Harga Simen Pula Naik? Semua Salah UMNO… Takdir…

Tinggalkan komen

Harga Simen Pula Naik? Semua Salah UMNO… Takdir…

KUALA LUMPUR 27 Julai – Persatuan Pemborong Binaan Malaysia (MBAM) hari ini mendakwa senarai harga simen akan meningkat bermula 1 Ogos ini.

Peningkatan ini berikutan salah satu pengeluar utama simen di Lembah Klang menaikan harga bahan tersebut.

Presidennya, Matthew Tee Kai Woon berkata, perkara tersebut telah dimaklumkan oleh ahlinya dan meminta kerajaan khususnya Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) untuk mengkaji perkara itu dengan serta-merta.

“Harga simen yang disenaraikan mengikut beg naik kepada RM17.75 daripada harga terdahulu RM16.75 manakala harga simen pukal yang disenaraikan mengikut tan naik kepada RM340 berbanding RM320.

“Kenaikan harga akan meningkatkan kos pembinaan,” katanya dalam satu kenyataan disini hari ini.

Nampaknya taukeh-taukeh yang menguasai industri simen ni mula naik tocang… Kini mereka sesuka hati menaikkan harga simen menyebabkan peningkatan kos pembinaan…

Sudah semestinya kalangan taukeh-taukeh ini adalah terdiri daripada puak mata sepet yang tamak haloba… Apabila berlaku kenaikan harga barang, maka PR akan salahkan UMNO dan Barisan Nasional pula…

Pak Lebai Mencuri?? Semua Salah UMNO… Takdir…

Tinggalkan komen

Pak Lebai Mencuri… Pak Lebai PAS Kah??

Video di atas menunjukkan aksi seorang pakcik yang memakai kopiah yang sedan asyik mencuri…

Dia tak sedar aksinya sedang dirakam oleh CCTV…

Akhirnya kantoi…

Adakah ini lebai PAS?? Tengok dari kopiahnya kaler hijau…

Biasalah… Jika benar ahli PAS yang mencuri sudah pasti UMNO jugak disalahkan…

Segala apa yang berlaku pada pemimpin atau ahli PAS, pasti UMNO jadi kambing hitam…

Isk isk isk… Semua salah UMNO… Takdir…

Gempar!! Pesakit Mental Terlepas Masuk Parlimen??

Tinggalkan komen

Pesakit Mental Terlepas Masuk Parlimen?? Semua Salah UMNO… Takdir…

eXception baru mendapat perkhabaran dari wartawan CNNN (Cik Nab News Network) yang mengatakan Parlimen telah diserang oleh sekumpulan pesakit mental yang terlepas lari dari hospital berhampiran…

Inilah gambar yang dimaksudkan oleh wartawan CNNN tadi…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dasat ooo… Ada yang mengaku monyet… ada gak yang mengaku kanggaroo… Memang gila semuanya… Confirm!! Ha ha ha ha ha ha!!

Rakyat Kedah Marah?? Apa Kes??

Tinggalkan komen

Rakyat Kedah Marah… Kerajaan PAS Kedah Buat Tak Peduli…

PENULIS RASA TERCABAR !!! dan terpanggil megapa kedah yg di perintah oleh kerajaan baru seolah-olah menghalalkan pusat-pusat hiburan tumbuh seperti cendawan sedangkan ini kerajaan pas yg menperjuangan islam..diman pemimpin2 pas yg mahu mencegah amar’makruh nahi mungkar…!!!
Siapa sangka kerajaan yg memerintah kedah menbiarkan pusat-pusat hiburan tumbuh seperti cendawan di sekitar alor setar dan bandar-bandar besar dan kecik di kedah, sakit mata memanndang sakit hati lagi kita yg berugama islam yg memerangi gejala sosial, apa dah jadi dengan slogan negara islam dan kedah sejahtera kini.kini 4 tahun memerintah kelab malam baru dan besar tumbuh seperti cendawan,di sekitar TESCO mergong saja ada 3-4 kelab malam dan di di pusat bandar jalan putra kelab malam 2 masih kekal beroperasi dan tidak dikira di bandar-bandar besar di seluruh kedah..!!! di sekitar alor setar kelab malam yang terletak di pinggir ibu kota menyajikan ‘hidangan’ yang menjolok mata apabila penari wanita tempatan dan asing yang berbikini bergabung tenaga demi menarik perhatian lelaki miang berkunjung ke situ saban malam.

Wanita-wanita tempatan dan Siam itu hanya memakai coli serta seluar dalam sebelum mempamerkan aksi-aksi yang dapat mencairkan lelaki.

