BN Sumbang Pembangunan Untuk Rakyat. DAP Minta Sumbangan Dari Rakyat?


DAP Tidak segan silu meminta sumbangan dari rakyat

DAP semakin hari semakin nazak, kini dah mula pandai meminta derma dan sumbangan dari rakyat. Apa sudah jadi? Ini ke parti yang kita nak mentadbir Malaysia? Berbanding dengan kerajaan Barisan Nasional yang kita sedia maklum banyak memberi sumbangan berbentuk pembangunan kepada rakyat jelata.

Nampak gayanya DAP ibarat anjing kurap yang tersepit. Mana pergi sumber-sumber kewangan dari kantung-kantung Kerajaan Pulau Pinang dan Selangor? Masih belum cukupkah? Inikah parti yang menjadi harapan rakyat?


Anak gampang di atas dengan muka tak bersalah cuba ‘menyamun wang rakyat’

Pemimpin harapan rakyat ialah pemimpin yang berkemampuan memberikan sumbangan kepada rakyat tidak kira dari segi pembangunan atau lain-lain yang menguntungkan rakyat. Pemimpin haprak bagi rakyat ialah pemimpin yang tahunya dok mintak derma ke hulu-ke hilir. Sebagai contoh ialah PAS. Setiap kali ceramah, pasti akan menadah tangan meminta sumbangan dari rakyat. Apa punya jenis pemimpin ni?


PAS, lepas ceramah menghentam kerajaan BN kononnya merompak wang rakyat, kemudian melakukan perkara yang sama ‘menyamun wang rakyat’ jugak

Jadi fikir-fikirkanlah, pemimpin mana yang sebenar-benarnya ‘MEROMPAK WANG RAKYAT!!??’