Kekantoian Fitnah Pencacai Pakatan Haram Jadah

Tinggalkan komen

Kekantoian Fitnah Pencacai Pakatan Haram Jadah

Pencacai Pakatan Haram Jadah kelihatan sudah terdesak dalam mencipta fitnah… Terbaru… Gambar di bawah dijadikan modal politik mereka dengan harapan pengguna Facebook di Malaysia tidak mengetahui ianya berlaku di Indonesia…

Nampaknya Jom Lawan Umno sudah terdesak untuk memastikan Al-Juburi menawan Putrajaya… Tanpa segan-silu dia menyebar gambar di atas dan tag ramai kalangan cybertrooper BN… Tapi sayang… Dia melakukan satu kesilapan besar… Cybertrooper BN semuanya bijak… eXception dah jangka gambar ini akan digunakan oleh pencacai PR sejak dulu lagi… Akhirnya telahan itu tepat…

Korang boleh tengok gambar tersebut sementara Jom Lawan Umno masih tak padam lagi… Jom Lawan’s photos

Untuk pencerahan… Sila layari laman web ini: Think the school run is bad? Children face Indiana Jones-style river crossing EVERY day after floods cut off their community dan di sini Serius Indo – Gigih Ke Sekolah Walaupun Jambatan Runtuh

Apa nak buat… Bila dah kantoi senyap je la… Ha ha ha ha ha ha… Pastu esok tabut fitnah baru plak…

@DrRaisYatim, Kerajaan Malaysia Perlu Segera Bertindak!!

Tinggalkan komen

Kerajaan Malaysia Perlu Bertindak Segera!! Elakkan Peristiwa Pulau Batu Putih Kembali Berulang…

Kerajaan Indonesia telah bertindak bijak dengan mendaftarkan rendang, sebagai warisan budaya itu… Tujuan Indonesia ialah untuk mengelakkan negara lain (Malaysia la tu) menganggap makanan tersebut berasal dari negara mereka… Walaupun rendang terkenal di Malaysia, tetapi hakikatnya makanan tersebut berasal dari etnik Minangkabau di Sumatera Barat.

Rendang is a spicy meat dish which originated from the Minangkabau ethnic group of Indonesia, and is now commonly served across the country. One of the characteristic foods of Minangkabau culture, it is served at ceremonial occasions and to honour guests. Also popular in Malaysia, Singapore, Brunei, the southern Philippines and southern Thailand, rendang is traditionally prepared by the Indonesian community during festive occasions. Culinary expert often describe rendang as: ‘West Sumatra caramelized beef curry’. Though rendang is sometimes described as being like a curry, and the name is sometimes applied to curried meat dishes in Malaysia, authentic rendang is nothing like a curry. In 2011 an online poll by 35,000 people held by CNN International chose Rendang as the number one dish of their ‘World’s 50 Most Delicious Foods’ list. – Wikipedia

Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan diminta bertindak segera untuk mendaftarkan makanan tradisional Malaysia seperti ketupat, bahulu, satar, otak-otak, keropok lekor dan lain-lain makanan tradisional yang benar-benar berasal dari negara ini sebagai warisan budaya sebagai langkah melindungi makanan tersebut dari didaftarkan oleh negara lain. (seperti Indonesia atau Singapura)

Jangan jadikan kehilangan Pulau Batu Putih kepada Singapura berulang kembali dan kita bakal kehilangan makanan warisan turun-temurun akibat kedangkalan dan kealpaan Kerajaan… Segera lakukannya sebelum negara lain mengambil langkah untuk menjadikan makanan tradisional kita sebagai warisan budaya mereka…