Lirik Oppa Gangnam Style Menghina Islam??

Fitnah boleh disebarkan melalui banyak medium… Tak kira lah emel ke… SMS ke… Facebook ke… Tapi yang kelakarnya… Tukang share pulak jenis bangang tak nak Google Search fakta sebenar… Main ikut jer… Jika minggu lepas kecoh dengan fitnah Oppa Gangnam tu mempunyai maksud yang memesongkan akidah… Minggu ini pula tersebar kononnya lirik Oppa Gangnam Style ni menghina Nabi Muhammad SAW… Benarkah benda yang disebarkan ini atau sekadar retorik semata-mata??

Setelah membuat carian Google Search… eXception menjumpai lirik Oppa Gangnam Style ni selepas di terjemahkan ke dalam bahasa melayu…

Oppa (Abang) Gangnam (Nama Tempat) Style
Gangnam Style

Seorang gadis yang sopan santun pada siang hari..
Seorang gadis bergaya, yang tahu bagaimana untuk menikmati kebebasan secawan kopi..
Seorang gadis yang hatinya semakin panas apabila malam datang..
Jenis gadis yang piuh..

Saya seorang lelaki..
Seorang lelaki yang panas seperti anda pada siang hari..
Seorang lelaki yang minum satu-tembakan kopinya sebelum ia menyejuk..
Seorang lelaki yang hatinya pecah apabila malam datang..
Jenis lelaki itu..

Cantik, loveable..
Ya anda, hey, ya, anda, hei..
Cantik, loveable..
Ya anda, hey, ya, anda, hei..
Sekarang mari kita pergi hingga ke akhirnya!~..

Oppa Gangnam Style..
Gangnam Style..

Oppa Gangnam Style..
Gangnam Style..
Oppa Gangnam Style..

Eh Sexy Lady, Oppa (abang) Gangnam Style..
Eh-Sexy Lady oh oh oh oh..

Seorang gadis yang kelihatan pendiam tetapi bermain apabila dia bermain..
Seorang gadis yang menguraikan rambutnya apabila datang masa yang sesuai..
Seorang gadis yang menutupi dirinya, tetapi lebih seksi daripada seorang gadis yang buka semuanya..
Seorang gadis sensable seperti itu..

Saya seorang lelaki..
Seorang lelaki yang kelihatan tenang tetapi bermain apabila dia bermain..
Seorang lelaki yang berubah sepenuhnya menjadi gila apabila datang masa yang sesuai..
Seorang lelaki yang membonjol idea dan bukannya otot..
Jenis lelaki itu..

Cantik, loveable..
Ya anda, hey, ya, anda, hei..
Cantik, loveable..
Ya anda, hey, ya, anda, hei..
Sekarang mari kita pergi hingga ke akhirnya!~..

Oppa Gangnam Style..
Gangnam Style..

Oppa Gangnam Style..
Gangnam Style..
Oppa Gangnam Style..

Eh Sexy Lady, Oppa Gangnam Style..
Eh-Sexy Lady oh oh oh oh..

Di atas lelaki yang berjalan adalah manusia terbang, Baby Baby..
Saya seorang lelaki yang tahu satu perkara atau dua..
Di atas lelaki yang berjalan adalah manusia terbang, Baby Baby..
Saya seorang lelaki yang tahu satu perkara atau dua..

Anda tahu apa yang saya cakapkan!??..

Oppa Gangnam Style..

Hey! Sexy Lady, Oppa Gangnam Style..
Eh!~ Sexy Lady oh oh oh oh..

Ok sekarang jom kita tengok lirik ni dalam bahasa Inggeris pulak…

Oppa is Gangnam style
Gangnam style

A girl who is warm and humanle during the day
A classy girl who know how to enjoy the freedom of a cup of coffee
A girl whose heart gets hotter when night comes
A girl with that kind of twist

I’m a guy
A guy who is as warm as you during the day
A guy who one-shots his coffee before it even cools down
A guy whose heart bursts when night comes
That kind of guy

Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end

Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style

Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh

A girl who looks quiet but plays when she plays
A girl who puts her hair down when the right time comes
A girl who covers herself but is more sexy than a girl who bares it all
A sensable girl like that

