN…

P/S: Dengar kata Friends Club ni merupakan serpihan dari SYN (Steven Yeam Network) A.K.A RZ Corporation yang menjalankan modus operandi yang sama…

Berita Berkaitan:

Jerat Cepat Kaya : Kereta Mewah Pancing Mangsa

Skim cepat kaya tipu anak muda tumpas
Skim cepat kaya tumpas
Kereta mewah pancing mangsa

Advertisements

Benarkan Guru Berpolitik: Masa Depan Anak-Anak Kita Bakal Menjadi Gelap

3 Komen

Membenarkan Guru Berpolitik Satu Idea Yang Bangang!!

Keputusan untuk membenarkan guru-guru berpolitik merupakan satu idea yang paling bodoh pernah aku dengari di alam ini. Kerana idea itu sepatutnya tak boleh diketengahkan langsung dan ianya bakal menggelapkan masa depan anak-anak kita kelak…

Bayangkan jika di sekolah majoriti guru adalah mempunyai haluan kiri iaitu dari spesis anjing kurap yang taunya memburuk-burukkan kerajaan dan pada masa yang sama makan gaji dengan kerajaan yang dikutuknya… Yang jadi mangsa adalah anak-anak kita yang terpaksa dihidangkan dengan ceramah politik dari cikgu dari seawal jam 8 pagi sehinggalah tamat sesi persekolahan.

Dengan ini maka masa depan anak-anak kita bakal digelapkan oleh guru sendiri yang sepatutnya mendidik dan membimbing mereka. Maka apabila tamat persekolahan, anak-anak kita tidak lagi bakal menjadi jurutera, doktor, eksekutif… tetapi akan menjadi extremist, terrorist dan chauvinist yang mana akan dikerahkan seluruh kudrat mereka dijalanan semasa diadakan perhimpunan haram…

Otak anak-anak kita yang sepatutnya diisi dengan ilmu matematik, kimia, sains dan biologi, kini akan diisi dengan idealogi serta agenda membenci kerajaan. Maka makin gelaplah masa depan anak-anak kita apabila tiada seorang pun bakal perwaris Malaysia ini menjadi orang yang berguna…

Idea-idea yang keluar dari otak manusia yang berlagak pandai tapi bodoh dan bebal, bukan mencerahkan lagi masa depan anak kita, tetapi tambah menyesatkan… Jadi aku harap cadangan sebegini sepatutnya difikirkan masak-masak sebelum dibuat keputusan terburu-buru. Bukan semua tenaga pengajar di sekolah-sekolah adalah penyokong setia kerajaan, ramai yang merupakan talam dua muka… gunting dalam lipatan… Oleh itu diharap kerajaan terutamanya Datuk Seri Najib jangan terpedaya dengan khabar-khabar indah kononnya semua guru menyokong Barisan Nasional… Fikirkan masa depan perwaris negara Malaysia ini jika didedahkan terlalu banyak unsur politik termasuklah unsur politik yang sempit serta bersifat ekstremis…

Baca sini:

Guru dibenar berpolitik
Aktif berpolitik: Guru boleh beri idea

Kenaikan Harga Petrol Dan Kesannya Terhadap Sokongan BN

1 Komen

Harga Petrol Naik 5 Sen. Sokongan Rakyat Terhadap BN Dijangka Akan Menurun?

Sewaktu dunia belum pulih dari kelembapan ekonomi. Sewaktu rakyat Malaysia masih belum ada yang melepasi garis kemiskinan. Sewaktu gaji kakitangan awam masih lagi berada ditahap cukup makan. Sewaktu peniaga-peniaga tamak menaikkan harga barangan sesuka hati. Dan pada ketika itulah DS Najib mengumumkan sesuatu yang bakal memberi implikasi terhadap sokongan rakyat terhadap beliau.

Pengumuman tentang kenaikan harga petrol, gula dan gas memasak sedikit-sebanyak berjaya membuatkan sokongan rakyat terhadap kepimpinan DS Najib yang mulanya semakin meningkat dijangka akan mula merosot.

