Kristian semakin biadap…
Mereka Tamak…
Mereka ada Jesus…
Kini mahukan Allah pula…
Bukan mereka mahu menyembah Allah dan kembali ke ajaran Islam…
Tetapi mereka mahu menyamakan Allah dengan Tuhan mereka…

Patutkah kita biarkan? Mengapa PAS masih bodoh? Mengapa PKR masih bodoh? Nik Ajis bodoh jika mengatakan tak salah mereka menggunakan kalimah Allah dalam ajaran Kristian. Kenapa aku kata Nik Ajis bodoh? Sebab mereka secara berterus-terang tiada niat menggambarkan Allah itu ialah Allah, Tuhan Sekelian Alam… Mereka mahu menggambarkan Allah sebagai Tuhan kepercayaan mereka.

Tidak percaya? Bacalah surat celaka ni…

Kenapa ‘Allah’ popular kepada penganut Kristian

Ini jelas menunjukkan mereka berniat untuk menggunakan nama Allah pada Tuhan yang mereka sembah. Tuhan kepercayaan mereka. Bukan untuk memahami Islam. Jauh dari panggang dari api. Kenyataan Nik Ajis adalah kenyataan dangkal semata-mata mahu mengambil hati rakyat bukan Islam. Bagi Nik Ajis, peduli apa dengan nama Allah. Janji dapat meraih undi dari bukan Islam. Jual Islam pun dia sanggup. Kalau disuruh murtad oleh kafir pun dia sanggup jika kafir boleh beri jaminan undi akan diberikan kepada Nik Ajis and the gang…

Jadi jangan hairanlah jika suatu hari nanti Kristian mengatakan Jesus yang disalib itu Allah. Jangan pula melenting jika Kristian mengatakan begitu. Silapnya pemimpin-pemimpin Islam kita yang tamakkan kuasa politik dan menagih undi dari bukan Islam dan sanggup melacurkan agama sendiri semata-mata mahukan undi dari orang kafir.

PAS pula berdiam diri sambil mengatakan ianya permainan politik UMNO. PAS sentiasa bersikap syak wasangka. Bukankah sikap syak wasangka ini sifat syaitan? Manakala pemimpin UMNO mengambil sikap tunggu dan lihat. Apa sikap ni? Kepada pemimpin PAS, sudah-sudah lah bersikap syak wasangka dan berdendam, manakala pemimpin UMNO perlu mengajak PAS duduk semeja berbincang. Sebab hal ini berkaitan kesucian agama. UMNO juga tidak harus mengambil peluang ini menghentam PAS. Bukan semua di dalam PAS menyokong pemimpin mereka.

Jadi demi kesucian Agama Islam ambillah peluang ini berdamai. PAS tak perlu takut atau sangsi jika UMNO mengajak bermuzakarah. PAS sepatutnya lebih sangsi dengan DAP dan PKR kerana jelas menolak Islam. Walaupun UMNO menolak hudud, tetapi bukan selamanya akan menolak. Pasti suatu hari nanti dengan hasil muzakarah dan perbincangan semeja dengan PAS, UMNO dan PAS sama-sama menguatkuasakan undang-undang hudud dan qisas di Malaysia. Selagi itu PAS masih terus bersangka buruk pada UMNO sampai sudah perkara ini tidak akan selesai.

PAS patut meninggalkan PKR dan Anwar. Anwar dalang sebenar yang menyokong penggunaan kalimah Allah oleh Herald dan Kristian. Sedarlah Umat Islam jika terus berbalah maka jadi kucar-kacirlah macam Iraq, Palestin dan Afhganistan di mana hidup berpuak-puak.