Tempat beraksi pula sangat strategik kerana pemilik kelab menyediakan pentas dan tiang setinggi kira-kira tiga meter untuk membolehkan penari melakukan aksi panas yang akan mendapat sorakan pengunjung.

dimana exco kerajaan tempatan,ahli-ahli majlis yg memantau premis-premis ini di benarkan beroperasi,bila di tanya kepada exco dan ahli majlis ..jawapan yg sama kita tak boleh buat apa-apa ? siapa yg berkuasa ..!!! jika exco dan ahli majlis tak berkuasa siapa lagi…? yg meluluskan lesen dan premis ini beroperasi sebenarnya DO dan Dato bandar alor setar..? siapa DO alor setar dan siapa Dato Bandar Alor setar bukan kah mereka di bawah kuasa kerajaan yg memerintah,
jika benar D.O dan Dato Bandar Alor Setar sila bagi arahan dan tukar atau pecat mereka sebagai D.O dan Dato.Bandar,mereka bukan saja jadi pengkianat kepada pemerintah malah mereka juga telah melanggar sebagai peguasa seorang yg berugama islam di kedah ini…

Rakyat bukan mahu jawabpan yg berbelit-belit tapi rakyat mahu kerajaan yg sedia ada tunai janji sebagai pemerintah yg memerintah negeri seperti negeri yg pemerintahnya berugama Islam,jangan cemarkan nama islam jika kita tak manpu mengikut perintah islam….


eXception malas nak komen…
Ostad Jijan pasti akan kata ‘SAYA TAK TAHU MENAHU’…

Artikel berkaitan isu di atas:

Panas!! Pusat Maksiat Baru Di Buka Di Mergong??
Pesta Maksiat Di Kedah… Semua Salah UMNO… Takdir…

Sumber kemarahan:

KELAB MALAM TUMBUH SEPERTI CENDAWAN DI KEDAH…

Pesta Maksiat Di Kedah… Semua Salah UMNO… Takdir…

2 Komen

Pesta Maksiat View Nite Di Kedah… Ostad PAS Buat Buta Ke Hape??

View Nite, pusat hiburan yang baru dibuka di Kedah...

Jika semasa penganjuran Hari Belia Negara 2012 yang bertempat di Putrajaya, penganjur iaitu Stadium First telah menjemput kumpulan K-Pop dari Korea iaitu Del-Shabet, U-Kiss dan lain-lain untuk membuat persembahan, ulat-ulat taik Pakatan Anak Haram Jadah telah menyalak macam anjing gila mengatakan UMNO menyokong maksiat…

Tetapi apabila MAKSIAT berlaku di negeri-negeri bawah tadbiran PR… Mereka seolah-olah buat tak nampak?? Buta agaknya?? Ataupun mata mereka sudah ditutup dengan WANG RINGGIT??

Sebagai contoh di Kedah… Yang mana baru-baru ini telah dibuka sebuah pusat hiburan baru iaitu View Nite, di Tesco Mergong… Yang banyak memaparkan kisah ini ialah kalangan blogger BN dan blogger sendirian berhad… Manakala blogger PR, seperti Milo Suam, Anak Sungai Derhaka, Malaysian Waves dan lain-lain… Seolah-olah memandang sepi kisah tersebut… Mungkin mereka ada share dengan pusat hiburan tu, sebab itu mereka TAK MENYALAK MACAM ANJING GILA??

View Nite menganjurkan pesta maksiat dan mabuk-mabuk di Kedah...

Jika dilihat pada Timeline FB View Nite ini, semestinya setiap pusat hiburan… Hidangan wajib ialah MINUMAN KERAS… Iaitu ARAK dan BEER… Biasalah… Kalau tak mabuk-mabuk… Tak feel dosa… Malah penganjur juga menjemput DJ dari luar, iaitu DJ Liz Candy dari Perancis yang merupakan top DJ wanita di sana…

DJ Liz Candy Top Female DJ in France

Tapi macam biasalah… PAS dengan arak mana boleh dipisahkan…

pasberg

pasberg

take beer

take beer

Persoalannya sekarang… Siapakah yang MELULUSKAN lesen pusat hiburan ini??

Jika ditanya pada Ostad Jijan akan soalan di atas, sudah tentu dia akan pusing cerita mengatakan lesen ini telah diluluskan oleh Kerajaan Barisan Nasional sebelum PAS mentadbir Kedah… Alasan lapuk… Serupa dengan alasan pemberian lesen pembalakan di Kedah…

Sumber:

KEDAH SEJAHTERA: AKSI SEKSI DJ LIZ BUKTI SLOGAN PAS FOR ALL BUKAN RETORIK.

View Nite

View Nite (page)

Nota: Mohon sahabat-sahabat sekelian siarkan artikel ini di dalam blog masing-masing… Kita mulakan perang!!

Panas!! Pusat Maksiat Baru Di Buka Di Mergong??

Tinggalkan komen

Pusat Maksiat Baru Dibuka Di Mergong, Kedah… Semua Salah UMNO… Takdir…

MB Kedah tahu ke pasal pusat maksiat ni?

eXception mendapat info ini dari dalam FB… Responden memberitahu lokasi pusat maksiat ini di belakang Tesco Mergong…

eXception nak tanya korang… Mergong ni dalam negeri mana??

eXception nak tanya korang… Negeri ni siapa yang tadbir?? PAS ke UMNO??

eXception nak tanya korang… Pencacai PAS akan bising tak pasal pusat maksiat ni??

eXception nak tanya korang… Pork Nick akan tegur ke Ostad Jijan??

eXception tak nak tanya dah…

eXception tahu…

Ostad Jijan buat tak tahu…

Jawapan standard pencacai PAS…

SEMUA SALAH UMNO… TAKDIRRRRR….