Walaupun kenaikan harga petrol hanya 5 sen, tetapi ianya tetap memberi kesan terutamanya terhadap rakyat yang masih belum keluar dari belenggu kemiskinan. Sepatutnya sewaktu ini DS Najib perlu membantu rakyat keluar dari garis kemiskinan. Akan tetapi ketika rakyat bergelut dengan kenaikan harga barang, kekurangan bekalan gula dan kos sara hidup yang semakin tinggi. Malah dengan kadar gaji kakitangan awam yang masih belum cukup untuk menampung keperluan kos sara hidup yang semakin tinggi. Maka keputusan DS Najib dijangkakan pasti akan memberi kesan terhadap sokongan rakyat terhadap beliau. Isu ini pastinya akan dimainkan dan diputarkan oleh pembangkang untuk menghentam DS Najib. Sama-sama kita nantikan…

Ahli DAP Berangan Macam Mat Jenin

Tinggalkan komen



Di atas ni gambar tipu… Kat bawah ni lak gambar sebenar…

Kalo korang tengok gambar kat atas tu, nampak macam RE-AL kan? Tapi hakikatnya gambar ini hanyalah gambar palsu… Ha ha ha ha… Kononnya ahli DAP, Jeffrey Wong Su En menerima anugerah ‘Sir’ oleh Queen Elizabeth… Ha ha ha… Akhirnya gambar ini tersebar hingga ke London…

Apapun tahniah kepada Sir Jeffrey Wong Su En, kerana mempunyai angan setinggi langit tetapi akhirnya jatuh berdebuk macam nangka busuk… Akibatnya, pihak Kerajaan British mengecam Sir Jeffrey Wong Su En kerana cuba memalukan Queen Elizabeth…

Mungkin lepas ni DAP akan meroyan mengatakan UMNO yang mereka gambar superimpose ini dan cuba memfitnah Sir Jeffrey Wong Su En… Ha ha ha ha… Siapa dia Jeffrey Wong Su En yang nak sangat UMNO fitnah sangat? Pengerusi DAP? Setiausaha Agung DAP? Apapun tahniahlah kepada Sir Jeffrey Wong Su En… Pandai le nko menjawab dengan pihak Kerajaan British.

Di bawah ini aku siarkan laporan gambar palsu ini oleh Telegraph.co.uk… Oh ya perlu diingatkan akhbar ini bukan akhbar BN ye? Jadi harap takdelah puak-puak penjilat jubur DAP mengatakan fitnah UMNO… He he he he…

P/S: Anugerah kehormat Sir bukan semurah anugerah Datuk kat Malaysia ni…

Malaysian politician faked pictures of knighthood from the Queen

A Malaysian politician is facing the sack for superimposing his head on to a picture of the Queen giving out honours in an attempt to claim he had been knighted.

Barney Henderson Kuala Lumpur
Published: 10:00PM BST 08 Jul 2010

Jeffrey Wong Su En has been accused of insulting the Commonwealth with his false claims. The fake photograph featuring Jeffrey Wong Su En and the Queen. Jeffrey Wong Su En has been accused of insulting the Commonwealth with his false claims. “Sir” Wong issued a press release detailing his award and became an overnight celebrity in Malaysia, where society has become obsessed by people with titles.

In the doctored picture issued by Mr Wong, he stands proud as Her Majesty pins the Knight Grand Cross to his breast. However, his name does not appear in the Queen’s birthday honours list. “We can confirm that we have no record of any honour having been conferred at any time by the British Government on Jeffery Wong Su En,” said a spokesperson from the British High Commission in Kuala Lumpur.

An analysis of Mr Wong’s photograph of him holding a certificate shows a crest at the top of the certificate claiming to be from Buckingham Palace, with a red seal. In fact, warrants for such honours are administered by the Central Chancery of the Orders of Knighthood, which is based at St James’s Palace. Mr Wong’s certificate bears no resemblance to the Royal warrants used for such honours.

The collar worn by Mr Wong is not the pure gold collar of the British Empire worn at knighthood investitures. Finally, the knighthood investiture ceremonies for the 2010 birthday honours list have not yet taken place. Mr Wong, who is the deputy publicity chief for the Democratic Action Party, a Malaysian opposition party in Sabah, northern Borneo, claims the honour was in recognition of his contribution to aid organisation, Médecins Sans Frontières.

