Ada Pihak Sengaja Beri Laporan Salah Lawatan DS @NajibRazak Ke Gaza

Ada pihak yang tidak senang dengan lawatan Datuk Seri Najib ke Gaza. Ianya bukan sahaja datang dari dalam Malaysia, malah datang dari luar Malaysia. Pihak ini sengaja beri laporan yang salah untuk menimbulkan kemarahan Presiden Palestine, Mahmoud Abbas.

Pihak ini sengaja melakukan provokasi terhadap Presiden Mahmoud Abbas untuk membuat kecaman terhadap Datuk Seri Najib hanya disebabkan Datuk Seri Najib tidak melawat Tebing Barat.

Datuk Seri Najib menjelaskan kegagalan beliau melawat Tebing Barat adalah disebabkan ianya di bawah kawalan Israel. Hanya negara yang mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel sahaja dibenarkan masuk ke Tebing Barat.

Menurut Datuk Seri Najib lagi, dalam perancangan awal beliau sudah merancang untuk melawat Gaza dan Tebing Barat. Akan tetapi sekatan pada Tebing Barat membantutkan perancangan tersebut.

Malah dipercayai media Pee-Arr hanya mencedok daripada sumber agensi berita dari Israel bukan merujuk kepada laporan dari pejabat Presiden Palestine sendiri…

Jelas sekali media Pakatan Rakyat (Pee-Arr) sengaja menimbulkan isu ini kerana iri hati dan dengki dengan lawatan Datuk Seri Najib ke Gaza. Ini kerana pemimpin agung mereka tidak dapat berbuat demikian disebabkan mempunyai hubungan akrab dengan Israel… Maka tak hairanlah pemimpin tersebut secara terbuka menyatakan sokongan terhadap mempertahankan keselamatan negara Israel.