Sekolah Di China Suntik Asid Pada Pelajar!!??

Haooo Liaaooo!! Gile ke hape… Sekolah suntik asid pada pelajar!!

Nak membunuh ke hape!!??

Rilekss… Rilekss… Baca berita kat bawah ni dulu der…


Pihak Sekolah Sedia Suntik Asid Amino Untuk Pelajar Hadapi Peperiksaan

BEIJING – Pelajar-pelajar di China sanggup menggunakan suntikan asid amino sebagai persediaan untuk menghadapi peperiksaan memasuki kolej, lapor sebuah akhbar semalam.

Beberapa gambar yang tersebar di laman web menunjukkan terdapat tiub-tiub asid itu digantung di dalam kelas di Sekolah Tinggi Xiaogang di wilayah Hubei.

Menurut akhbar China Daily, seorang pegawai sekolah, Gao Pingqiang berkata, suntikan asid itu popular dalam kalangan pelajar kerana ia tidak mendatangkan kesan berbahaya terhadap kesihatan.

“Pihak sekolah tidak akan menghentikan suntikan itu. Kami akan terus memberinya jika pelajar mahukannya,” kata kata Pingqiang.

Seorang lagi pegawai sekolah memberitahu, asid amino mampu memperbaiki fizikal pelajar dan meningkatkan tenaga mereka. – AFP


Macam tu plak…?? Ha ha ha ha ha ha ha!!

Agaknya kalo benda ni buat kat Malaysia…

Orang yang pertama dok meroyan ialah orang kat gambar bawah ni…

Ha ha ha ha ha ha!! For sure… Dia akan dok terpekik terlolong mengatakan asid amino sama bahaya dengan asid hidroklorik…

Kah kah kah kah… Standard pemikiran Fuziah Thoron gred F… Asalkan nama asid je… Bahaya terus!!

Jadi apakah itu asid amino?? Check it out!!

Amino Acid
Asid amino

Apa pula asid hidroklorik??

Hydrochloric acid
Asid hidroklorik

Advertisements