Rival politicians in the state immediately demanded an explanation.
Mr Wong, a self-proclaimed traditional Chinese medicine practitioner who also insists on the title “Dr”, attempted to clarify the matter, defiantly claiming his “knighthood” was conferred by Papua New Guinea in conjunction with the Queen’s 84th birthday celebrations. “This is a personal matter. It has nothing to do with the public, and it is becoming politicised,” he said, stating he is in the process of getting the relevant documents from the Papua New Guinea government.

Mr Wong has been questioned by police but was later released. However, he is facing expulsion from his party. Chin Teck Ming, supreme councillor of a rival party stated that if the claim is indeed false, Mr Wong had insulted a foreign monarch and members of the Commonwealth countries and tarnished the image of Malaysia.


Gempar!!! Ustaz Azizan Dah Jadi Taukeh Arak!!?

1 Komen

TakeBeer!! Ustaz Azizan Jadi Tokey Arak!!

Sediakan GPS anda agar tidak tersalah tempat. Kami bagi bukti tepat dan jitu.

Lokasi anak syarikat kerajaan PAS yang menjual arak sebagai salah satu punca pendapatan adalah di:

5*24’17” Utara
100*35’00” Timur

Hanya ada satu tempat saja dengan koordinat tersebut di atas muka bumi ini, tak boleh silap.

Syarikat ini kemudian menyalurkan keuntungan kepada Ustaz Azizan melalui parent company syarikat ini, iaitu Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah. Jadi jangan hairan jika elaun raya saja, Ustaz Azizan Rangkul RM20,000.

Tukang salur ialah CEO syarikat ini, iaitu Muhammad Sobri Osman (Cucu Saudara Ustaz Azizan).

Tukang mengarah ialah Pegawai Khas Kepada MB (Hal Ehwal GLC) iaitu Yusrain Zakri Adnan (Menantu MB yang juga AJK Pemuda PAS Kedah).

Oh ya, sebelum kami terlupa, dibawah ini, kami petik kenyataan Setiausaha Agung PAS pada 20 April 2010 untuk memberi sedikit cabaran kepada pembelit hukum:

“Umno, yang menerajui kerajaan pusat, yang memberi kelulusan kilang arak lebih banyak berdosa berbanding Datuk Zaid Ibrahim yang sudah bertaubat atas perbuatannya” Setiausaha Agung PAS, Dato’ Mustafa Ali.

Dan disini juga boleh kita rujuk pendirian PAS tentang arak dan hasil arak. Itu tentang cukai dari hasil arak, kalau sendiri jadi tauke arak, faham-faham sendiri la noo.

Terima Kasih: Kedah Times

Aku tak pasti samaada kenyataan Kedah Times ini betul atau tak. Tapi memang mengejutkan… Pemimpin PAS yang juga Menteri Besar Kedah mempunyai keuntungan dengan kilang arak? Ini merupakan satu berita yang menarik… Jika sebelum ini mereka cukup marah apabila mengetahui anak Tun Dr Mahathir mempunyai pegangan saham dalam syarikat yang mempunyai link dengan kilang arak.

P/S: Setelah dirisk-risik, rupa-rupanya lokasi gambar di atas adalah: Kulim Golf & Country Resort, terletak di Kulim, Kedah…

YDP Agong Buat Laporan Polis Terhadap Malaysiakini?

Tinggalkan komen

MUSNAHKAN MALAYSIAKINI CELAKA AGEN PKR SIAL

Info yang baru terima mengatakan Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong telah membuat satu laporan polis terhadap Malaysiakini melalui Datuk Zuki iaitu Setiausaha Sulit Baginda di Balai Polis Travers semalam.

Laporan dibuat kerana Malaysiakini telah mengaibkan dan menghina istitusi raja.

Sepertimana yang kita tahu berita tentang pembinaan Istana Negara yang baru banyak digembar-gemburkan oleh media dajal malaysiakini sejak seminggu yang lepas.

Cara mereka melaporkan berita seolah-olah mereka hendak menolong nasib pekerja tetapi hakikat yang sebenarnya adalah mereka hendak menghasut rakyat agar membenci istitusi raja yang ada di Malaysia.

