Terima Kasih BN!! PR1MA Bakal Dibina Di Pulau Pinang & Johor

20 ribu unit rumah mampu milik bakal dibina di Pulau Pinang di bawah projek Perumahan Rakyat 1 Malaysia sekiranya Barisan Nasional kembali menawan Selangor. Itulah antara pengumuman Datuk Seri Najib Razak semasa berucap melancarkan Program Jelajah Janji Ditepati di Universiti Sains Malaysia (USM) pada 7 Disember yang lalu.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif PR1MA Berhad, Datuk Abdul Mutalib Alias, antara lokasi yang telah dikenal pasti untuk program PR1MA di negeri ini ialah Timur Laut, Balik Pulau, Bukit Mertajam, Permatang Pauh dan Nibong Tebal.

Selain Pulau Pinang, 8 ribu rumah mampu milik di bawah projek PR1MA juga bakal dibina di Johor. Antara lokasi dikenal pasti untuk dibina PR1MA adalah terletak di Larkin, Tampoi, Kulaijaya, Plentong dan Pasir Gudang.

Rumah-rumah yang akan siap menjelang 2016 itu dijangka berharga di antara 10 dengan 25 peratus lebih rendah daripada harga pasaran.

Terima kasih atas keprihatinan Kerajaan Barisan Nasional membina rumah mampu milik untuk rakyat Malaysia, dikala Kerajaan Pakatan Rakyat di Pulau Pinang dan Selangor sedang giat membina perumahan mewah untuk golongan elit.

Ternyata Barisan Nasional adalah terbaik untuk semua rakyat Malaysia… Terima kasih Barisan Nasional… Terima kasih Datuk Seri Najib Razak…

Advertisements