***Gus Dur dianggap sebagai ulama terhebat dan tersohor oleh pemimpin dan rakyat Indonesia. Dia dikatakan mempunyai kuasa ajaib tertentu seperti ditembak tidak akan mati. Kepercayaan ini tidak ada beza dengan kepercayaan pengikut PAS yang Nik Aziz dan Haji Hadhi setaraf ulama Gus Dur***

Bila UMNO ajak PAS untuk bersatu dalam BN, pada mulanya PAS kata- lihat dulu, nanti kita bincang.

Kemudian PAS mahukan sekolah rakyat PAS dapat bantuan, maka kerajaan BN hulurlah bantuan dan guru-guru sekolah berkenaan dapatlah pendapatan bulanan. Dengan pendapatan itu dapatlah mereka membeli makanan dan bila kenyang dapatlah mereka maki hamun kerajaan BN.

Hishamuddin dihantar oleh Pak Lah ke Kelantan untuk melihat bagaimana dan berapa bantuan yang diperlukan. Nik Aziz bukan main sambut Pak Lah, masa itu dia jadi PM lagi.

Selepas balik ke Putrajaya, Nik Aziz dalam Harakah bukan hendak berterima kasih tetapi berkata- lihat PAS sudah berjasa memperkasakan sekolah rakyat!!! BN sebenarnya mahu merosakkan sekolah rakyat dan sekolah agama. Kalau tak kerana PAS, sudah tentu sekolah rakyat tidak sehebat kini.

Atas penipuan demi penipuan, Pak Lah akan bersara sebagai PM dan mengamanahkan kepada Najib supaya meneruskan agenda perpaduan antara PAS dan UMNO. Najib tak macam Pak Lah yang menentang semua dasar TUN sehingga dikritik oleh TUN.

Sebenarnya perpaduan orang Melayu diwujudkan dan diasaskan oleh Pak Lah dengan bantuan pemikir ulama yang mahu melihat Melayu dan Islam kuat di negara mereka sendiri.

Kejadian demi kejadian membuktikan yang India sudah mula pijak kepala Melayu dengan tuntutan yang tidak masuk akal.

Tidak berakhir di situ saja, Cina pula mahu itu, ini sehingga apa yang ada pada orang Melayu hanya tinggal DUA BIJI BATU, SETANGKAI SARANG BURUNG. Itupun kalau dapat nak lagi.

Jahanam yang dilakonkan oleh Karpal Singh, Barua yang diwujudkan oleh DAP Perak dan ‘yahudi’ yang diamalkan oleh Anwar Ibrahim atas dasar kerajaan rakyat untuk rakyat. Sebenarnya kerajaan kebajikan ialah kerajaan ‘mayat’ untuk rakyat. Mayat dan keranda diberikan kepada rakyat dengan janji-janji ditaburkan seperti bunga kemboja di atas pusara rakyat dan raja Melayu.

Bila Presiden PAS kata- kita akan mewujudkan kerajaan perpaduan, Nasharuddin pula mengatakan kita akan meneruskan agenda berkenaan. Bila Nik Aziz tak setuju, Anwar Ibrahim menggeleng kepala dan Lim Kit Siang mula tunjuk tanduk, isu kerajaan perpaduan sudah jadi ‘mayat’ untuk orang Melayu.

ABIM, Mufti Perak, Mufti Perlis, Ulama Islam, NGO Islam, UMNO, Orang Melayu, Sultan dan Raja Melayu, intelektual, profesional… kebanyakannya menyokong perpaduan antara Melayu demi Islam dan bangsa.

Kan Islam menganjurkan perpaduan sesama umatnya. Tanya budak sekolah TADIKA pun tahu pasal hal ini, tak payah tanya ulama atau profesional.

Bukankah orang Islam itu ialah bersaudara!!! Tidak kira bangsa Bangla, Pakistan, Iran, Bosnia..kalau mereka Islam, maka mereka juga adalah saudara kepada kita semua.

Tapi PAS menjadikan pemakan babi sebagai saudara dan menjadikan umat Islam sebagai sasaran modal politik.

Apa yang berlaku, kerajaan perpaduan yang diasaskan oleh Presiden PAS disanggah oleh PAS sebagai boneka UMNO. Katanya, PAS lebih senang bekerjasama dengan Pakatan sedangkan siapa yang sebelum ini benar-benar mahukan kerjasama antara orang Melayu dan siapa yang beria-ria melaksanakan kerajaan perpaduan kalau tidak Haji Hadhi.

Murtad ke Haji Hadhi? Dia yang melafazkan kata-kata kerajaan perpaduan masa Muktamar PAS baru-baru ini, tetapi di hadapan Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang, Hadhi kata lain pula.

Jadi apa yang dapat disimpulkan ialah PAS sebagai parti penipu atau berbelit macam ular sawa. Kalau jumpa Haji Hadhi di Terengganu ketika sedang makan keropok lekor, pukul dan belasah dia dulu, jangan bunuh ular sawa. belit Hadhi lebih bahaya dari belit ular sawa.

Haji Hadhi sebenarnya takut pada Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang daripada takut kepada kekuasaan Allah. Mengetepikan pendapat semua bijakpandai Islam, dan menjadikan perpaduan sebagai perkara tidak baik. Jadi, Islam mengamalkan perpecahan dan Islam TIDAK membenarkan orang Islam bersatu.

Islam juga mengajar umat manusia berbohong, menipu dan bercakap dusta. Kalau dulu orang Islam takut digelar Munafik, kini bagi Islam PAS, munafik menjadi perkara yang mulia dan mendapat pahala sebagaimana melihat poster Nik Aziz dan gambar bogel Elizaberth.

Jadi Islam ialah menyuruh umatnya menipu, berdusta, berpecah-belah…dan lebih takut ialah Islam menyuruh kita takut kepada musuhnya sendiri.

Apa salahnya jadi buih dan ombak….hanya dihanyutkan oleh angin dan desiran pantai sahaja tidak mampu hendak bertindak…begitulah Islam PAS.

abe MIE- hendak melihat orang Islam Kelantan, DUN Manik Urai menolak PAS seperti orang Palestin menghalau orang yahudi di Tebing Gaza.

abe MIE- UMNO perlu menjadikan modal kempen pilihanraya mereka SOKONG PAS=SOKONG DAP. Makan babi dan tak makan babi sama saja- boleh sentuh al-Quran dan membacanya bila-bila suka tujuan memburukkan orang Islam sendiri.

abe MIE- jangan salahkan PM, Najib jika orang Melayu tidak mahu bersatu….

Sumber: abe MIE ‘TERJAH’