Jika malaysiakini nak jadi hero dalam mempertahankan pekerja yang tak dapat gaji banyak lagi syarikat-syarikat pembinaan lain yang tidak bayar gaji pekerja asing, tetapi mengapa mereka tidak pergi korek dan lapor.

Sebab itu saya kata mereka ada hajat yang tersembunyi iaitu hendak mencemarkan nama intitusi raja yang menjadi benteng terakhir kepada orang-orang melayu jika apa-apa terjadi dalam negara ini.

Selagi Raja-Raja Melayu itu masih ada dan tentera berada di bawah Baginda jangan haraplah bangsa-bangsa pendatang hendak kuasai negara ini. Itulah sebab mereka kena cemar dan musnahkan yang ini terlebih dahulu sebelum mereka berkuasa.

Mereka sengaja melabelkan kononnya istana yang sedang dibina itu istana air mata kerana nak supaya benda itu sentiasa menjadi ingatan kepada rakyat dan nak menggambarkan yang raja itu zalim.

Soal kontraktor tidak bayar gaji adalah soal mereka. Yang penting kerajaan bayar duit kepada mereka. Janganlah jadi bangang nak menggambarkan seolah-olah raja mengerah buruh bekerja membina istana untuk mereka dan kemudiannya tidak membayar gaji sehingga mereka keluar air mata.

Kemudian yang turut jadi bodoh juga dalam perkara ini ialah Suhakam. Sepertimana yang dilaporkan oleh web dajal ini di sini yang Suhakam datang melawat kawasan pembinaan istana kerana terdapat dakwaan yang kanak-kanak pekerja asing itu tinggal di kawasan yang sempit, kotor dan dinafikan hak mendapat makanan.

Ya betul itu tugas suhakam, tetapi pernahkah suhakam turun periksa tapak-tapak pembinaan yang lain ? Mana ada rumah kongsi di kawasan pembinaan yang bersih dan besar seperti rumah banglo. Bila sudah nama kawasan pembinaan sudah tentulah ianya berdebu dengan tanah,pasir dan simen. Perkara itu sudah menjadi kebiasaan dimana-mana kawasan pembinaan.

Saya boleh tolong suhakam untuk cari beberapa kawasan pembinaan yang lain yang hadapi masalah yang sama dan akan minta suhakam turun melawat serta minta malaysiakini turut serta datang buat laporan. Boleh ?

Tahap kedajalan malaysiakini sudah sampai ke kemuncaknya dan saya rasa sudah sampai masanya untuk kita sendiri bertindak jika pihak berkuasa tidak mahu bertindak. Nak main politik boleh main politik. Setakat main politik sahaja, tetapi bila kacau soal raja kita, agama kita dan bangsa kita maka ianya sudah lebih.

Oleh yang demikian saya mengesyorkan kepada mana-mana rakan blogger saya atau bukan blogger yang anti malaysiakini jika terjumpa mana-mana wartawan malaysiakini dalam sidang media atau dimana-mana majlis sila bagi penampar atau penumbuk sebiji kepada mereka. Jika wartawan wanita sila ludah atas muka dia.

Saya sendiri juga akan melakukannya jika saya terserempak dengan mereka. Ingat, seorang wartawan Utusan Malaysia pernah ditumbuk oleh seorang penyokong PAS di Kelantan pada sekitar 90 an. Kenderaan TV 3 juga pernah dirosakkan semasa zaman reformasi dulu di jalan Tun Perak KL.

Jika mereka boleh melakukan itu semua, mengapa kita tidak boleh ? Kesabaran kita sudah sampai ke kemuncaknya. Inilah wajah-wajah dajal yang menjadi penggerak utama web dajal itu.

Saudara Ezam Md Nor telah berkata sabtu lepas bahawa dia akan lawan Steven Gan iaitu ketua pengarang malaysiakini habis-habisan. Ezam juga akan menghantar memo dan bukti-bukti lagi tentang kedajalan malaysiakini ke Istana Negara isnin ini. Oleh yang demikian marilah kita bergandingan bersama beliau mengistiharkan perang kepada web dajal itu.

Ayuh rakan-rakan ku sekalian

Bangkit !

Bangkit !

Bangkit !

Musnahkan malaysiakini

Takbirrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Terima Kasih: Laila Natasha Aziz