I’m a guy
A guy who seems calm but plays when he plays
A guy who goes completely crazy when the right time comes
A guy who has bulging ideas rather than muscles
That kind of guy

Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end

Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style

Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh

On top of the running man is the flying man, baby baby
I’m a man who knows a thing or two
On top of the running man is the flying man, baby baby
I’m a man who knows a thing or two

You know what I’m saying
Oppa is Gangnam style

Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh

Meh tengok lirik dalam bahasa asal pulak…

오빠 강남스타일

강남스타일

낮에는 따사로운 인간적인 여자

커피 한잔의 여유를 아는 품격 있는 여자

밤이 오면 심장이 뜨거워지는 여자

그런 반전 있는 여자

나는 사나이

낮에는 너만큼 따사로운 그런 사나이

커피 식기도 전에 원샷 때리는 사나이

밤이 오면 심장이 터져버리는 사나이

그런 사나이

아름다워 사랑스러워

그래 너 hey 그래 바로 너 hey

아름다워 사랑스러워

그래 너 hey 그래 바로 너 hey

지금부터 갈 데까지 가볼까

오빠 강남스타일

강남스타일

오빠 강남스타일

강남스타일

오빠 강남스타일

Eh- Sexy Lady

Eh~ Sexy Lady

오빠 강남스타일

Eh- Sexy Lady

Eh~ Sexy Lady

에에에에에에

e e e e e e

정숙해 보이지만 놀 땐 노는 여자

이때다 싶으면 묶었던 머리 푸는 여자

가렸지만 웬만한 노출보다 야한 여자

그런 감각적인 여자

나는 사나이

점잖아 보이지만 놀 땐 노는 사나이

때가 되면 완전 미쳐버리는 사나이

근육보다 사상이 울퉁불퉁한 사나이

그런 사나이

아름다워 사랑스러워

그래 너 hey 그래 바로 너 hey

아름다워 사랑스러워

그래 너 hey 그래 바로 너 hey

지금부터 갈 데까지 가볼까

오빠 강남스타일

강남스타일

오빠 강남스타일

강남스타일

오빠 강남스타일

Eh- Sexy Lady

Eh~ Sexy Lady

오빠 강남스타일

Eh- Sexy Lady

Eh~ Sexy Lady

에에에에에에

E e e e e e

뛰는 놈 그 위에 나는 놈

baby baby

Baby baby

나는 뭘 좀 아는 놈

뛰는 놈 그 위에 나는 놈

baby baby

Baby baby

나는 뭘 좀 아는 놈

You know what I’m saying

You know what I’m saying

오빠 강남스타일

Eh- Sexy Lady

Eh~ Sexy Lady

오빠 강남스타일

Eh- Sexy Lady

Eh~ Sexy Lady

오빠 강남스타일

Nota: Lirik di atas mungkin tidak berapa lengkap… Ini sahaja eXception berjaya perolehi…

Jadi… Boleh korang lihat tang mana yang lirik tu menghina Islam serta Rasul?? Ada sesiapa boleh jawab??

eXception bukanlah heran sangat pun dengan Oppa Gangnam Style ni… Minat pun jauh sekali… Malah eXception pun tak galakkan korang terlalu obses dengan lagu ni… Tetapi sudah menjadi tanggungjawab eXception mendedahkan perkara yang betul…

Jadi kepada sesiapa yang sudah sebarkan mesej fitnah di atas tu, sila padamkan dari wall FB anda dan minta maaf kepada semua orang yang membacanya kerana telah menyebarkan perkara yang tidak benar…

Artikel Sebelum Ini:

Kaitan Oppa Gangnam, Pokemon Dengan Yahudi

Sumber:

Oppa Gangnam Style Terjemahan Bahasa Melayu

PSY – Gangnam Style Lyrics

Psy – Oppa Gangnam Style lyrics [Hangul, Romanization & Translation]

Nota: Pelik dengan sikap orang melayu ni… Ramai yang tak mahu menyelidik fakta… Hanya menerima bulat-bulat sahaja apa yang disampaikan tanpa sebarang dakwa-dakwi, kemudian sebarkannya pula…